Hoe wordt een waterontharder geïnstalleerd?

Voorafgaand aan de installatie van een waterontharder dienen er enkele keuzes gemaakt te worden. Vervolgens kan de waterontharder geinstalleerd worden volgens een vast stappenplan. Hiervoor werken wij met het volgende stappenplan:

 1. We bepalen welke waterontharder aansluit bij uw behoeften
 2. We kiezen de beste locatie voor de waterontharder
 3. We installeren de bypass op de waterontharder
 4. We sluiten de waterontharder aan op de waterleiding
 5. We sluiten de afvoer van de waterontharder aan op de riolering
 6. We stellen de waterontharder in bedrijf
Offerte aanvragen

Welk type en capaciteit waterontharder heeft u nodig?

Bij Boshuis – Thuis in Water hebben we meerdere waterontharder modellen die bij u geïnstalleerd kunnen worden. Welke waterontharder bij u past, ligt aan onder andere uw waterverbruik, diameter van de leidingen en de beschikbare ruimte die u heeft. Boshuis heeft een passende waterontharder voor elke situatie. Voor waterverbruik van 200m3 per jaar is de Boshuis 150 bijvoorbeeld de ideale keuze, maar we bieden ook de Boshuis 250 en Boshuis 400 aan voor groter verbruik. Weet u niet zeker wat het beste is voor uw situatie? Vul dan nu de keuzehulp in of neem contact op met ons verkoopteam en wij denken graag met u mee.

Waar wordt een waterontharder geplaatst?

Er zijn meerdere opties mogelijk voor de plaatsing van een waterontharder. We houden rekening met de beschikbare ruimte, toegang tot de waterleiding en elektriciteit en algemene toegankelijkheid. De meest voorkomende opties voor het plaatsen van een waterontharder zijn:

 • add_circle Trapkast
 • add_circle Kruipruimte
 • add_circle Garage
 • add_circle Kelder
 • add_circle Meterkast
 • add_circle Bijkeuken

Wat is de beste plek voor een waterontharder?

De beste plek voor een waterontharder is een ruimte met toegang tot de waterleiding, riolering en elektriciteit. Waar dit is, verschilt voor elk huis. We komen graag bij u langs om te bepalen waar bij u thuis de beste locatie is voor het installeren van de waterontharder.

Installatie door onze monteurs

Wanneer het type waterontharder bepaald is en de locatie gekozen is, kunnen onze monteurs aan de slag om de waterontharder voor u te installeren. Bij Boshuis hebben we al meer dan 20 jaar ervaring met het leveren en installeren van waterontharders. De waterontharder wordt door middel van de volgende stappen geïnstalleerd:

 • Bypass monteren op de waterontharder
 • Waterontharder aansluiten op de waterleiding
 • Afvoer van de waterontharder aansluiten
 • Waterontharder in bedrijf stellen

Meer weten?

Werking

Lees hier hoe een waterontharder uw water onthard zodat u kan genieten van zacht water.

> Meer info

Voordelen

Welke voordelen brengt het installeren van een waterontharder met zich mee? Ontdek ze hier.

> Meer info

Prijs

Hoeveel kost het installeren van een waterontharder?

> Meer info

Onderhoud

Om uw waterontharder goed te laten functioneren raden we aan jaarlijks een controle uit te laten voeren door Boshuis. Met een waterontharder service abonnement komen we elk jaar bij u langs om uw waterontharder te controleren, reinigen en weer goed af te stellen. Naast installatie zorgen we er daarna ook graag voor dat uw waterontharder goed blijft presteren. Daarom bieden we ook 20 jaar garantie op onze waterontharders.

Veelgestelde vragen

Installeren van een waterontharder brengt natuurlijk kosten met zich mee, u kiest echter ook voor een duurzame investering met de aanschaf van een waterontharder. Met een waterontharder bespaart u namelijk aanzienlijk op schoonmaakmiddelen en gaan uw huishoudelijke apparaten langer mee. U heeft met een waterontharder namelijk geen last meer van kalkaanslag.

Een afvoer is nodig om het water wat gebruikt word voor de regeneratie af te voeren. De regeneratie is het reinigen van het harsfilter zodat deze optimaal zijn werking doet, het kalk uit het water halen. Zo krijgt u geen kalk en zout in uw kraanwater, maar stroomt dit netjes weg in de afvoer. De hoeveelheid kalk en zout die hier in de leidingen wordt weggespoeld is overigens niet schadelijk voor het milieu.