Waterhardheid is een manier om te laten zien hoeveel kalk en andere mineralen er in het drinkwater zitten. Te veel kalk en mineralen in uw water zorgen voor problemen, zoals kalkaanslag en snellere slijtage van apparaten. Een hogere waterhardheid is dus zeker niet prettig. De waterhardheid in Nederland kan sterk variëren per regio. Stedelijke gebieden zoals de randstad hebben bijvoorbeeld vaak meer last van hard water dan het platteland. Zelfs per huis kan de hoeveelheid kalk in het kraanwater sterk verschillen.
Denkt u zelf last te hebben van hard water? Denk dan eens goed na over deze vragen:
Indien het antwoord op deze vragen ja is, is er een grote kans dat er te veel kalk in uw drinkwater zit. Wilt u van hard water afkomen? Dan is een waterontharder de oplossing voor u. Een waterontharder is ontworpen om kalk en andere mineralen uit het water te halen, zodat er zuiver en zacht water overblijft. Met zacht water gaan uw apparaten langer mee, verbruikt u minder schoonmaakmiddelen en blijft uw huid en haar heerlijk zacht. Bovendien smaakt zacht water ook nog eens beter doordat er geen onsmakelijke stoffen meer in uw water zitten.
Wilt u weten wat de waterhardheid in uw woonplaats is? Gebruik dan onze tool om de cijfers in kaart te brengen. Hier krijgt u te zien hoe hard het water in uw regio is. Mocht uw woonplaats niet voorkomen in het systeem, zoek dan op een woonplaats in de buurt voor een inschatting van hoe hard uw water is.
Wij hebben voor u een tool ontworpen met een indicatie van de waterhardheid in de regio, maar de daadwerkelijke waterhardheid bij u thuis kan verschillen. Daarom kunt u ook eerst een test doen om direct de hardheid uit uw eigen kraan te meten. Hiervoor hebben we een handige waterhardheid testset ontwikkeld. Hiermee kunt u binnen enkele minuten weten wat de hardheid is van water uit uw kraan, grondwater of andere waterbronnen. Deze set is meerdere keren te gebruiken