Wat kost het installeren van een waterontharder?

Heeft u last van kalkaanslag en bent u op zoek naar een oplossing hiervoor? Met het laten installeren van een waterontharder profiteert u direct van zacht water uit uw kraan. Echter brengt dit natuurlijk kosten met zich mee. We geven u graag een toelichting op de prijs die u kunt verwachten voor een waterontharder die aansluit bij uw situatie.

Waar hangt de prijs van af?

De prijs van een waterontharder wordt bepaald door onder andere de capaciteit, de montage en het onderhoud:

De doorstroomcapaciteit en inhoud bepalen welk model voor u en uw gezin geschikt is. Hierbij kijken we in hoofdzaak naar de hardheid van uw water en het watergebruik van uw gezin. Uit de gegevens en het gesprek met u adviseren we de waterontharder die past bij uw situatie, in plaats van een waterontharder die te veel verbruikt, of juist een te lage capaciteit heeft.

Installatie van een waterontharder door een monteur brengt uiteraard aansluitmateriaal en arbeidskosten met zich mee. Bij Boshuis werken we met onze eigen monteurs, die de waterontharder professioneel bij u thuis installeren. Zo bent u verzekerd van een vakkundig uitgevoerd installatie. U heeft ook de keuze om de waterontharder zelf te (laten) installeren. Er zijn echter wel enkele risico’s voor het zelf installeren van een waterontharder, zoals een foutieve aansluiting met bijvoorbeeld lekkage tot gevolg en een verminderde garantie.

Het is aan te raden om uw waterontharder jaarlijks te onderhouden om de kwaliteit van uw water te garanderen. Onder andere het reinigen van de waterontharder, het reinigen en desinfecteren van het harsfilter en controle van de instellingen en (rest)waterhardheid horen hierbij. Bij Boshuis kunt u bij aankoop van de waterontharder het waterontharder servicecontract afsluiten. We komen dan jaarlijks bij u langs voor het onderhoud, zodat u ten alle tijden geniet van kalkvrij, zacht water.   

De prijs van een Boshuis waterontharder

De prijs van een waterontharder varieert per aanbieder, maar een typisch bereik voor het aanschaffen en installeren van een waterontharder zit tussen de 1.500 en 3.000 euro. Bij Boshuis kost een waterontharder gemiddeld 1.600-2100 euro inclusief montage. Er zijn meerdere aanbieders die hun eigen waterontharders aanbieden of waterontharders van andere partijen doorverkopen. Bij Boshuis verkopen wij onze eigen waterontharders. Met onze >20 jaar ervaring ontwikkelen, assembleren, monteren en onderhouden wij de waterontharders geheel zelf. Onze waterontharders zijn uitbundig getest om uw water efficiënt en duurzaam te verzachten. Bij Boshuis leveren we daarom hoge kwaliteit en goede service voor een nette prijs.

Bespaar met een waterontharder

De voornaamste reden om een waterontharder aan te schaffen is het voorkomen van kalkaanslag. Maar wist u dat een waterontharder ook geld kan besparen? Met een waterontharder bespaart u bijvoorbeeld jaarlijks op:

Energiekosten

Door kalkaanslag in de leidingen, uw boiler of uw warmtepomp is er meer energie nodig om water efficiënt te verwarmen. Met kalkvrij, zacht water, voorkomt u kalkaanslag in de leidingen, boiler en warmtepomp waardoor er minder energie nodig is om het water te verwarmen.

Schoonmaakmiddelen

Zacht water heeft minder schoonmaakmiddelen nodig dan hard water om hetzelfde resultaat te bereiken. Hierdoor bespaart u jaarlijks wel 30% op schoonmaakmiddelen, maar ook op producten voor huid- en haarverzorging.

Huishoudelijke apparaten

Apparaten zoals koffiemachines, vaatwassers, wasmachines, boilers, maar ook warmtepompen gaan langer mee met een waterontharder. Omdat klakaanslag wordt voorkomen gaan huishoudelijke apparaten langer mee, zo bespaart u het geld voor aankoop van een nieuw apparaat.

Waterontharder bij Boshuis

Investeren in een Boshuis Waterontharder voor uw gezin? Het team van Boshuis staat altijd voor u klaar! Boshuis is al meer dan 20 jaar dé Nederlandse specialist op het gebied van waterontharding. We zetten graag onze kennis en ervaring is om u te laten genieten van kalkvrij, zacht water! Heeft u nog verdere vragen? U kunt altijd even contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen, te bellen naar 0345 63 12 06 of te mailen naar verkoop@boshuis.nl.

Meer weten over waterontharders

Voordelen

Naast besparen op jaarlijkse kosten, welke voordelen brengt een waterontharder nog meer met zich mee?

> Meer info

Werking

Hoe zorgt een waterontharder voor deze voordelen? Kom meer te weten over de werking van een waterontharder.

> Meer info

Installatie

Ontdek hoe de waterontharder bij u thuis geïnstalleerd kan worden. Er is voor ieder gezin, in elke woning een mogelijkheid om een waterontharder veilig te installeren.

> Meer info

Bereken hier uw prijs

Wil u weten wat een waterontharder voor uw gezin kost? Vul hier onze keuzehulp in en vraag vrijblijvend een offerte aan:

Bereken uw prijs