Kalkvrij water voor ieder gezin

Een waterontharder haalt kalk uit het water, waardoor u geniet van kalkvrij, zacht water direct uit uw kraan. Maar wat zijn precies de voordelen van dit ontharde water? We hebben de belangrijkste voordelen hier voor u op een rijtje gezet:

Het grootste voordeel van een waterontharder in huis is het voorkomen van kalkaanslag. Een waterontharder haalt calcium uit het water, waardoor er van kalkaanslag geen sprake meer is. Stop met tijd verspillen aan het schoonmaken van kalkaanslag en geniet met het hele gezin van heerlijk zacht water.

Huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, (stoom)strijkijzers, koffiemachines en vaatwassers slijten op den duur sneller door kalkaanslag. Maar denkt u ook aan uw warmtepomp of Quooker, in de boilers hoopt het kalk zich op. Door leidingwater te ontharden gaan deze apparaten langer mee. Zo bespaart u met een waterontharder op de kosten van vervanging van huishoudelijke apparatuur.

Calcium hecht zich aan schoonmaakmiddel, wasmiddel, shampoo en andere producten. Daarom moet er bij hard water meer schoonmaakmiddel gebruikt worden om eerst deze mineralen te neutraliseren. Voorkom overmatig gebruik van schoonmaakmiddel met een waterontharder in huis.

Zacht water zorgt voor een betere verzorging van de huid en haar. Het gaat uitdroging door hard water en zeep van uw huid en haar tegen.
Hard water kan de pH-waarde van uw huid aantasten waardoor de huid eerder beschadigd kan worden. Met name mensen met een gevoelige huid (bijvoorbeeld eczeem) zullen direct het verschil merken dat de huid minder geïrriteerd en zachter is met zacht water.

Onthard water heeft een zachtere smaak, doordat er geen calcium en magnesium meer in zit, waardoor het geen metalige bijsmaak heeft. Hierdoor smaakt uw water uit uw kraan beter, u zult het verschil direct proeven.

Glaswerk, zoals ramen, doucewanden of drinkglazen worden makkelijker schoon met kalkvrij water. Zacht water geeft een glanzende uitstraling zonder gebruik van extra schoonmaakmiddelen.

Meer weten?

Werking

Hoe zorgt een waterontharder voor deze voordelen? Kom meer te weten over hoe een waterontharder werkt.

> Meer info

Prijs

Een waterontharder is een goede investering die veel voordelen met zich meebrengt. Bereken hoeveel een waterontharder u kost.

> Meer info

Installatie

Ontdek hoe de waterontharder eenvoudig bij u geïnstalleerd kan worden. Er is voor elk gezin een mogelijkheid om de waterontharder veilig en uit het zicht te plaatsen.

> Meer info

Ervaar de voordelen van een Boshuis waterontharder

Geniet nu ook zelf van de voordelen die een waterontharder met zich meebrengt. Met een waterontharder profiteert ieder gezin van heerlijk zacht water direct uit de kraan. Heeft u meer vragen over de voordelen van een waterontharder? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder. Ook voor andere waterbehandelings oplossingen, zoals Quookers, waterfilters, en watercoolers bent u bij ons aan het juiste adres.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

Een waterontharder brengt vele voordelen met zich mee, zoals geen kalkaanslag meer, langere levensduur van apparaten en gezondere huid en haar.

Veel last van kalkaanslag? Dan is een waterontharder dé oplossing voor u. Als u niet zeker weet of u een waterontharder nodig hebt, kunt u met een waterhardheid testset eenvoudig de hardheid van uw kraanwater bepalen.

Een waterontharder verwijdert kalk uit het water, zodat u geen last meer heeft van klakaanslag. Om uw waterontharder optimaal te laten presteren raden we aan een waterontharder serviceabonnement af te sluiten. Dan komen we jaarlijks bij u langs om uw waterontharder te controleren, onderhouden en reinigen, zodat de waterontharder optimaal blijft functioneren. Essentieel, het gaat tenslotte om uw drinkwater.

Een waterontharder is voor ieder gezin aan te raden. Zelfs als u geen last hebt van kalkaanslag, verbetert een waterontharder de kwaliteit van uw water en kunt u zo precies de juiste hardheid in laten stellen.

Met een waterontharder bespaart u circa 15% op energiekosten en tot wel 50% op schoonmaakmiddelen, bovenop de tijd die u bespaart door geen kalkaanslag meer te hoeven verwijderen.