20 jaar garantie

Nederlandse productie

Klanten geven ons een 8.8

Kalkvrij in een handomdraai

Ontdek de topkwaliteit waterontharders van Boshuis, dé Nederlandse expert met 20 jaar ervaring. Geschikt voor ieder woonhuis, appartement, wooncomplexen en diverse branches. De Boshuis monteurs verzorgen de levering, installatie en het onderhoud van de hoogwaardige Boshuis waterontharders. Onze systemen bieden effectieve kalkaanslagoplossingen en tillen de waterkwaliteit naar nieuwe hoogten. Kies voor bewezen deskundigheid en geniet van zacht, hoogwaardig water.

  • add_circle Nooit meer kalkaanslag
  • add_circle Langere levensduur van apparaten
  • add_circle Zacht voor huid en haar

Altijd op de hoogte van uw zoutniveau

De Boshuis Smart Sensor registreert automatisch de hoeveelheid zout in de zoutbak van uw waterontharder. Via de bijbehorende app kunt u in realtime het zoutniveau aflezen. Is het zoutniveau te laag? Dan wordt dit via het zoutalarm in de app gemeld.

Meer info

Te combineren met

Drukverhoger

Maak een einde aan een te lage waterdruk. Kies voor een drukverhoger van Boshuis!

> Meer info

Waterfilter

Hoogwaardig, gezuiverd en gezond drinkwater! Gefilterd water zonder medicijnresten.

> Meer info

Quooker

Naast koud, warm en 100°C kokend water, geeft de Quooker-kraan nu ook gekoeld en bruisend water!

> Meer info

Vertrouw op de service van Boshuis

Met het serviceabonnement van Boshuis hoeft u zich nergens meer druk om te maken. Ons team staat jaarlijks paraat om uw apparaat grondig te controleren, zodat u verzekerd bent van optimale prestaties.

Meer info

De voordelen op een rijtje

20 jaar garantie

Door uw waterontharder goed te onderhouden gaat de waterontharder langer mee.

Jaarlijks onderhoud

Wanneer u een service abonnement afsluit weet u zeker dat uw waterontharder optimaal blijft presteren en regelmatig gecontroleerd wordt.

Afgesteld & bijgevuld

Naast het bijvullen van het zout, stellen we de graden nauwkeurig af. Zo blijft u ongestoord genieten van perfect water.

De kenmerken van ONZE waterontharders

Voordelen

Ontdek de voordelen van een waterontharder. Het is meer dan alleen kalk preventie:

  • Minder schoonmaakwerk: Geniet van meer vrije tijd door verminderde schoonmaak behoefte.
  • Duurzamer watergebruik: Draag bij aan het milieu door waterhardheid te verminderen.
  • Minder schoonmaakproducten nodig: Bespaar geld en beperk het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen.
  • Schoon glaswerk: Ervaar vlekkeloos schone glazen dankzij zachter water.
  • Huid- en haarvriendelijk: Voel het verschil met zachter water, vriendelijker voor je huid en haar.
  • Langere levensduur apparaten: Bespaar op onderhoud en aanschaf van apparaten zoals vaatwassers en wasmachines.
  • Betere smaak: Geniet van de verfrissende smaak van zachter water.

Bespaar niet alleen op kalkaanslag, maar ook op kosten! Een waterontharder is een verstandige keuze die zowel het milieu als je portemonnee ten goede komt. Ontdek de voordelen voor jezelf en maak een keuze die tijd en geld in je voordeel laat werken.

Werking

Hard water stroomt door het filter van de Boshuis 150-250, waar calcium- en magnesiumionen worden omgezet in natriumionen. Zodra het filter verzadigd is, regenereert het systeem door zout en water in de zoutbak om te zetten in pekelwater voor reiniging van de filterkern. Het onthardings- en regeneratieproces werkt op basis van waterdruk, zonder de noodzaak van een extra pomp.

 

Regeneratie

Regeneratie is automatisch en afhankelijk van waterkwaliteit en verbruik. De Boshuis waterontharder heeft een uitgestelde volumeregeneratie, waarbij de regeneratie begint op een door jou ingesteld tijdstip na verzadiging van het filter.

 

Regeneratiezout

De zoutbak wordt periodiek gevuld met regeneratiezout. Het is belangrijk om de voorraad te controleren en aan te vullen indien nodig, hoewel een tijdelijk tekort geen schade veroorzaakt, maar het kan de effectiviteit van de spoeling verminderen.

 

Resthardheid

Onze waterontharders verwijderen volledig de kalk uit het water, maar zijn standaard uitgerust met een mengventiel waarmee u de gewenste resthardheid kunt instellen. Dit heeft een positieve invloed op de smaak en textuur van het water.

 

Bypass

De Boshuis 150-250 wordt geleverd met een standaard bypass. Hiermee kan de ontharder op elk moment worden uitgeschakeld, waardoor er hard water door de leidingen stroomt.

 

Dubbele beveiliging

Onze waterontharders zijn voorzien van dubbele beveiliging, waaronder een vlotter om te voorkomen dat spoelwater bij onvoorziene problemen overloopt, wat extra zekerheid en veiligheid biedt.

Installatie

Laat ons ervaren team zorgeloos en deskundig jouw waterontharder installeren! Wij begrijpen dat je wilt genieten zonder gedoe, daarom plaatsen we de waterontharder discreet, bijvoorbeeld in de meterkast, kruipruimte, trapkast, garage of technische ruimte. Wil je het zelf proberen? Voor de handige doe-het-zelver is er ook de optie om de waterontharder zelf te installeren met behulp van de handleiding. Ontdek de beste opties voor jouw situatie - laat ons langskomen voor een persoonlijke beoordeling!

Handleiding

Advies op maat

Twijfelt u over de beste oplossing voor uw woning? Laat ons u deskundig begeleiden! Onze toegewijde Boshuis-experts, inclusief installateurs, servicemonteurs, kantoormedewerkers en adviseurs, staan paraat om al uw vragen over waterontharders te beantwoorden. Samen lossen wij uw waterprobleem op, aarzel dus niet om contact met ons op te nemen voor professioneel advies op maat. Samen zorgen we voor waterzekerheid in uw huis!

Specificaties

Afmetingen: ontharder 23,5 x 23,5 x 68,5 cm (LxBxH)  zoutbak 23,5 x 23,5 x 68,5 cm (LxBxH)

Capaciteit: ca. 2600L (type 150) en ca. 3500L (type 250) bij een gemiddelde hardheid 8° dH

Doorstroomcapaciteit: 2,1 m3/uur (type 150) / 2,7 m3/uur (type 250)

Aansluiting: 3/4"

Zoutverbruik: ca. 40 kg/jaar (type 150) / ca. 65 kg/jaar (type 250)