Alle producten

Wat is een waterontharder?

Waterontharders zijn dé oplossing voor kalkaanslag. Maar wat is een waterontharder nou precies? Een waterontharder is een apparaat dat ontworpen is om calcium en magnesium uit het water te halen. Een overvloed van deze mineralen zorgt voor hard water, wat voor kalkaanslag kan zorgen. Daarom haalt een waterontharder deze mineralen uit het water, waardoor er zacht water overblijft. Een waterontharder kan dan ook wel een waterontkalker of waterverzachter worden genoemd. Met een waterontharder kunt u thuis genieten van zacht water op elk moment van de dag, direct uit uw eigen kraan!

Voordelen van een waterontharder

Het grootste voordeel van een waterontharder is het voorkomen van kalkaanslag. Maar dit is zeker niet het enige voordeel dat een waterontharder met zich meebrengt! We hebben voor u de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

  • Minder tijd besteden aan schoonmaken
  • Duurzamer watergebruik
  • Minder schoonmaakmiddelen nodig
  • Glas wordt blinkend schoon
  • Beter voor huid en haar
  • Apparaten gaan langer mee
  • Zacht water smaakt beter

Het gebruiken van een waterontharder kan hiermee ook flink geld besparen. Kalkaanslag kan de prestaties van apparaten zoals vaatwassers, wasmachines, strijkijzers en warmtepompen afnemen. Door water te ontkalken wordt er dus geld bespaard in zowel onderhoud als aanschaf van deze apparaten. Ook kan er minder geld besteed worden aan schoonmaakmiddelen. Het installeren van een waterontharder kan daardoor als een goede investering gezien worden die tijd en geld bespaart.

Waarom een Boshuis waterontharder?

Boshuis is al sinds 2003 een echte specialist op het gebied van waterontharders. Wat is begonnen als het zelf verkopen van waterontharders voor particulieren is uitgegroeid tot een bedrijf dat voor elk waterprobleem een oplossing heeft. Daarom hebben we onze eigen waterontharders ontwikkeld om te zorgen voor de beste kwaliteit water direct bij u thuis. Zo hebben we de Boshuis modulaire waterontharder ontworpen om makkelijk in krappe ruimtes geïnstalleerd te kunnen worden door het stapelbare ontwerp. Ook kunt u bij onze partners de Boshuis Flex en Boshuis Flow in huis halen om zo uw water te verzachten. Niet alleen voor particulieren bieden we waterontharders, maar ook voor de industrie hebben we een industriële waterontharder, die voor meerdere branches gebruikt kan worden, zoals de horeca, campings en recreatieparken en nog veel meer! Al onze waterontharders komen standaard met 20 jaar garantie zodat uw water heerlijk zacht blijft. Daarom zijn we ook echt thuis in water! Voor grootschalige projecten kunt u altijd contact met ons opnemen en wij kijken graag wat de beste oplossing is voor u.

Wat kost een waterontharder?

De kosten van een waterontharder hangen af van meerdere aspecten. Onder andere het model, de grootte van uw huishouden en daarmee uw watergebruik, installatie mogelijkheden en extra opties kunnen de kosten van uw waterontharder aanpassen. U kunt bij ons altijd vrijblijvend een offerte aanvragen, maar op onze waterontharder webshop kunt u een prijsindicatie ontvangen op basis van uw specifieke situatie. Dit is geen bindende prijs en kan veranderen, maar geeft een goede indicatie van hoeveel u ongeveer kan verwachten uit te geven

Installatie waterontharder

Een waterontharder kan netjes en vakkundig geïnstalleerd worden door ons team, waardoor u zich nergens zorgen over hoeft te maken. De waterontharder wordt het liefst uit het zicht geplaatst, maar moet natuurlijk wel goed toegankelijk zijn. Populaire opties voor plaatsing zijn dan ook de meterkast, kruipruimte, trapkast, garage, of andere technische ruimtes. Wij komen graag bij u langs om te kijken wat de beste opties zijn voor uw waterontharder. Voor de handige doe-het-zelver is het ook een optie om de waterontharder zelf te installeren met behulp van de handleiding. 

Advies op maat

Weet u niet wat de beste oplossing is bij u thuis? Neem dan contact met ons op om professioneel advies te krijgen voor uw specifieke situatie. De technische medewerkers van Boshuis staan altijd voor u klaar om u te helpen bij al uw vragen over waterontharders. Ons team bestaat uit installateurs, servicemonteurs, kantoormedewerkers en adviseurs. Samen lossen we alle waterproblemen bij u op.

Offerte aanvragen