Waterhardheid in Nederland

Waterhardheid is een manier om te laten zien hoeveel kalk en andere mineralen er in het drinkwater zitten. Te veel kalk en mineralen in uw water zorgen onder andere voor kalkaanslag en snellere slijtage van apparaten. Een hogere waterhardheid is dus zeker niet prettig. De waterhardheid in Nederland kan sterk variëren per regio. Stedelijke gebieden zoals de randstad hebben bijvoorbeeld vaak meer last van hard water dan het platteland. Zelfs per huis kan de hoeveelheid kalk in het kraanwater sterk verschillen. 

Waterhardheid thuis

Denkt u zelf last te hebben van hard water? Denk dan eens goed na over deze vragen.

  •   Heeft u vaak last van kalkaanslag?
  •   Raakt uw huid geïrriteerd door water?
  •   Heeft u vaak last van droge handen?

Indien het antwoord op deze vragen ja is, is er een grote kans dat er te veel kalk in uw drinkwater zit. Om hard water tegen te gaan, kunt u gebruik maken van een waterontharder. Een waterontharder filtert water door kalk en andere mineralen uit het water te verwijderen. Hierdoor blijft er zuiver en zacht water over. Met zacht water gaan uw apparaten langer mee, verbruikt u minder schoonmaakmiddelen en blijft uw huid en haar heerlijk zacht. Bovendien smaakt zacht water ook nog eens beter doordat er geen onsmakelijke stoffen meer in uw water zitten. 

Het team van Boshuis staat voor u klaar!

Boshuis, "Thuis in Water!" heeft voor te hard water en andere waterproblemen de passende oplossing. Wilt u weten wat de waterhardheid in uw woonplaats is? Gebruik dan onze tool om de cijfers in kaart te brengen. Hier krijgt u te zien hoe hard het water in uw regio is. Mocht uw woonplaats niet voorkomen in het systeem, zoek dan op een woonplaats in de buurt voor een inschatting van hoe hard uw water is. Ook kunt u zelf een waterhardheid test doen om de precieze waterhardheid van uw waterbron te achterhalen. Voor vrijblijvend advies of vragen over waterhardheid kunt u altijd contact met ons opnemen.