20 jaar garantie

Nederlandse productie

Klanten geven ons een 8.8

Kalkvrij in een handomdraai

Ontdek de topkwaliteit waterontharders van Boshuis, dé Nederlandse expert met 20 jaar ervaring. Geschikt voor ieder woonhuis, appartement, wooncomplexen en diverse branches. De Boshuis monteurs verzorgen de levering, installatie en het onderhoud van de hoogwaardige Boshuis waterontharders. Onze systemen bieden effectieve kalkaanslagoplossingen en tillen de waterkwaliteit naar nieuwe hoogten. Kies voor bewezen deskundigheid en geniet van zacht, hoogwaardig water.

  • add_circle Nooit meer kalkaanslag
  • add_circle Langere levensduur van apparaten
  • add_circle Zacht voor huid en haar

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een apparaat dat is ontworpen om hard water te ontkalken, waardoor er zacht water overblijft. Hoe hard water is, wordt bepaald door de hoeveelheid calcium en magnesium in het water. Dit wordt ook wel waterhardheid genoemd. Hard water kan meerdere problemen met zich meebrengen, zoals kalkaanslag, geïrriteerde huid en korte levensduur van huishoudelijke apparaten. Kies daarom voor een waterontharder en geniet van de voordelen van kalkvrij, zacht water, direct uit uw kraan:

Ontdek de voordelen

Wanneer is een waterontharder nodig?

Heeft u veel last van kalkaanslag? Moet uw waterontharder wekelijks ontkalkt worden? Bent u veel geld kwijt aan zeep en schoonmaakmiddelen? Dan biedt een waterontharder de oplossing. Het schoonmaken van kalkaanslag kost veel tijd en energie. Met een waterontharder geniet u van de voordelen van heerlijk kalkvrij, zacht water. Het voorkomen van kalkaanslag is een van de bekendste waterontharder voordelen. Maar ook een korte levensduur van huishoudelijke apparaten en droge huid en haar kunnen duiden op hard water. Doe een waterhardheidstest en ontdek hoe hard het water is dat uit uw kraan komt. Bij Boshuis houden we ook rekening met de garanties op uw (huishoudelijke) apparatuur als uw Quooker en warmptepomp Hiervoor stellen we de juiste resthardheid in, zodat u kan blijven genieten van kalkvrij, zacht water, zorgvuldig afgesteld op uw eigen situatie met behoud van garantie op uw (huishoudelijke) apparatuur.

Boshuis waterontharders

Uit ervaring weten we dat ieder gezin anders omgaat met water. Daarom is het belangrijk dat u rekening houdt met de specifieke behoeften en wensen van uw gezin bij de keuze voor een waterontharder. Bij het ontharden van water dient er onder andere rekening gehouden te worden met waterhardheid, waterverbruik, piek flow en benodigde capaciteit. Daarom hebben wij verschillende waterontharders ontworpen die naadloos aansluiten bij u en uw gezin. Lees verder over de nieuwste modellen.

Vul de keuzehulp in

Boshuis Waterontharder 150

De Boshuis Waterontharder 150 heeft een modulair ontwerp, zodat deze ook in kleine ruimtes zoals bijvoorbeeld een meterkast geplaatst kan worden geplaatst. Deze waterontharder heeft een capaciteit van circa 2600 liter en een doorstroomcapaciteit van 2,1 m3/uur. Dit is vaak geschikt voor een huishouden van 1-3 personen met één badkamer.

Boshuis Waterontharder 250

Voor meer waterverbruik hebben we de Boshuis Waterontharder 250 ontworpen. Dit model heeft een hogere capaciteit dan de Boshuis Waterontharder 150, met een capaciteit van circa 3500 liter en een doorstroomcapaciteit van 2,7 m3/uur. Dit model wordt vooral gebruikt voor huishoudens van 4-5 personen en/of met 2 badkamers.

Technische specificaties

Boshuis 150

Boshuis 250

Geschikt bij jaarverbruik

max. 200m3

max. 300m3

Flow/Doorstroomcapaciteit in m3/uur:

2,1

2,7

Uitwisselingscapaciteit bij gem. hardheid 8dh

ca. 2600L

ca. 3500L

Aansluiting (inch)

3/4”

3/4”

Zoutverbruik per jaar

ca. 40 kg

ca. 65 kg

Afmeting ontharder in cm (LxBxH)

23,5 x 23.5 x 68,5

23,5 x 23.5 x 68,5

Diepte ontharder in cm inclusief bypass

31

31

Afmeting zoutbak in cm (LxBxH)

23,5 x 23,5 x 68,5

23,5 x 23,5 x 68,5

Maatwerk

Heeft u een situatie waarbij de 150 en 250 waterontharders net niet de juiste capaciteit hebben, zoals bij meerdere badkamers of groter waterverbruik? Dan zorgen wij ook voor maatwerk oplossingen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Waarom kiezen voor Boshuis?

Meer dan 20 jaar geleden zijn wij als bedrijf begonnen met het leveren van waterontharders voor de particuliere markt. Al snel zijn we uitgegroeid in expert van alles water. Daarom zijn we dan ook “Boshuis, Thuis in Water!”

