11 maart 2022

Een waterontharder is een slimme investering in meerdere opzichten. Door gebruik te maken van dit apparaat komt er minder kalk in het water, waardoor huishoudelijke apparaten die water gebruiken langer mee kunnen gaan en u hoeft deze minder vaak schoon te maken. Bovendien is het gebruik van een waterontharder duurzaam en energiebesparend doordat zeep en schoonmaakmiddelen efficiënter gebruikt worden als het water zacht is. Een waterontharder kan dus zeker een slimme investering zijn om uw huishouden duurzamer te maken, apparaten een langer leven te geven en om minder tijd kwijt te zijn aan het schoonmaken van uw apparatuur.

Wat bepaalt de prijs van een waterontharder?

Dankzij een waterontharder kunt u op de langere termijn kosten besparen doordat apparaten langer meegaan en minder onderhoud nodig hebben. Uiteraard begrijpen we dat de aanschaf van een waterontharder een grote investering kan zijn. Het is dan ook goed om rekening te houden met de factoren die de prijs en de kosten van een waterontharder bepalen. Bij de aanschaf van een waterontharder moet u rekening houden met eenmalige installatiekosten, maar ook met kosten voor onderhoud aan de waterontharder. De belangrijkste factoren die de kosten van een waterontharder bepalen zijn:

1.      Het type waterontharder: er zijn verschillende modellen en varianten waterontharders op de markt. Welk type het meest geschikt is voor uw situatie is onder andere afhankelijk van de plek waar deze geplaatst wordt en het waterverbruik. Vanzelfsprekend wordt er in een eenpersoonshuishouden minder water verbruikt dan bij een huishouden met kinderen en een grote tuin.

2.      De capaciteit van de waterontharder: de capaciteit van de waterontharder moet afgestemd zijn op de hoeveelheid water die gebruikt wordt. Als een waterontharder te klein is, moet deze onnodig vaak spoelen. Een te grote waterontharder zal te veel regeneratiezout gebruiken omdat hier ook meer water doorheen stroomt. Voor de aanschaf van een waterontharder is het dus goed om na te gaan hoeveel water er verbruikt wordt en welke capaciteit hierbij past. Over het algemeen hebben industriële waterontharders een grotere doorstroom capaciteit nodig dan huishoudelijke waterontharders. Dit type waterontharders zijn bijvoorbeeld geschikt voor in veehouderijen of voor in appartementencomplexen.

3.      De installatie: wij van Boshuis hebben zelf ervaren installatiemonteurs in dienst die de waterontharder bij u komen plaatsen. Dankzij deze service bent u voorzien van een vakkundige installatie, geen rommel, u krijgt uitleg over de werking van het apparaat en u heeft recht op installatie-garantie. Mocht u nog vragen hebben over de apparatuur, of twijfelt u over de werking van de waterontharder? Dan komen wij kosteloos voorrijden om u te helpen.

4.      Service en onderhoud aan de waterontharder: nadat de waterontharder geïnstalleerd is, het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden om er zeker van te zijn dat het apparaat goed zal functioneren. Wij van Boshuis bieden ook servicepakketten aan voor het onderhoud aan uw waterontharder. Door deze ieder jaar te laten onderhouden door ons, bent u verzekerd van zacht en schoon water. Dankzij deze servicepakketten kunt u profiteren van meerdere voordelen, zo komen wij kosteloos voorrijden bij eventuele storingen en krijg u korting op het regeneratiezout.

De prijs van een waterontharder is dus van meerdere factoren afhankelijk. Voor een duidelijke schets van de kosten voor een waterontharder en wanneer u meer wilt weten over de voordelen van een waterontharder, raden wij aan om contact op te nemen met onze enthousiaste collega’s. Dan kunnen wij samen met u bepalen welk type waterontharder het meest geschikt is voor uw huishouden en welke kosten hieraan verbonden zijn.

Een waterontharder van Boshuis.

Dankzij een waterontharder kunt u energie besparen en op een duurzame wijze het water dat uit uw kraan stroomt zacht maken. Boshuis bepaalt samen met u welk type waterontharder het meest geschikt is voor uw situatie. Nadat de waterontharder geïnstalleerd is, kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van ons service abonnement. Als u gebruik maakt van dit abonnement controleren wij jaarlijks of uw waterontharder goed functioneert en worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd indien dit nodig is. Daarnaast profiteert u van 10% korting op het benodigde regeneratiezout en geniet u van onze All-in-Garantie van 20 jaar. Heeft u vragen over de kosten voor een waterontharder en het service abonnement van Boshuis? Aarzel niet en neem even contact op met onze verkoopafdeling via verkoop@boshuis.nl of neem telefonisch contact met ons op. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.