Offerte aanvragen

De voordelen op een rijtje

Eigen productie

De waterontharders van Boshuis worden door ons ontworpen, geproduceerd en geinstalleerd. Daarom zijn wij een echte expert in alles waterontharders. Met jaren ervaring hebben wij ook veel goede feedback ontvangen van onze klanten en zetten wij uw gemak op de hoogste prioriteit. Zo zijn onze waterontharders bijvoorbeeld ontworpen om één hele 15 kg zak regeneratiezout in de zoutbak te kunnen hebben, zodat u niet met open maar nog niet gebruikte zakken zout zit. Ontworpen voor uw gemak, kalkvrij water is nog nooit zo efficiënt geweest.

Jaarlijks onderhoud

Door uw Boshuis waterontharder jaarlijks te onderhouden heeft de waterontharder een langere levensduur. Wanneer u een Boshuis Service Abonnement afsluit weet u zeker dat uw waterontharder optimaal blijft presteren en ieder jaar gecontroleerd wordt. Zo kunnen we bijvoorbeeld de optimale zuurgraad van het water nauwkeurig bijstellen. Zo kunt u zorgeloos blijven genieten van de voordelen van kalkvrij, zacht water.

24/7 Storingsdienst

Goede kwaliteit water is een van de belangrijkste dingen om te hebben in een huishouden. Heeft u onverhoopt last van een storing? Dan staan we dag en nacht klaar om ervoor te zorgen dat u kunt blijven genieten van kalkvrij water. Wij hebben monteurs die voor u klaar staan om zelfs midden in de nacht langs te komen zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over mogelijke problemen.

Meer weten over waterontharders?

Waterontharder werking

Hoe zorgt een waterontharder voor kalkvrij water, direct bij u thuis?

> Meer info

Waterontharder installatie

Hoe en waar kunnen waterontharders geïnstalleerd worden?

> Meer info

Prijs waterontharder

Hoeveel kost het aanschaffen van een waterontharder?

> Meer info

Altijd op de hoogte van uw zoutniveau

Maak water ontharden nog makkelijker met de Boshuis Smart Sensor. De Smart Sensor registreert automatisch de hoeveelheid zout in de zoutbak van uw waterontharder. Via de bijbehorende app kunt u realtime het zoutniveau aflezen. Is het zoutniveau te laag? Dan ontvangt u via het zoutalarm hierover een bericht in de app. Zo bent u altijd meteen op de hoogte wanneer het zout aangevuld dient te worden.

Meer info

Te combineren met

Drukverhoger

Maak een einde aan een te lage waterdruk. Kies voor een drukverhoger van Boshuis!

> Meer info

Waterfilter

Hoge kwaliteit, gezuiverd drinkwater direct uit uw kraan? Dit kan met een Boshuis waterfilter.

> Meer info

Quooker

Naast koud, warm en 100°C kokend water, nu ook bruisend water direct uit de Quooker-kraan.

> Meer info

Vertrouw op Boshuis

Service

Met het Boshuis Service Abonnement kunt u zorgeloos de voordelen ervaren van uw Boshuis Waterontharder en overige Boshuis appparaten. Ons service team bezoekt u jaarlijks om uw apparaat grondig te controleren, onderhouden en optimaal in te stellen zodat u ten alle tijden verzekerd bent van optimale prestaties.

Advies op maat

Twijfelt u over de beste oplossing voor uw woning? Laat ons u deskundig begeleiden! Onze toegewijde Boshuis-experts, inclusief installateurs, servicemonteurs, kantoormedewerkers en adviseurs, staan paraat om al uw vragen over waterontharders te beantwoorden. Samen lossen wij uw waterprobleem op, aarzel dus niet om contact met ons op te nemen voor professioneel advies op maat. Samen zorgen we voor waterzekerheid in uw huis!

Handleiding

Laat ons ervaren team zorgeloos en deskundig jouw waterontharder installeren! Wij begrijpen dat je wilt genieten zonder gedoe, daarom plaatsen we de waterontharder discreet, bijvoorbeeld in de meterkast, kruipruimte, trapkast, garage of technische ruimte. Wil je het zelf proberen? Voor de handige doe-het-zelver is er ook de optie om de waterontharder zelf te installeren met behulp van de handleiding. Ontdek de beste opties voor jouw situatie - laat ons langskomen voor een persoonlijke beoordeling!

Handleiding

Specificaties

Afmetingen: ontharder 23,5 x 23,5 x 68,5 cm (LxBxH)  zoutbak 23,5 x 23,5 x 68,5 cm (LxBxH)

Capaciteit: ca. 2600L (type 150) en ca. 3500L (type 250) bij een gemiddelde hardheid 8° dH

Doorstroomcapaciteit: 2,1 m3/uur (type 150) / 2,7 m3/uur (type 250)

Aansluiting: 3/4"

Zoutverbruik: ca. 40 kg/jaar (type 150) / ca. 65 kg/jaar (type 250)