Boshuis Modulaire Waterontharder: De oplossing tegen kalkaanslag!

De modulaire waterontharder van Boshuis is ontworpen om nog meer gebruiksgemak te bieden voor u. Door een waterontharder te gebruiken kunt u kalk uit het water halen, waardoor er heerlijk zacht water overblijft. Een waterontharder wordt ook wel een ontkalker, ontharder of waterontkalker genoemd. Maar een waterontharder neemt wel ruimte in, waardoor u graag de waterontharder uit het zicht plaatst terwijl het goed toegankelijk blijft. Een waterontharder wordt daarom vaak in kleine ruimtes geplaatst, zoals meterkasten of droge kruipruimtes. Om dit makkelijker te maken hebben we het modulaire ontwerp ontwikkeld waardoor de waterontharder eenvoudig geïnstalleerd kan worden en bovendien ook stapelbaar is. Ook kan de modulaire waterontharder met montagesteun en nokken geplaatst worden. Naast het compacte ontwerp, is ook de zoutbak makkelijk toegankelijk en kunt u eenvoudig regeneratiezout bijvullen om uw spoelwater op niveau te houden. Zo blijft uw waterontharder schoon. De Boshuis waterontharders zijn geoptimaliseerd om water en zoutgebruik te optimaliseren. Zo zijn de waterontharders duurzamer en besparen ze in zout en water voor u. De modulaire waterontharder is leverbaar in 2 uitvoeringen, waarbij we alvast rekening hebben gehouden met uw huidig en toekomstig waterverbruik. In overleg met onze adviseurs bepalen we samen welk type voor u het meest geschikt is.

De voordelen op een rijtje

Geen kalkaanslag meer

Kalk in het water breekt schoonmaakmiddelen af. Met zacht water bespaart u tot wel 80% op schoonmaakkosten, uw sanitair zal blijven stralen en behoudt daarin zijn waarde. Bovendien bent u door de waterontharder minder tijd kwijt aan schoonmaakwerk en heeft u minder schoonmaakmiddelen nodig.

Verzorging van huid en haar

Onthard water voorkomt uitdroging en zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd wordt. Voor mensen met eczeem en psoriasis kan dit minder jeuk en uitdroging geven, waardoor de klachten kunnen verminderen. Met een waterontharder kan het wasmiddel ook gehalveerd worden, wat de klachten ook ten goede komt.

Duurzaam en energiebesparend

Door een waterontharder wordt het gebruik van schoonmaakmiddel en zeep efficiënter, wat helpt uw huishouden duurzamer te maken. Daarnaast is zacht water beter voor huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, waardoor deze langer mee kunnen gaan en eventueel minder energie verbruiken.

Vrijblijvend advies

Nederlandse productie

Klanten geven ons een

Bewezen kwaliteit waterontharders

Voor waterontharders van zeer hoge kwaliteit bent u bij Boshuis aan het juiste adres. Boshuis is al 20 jaar dé Nederlandse specialist op het gebied van waterontharding en levert huishoudelijke waterontharders en industriële waterontharders voor villa’s, wooncomplexen en diverse andere branches, altijd met 20 jaar garantie. We hebben daarom al vele mensen blij gemaakt met hun waterkwaliteit en onze waterontharders worden dan ook door onze klanten gemiddeld beoordeeld met een 8.8. De waterontharders van Boshuis zijn scherp geprijsd en ons team helpt u graag bij heel het proces, van advies, aankoop, installatie tot onderhoud. Zo kunt u makkelijk een ontkalker in huis halen zonder enige zorgen.

Het team van Boshuis staat voor u klaar!

De technische medewerkers van Boshuis staan altijd voor u klaar om u te helpen bij al uw vragen over waterontharders. Ons team bestaat uit installateurs, servicemonteurs, kantoormedewerkers en adviseurs. Via onze leveranciers hebben we ook de Boshuis Flow en Boshuis Flex beschikbaar. Als specialisten in waterbehandeling, adviseren we u ook graag over onze andere wateroplossingen, zoals onze water filter en de drukverhoger. Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op! Wij zorgen dat de juiste persoon u verder helpt.

Over ons

Meer informatie

Water ontkalken met Boshuis waterontharders


Hard water stroomt door het filter van de Boshuis 150-250, waarna calcium- en magnesiumionen uitgewisseld worden voor natriumionen. Het gevolg is onthard en dus zacht water! Zodra het filter verzadigd is, zorgt het besturingssysteem voor het schoonspoelen, ook wel regenereren genoemd. Van zout en water in de zoutbak wordt pekelwater gemaakt. Hiermee wordt de filterkern gereinigd. Samen met het spoelwater wordt de kalk afgevoerd naar de riolering. Zowel voor het onthardingsproces als voor de regeneratie, wordt gebruikgemaakt van de waterdruk. Er is geen extra pomp nodig.


Meer informatie


Regeneratie gebeurt automatisch. De frequentie is afhankelijk van de waterkwaliteit en het waterverbruik. De Boshuis waterontharder wordt standaard geleverd met een uitgestelde volumeregeneratie. Hierbij registreert de volumemeter het waterverbruik. Zodra het filter verzadigd is, start de regeneratie op het door u gewenste tijdstip.

De zoutbak wordt gevuld met regeneratiezout. De voorraad dient bij tussenpozen te worden gecontroleerd en zo nodig bijgevuld. Mocht het een keer voorkomen dat er geen of te weinig zout aanwezig is, kan dat geen kwaad. Het is niet wenselijk voor het zuiverende effect van de spoeling uiteraard.

Al onze waterontharders filteren 100% van het kalk uit het water, maar zijn standaard uitgevoerd met een mengventiel. Hiermee kunt u de waterontharder instellen op de door u gewenste resthardheid. Resthardheid heeft een positief effect op de smaak en het gevoel van het water.

De Boshuis 150-250 is standaard uitgevoerd met een bypass. De bypass kan de ontharder op ieder moment uitschakelen zodat er wel hard water door de leidingen stroomt.

Al onze waterontharders worden uitgevoerd met een dubbele beveiliging. Dit is een vlotter die ervoor zorgt dat het spoelwater in de zoutbak ook bij eventuele onvoorziene mankementen niet overloopt. Het is een extra zekerheid en veiligheid.

Afmetingen: ontharder 23,5 x 23,5 x 68,5 cm (LxBxH)  zoutbak 23,5 x 23,5 x 68,5 cm (LxBxH)

Capaciteit: ca. 2600L (type 150) en ca. 3500L (type 250) bij een gemiddelde hardheid 8° dH

Doorstroomcapaciteit: 2,1 m3/uur (type 150) / 2,7 m3/uur (type 250)

Aansluiting: 3/4"

Zoutverbruik: ca. 40 kg/jaar (type 150) / ca. 65 kg/jaar (type 250)

Support en professionele ondersteuning vanuit BoshuisDe Boshuis waterontharder wordt direct achter de watermeter aangesloten. Hierdoor heeft u gegarandeerd zacht water in de gehele woning. Onze adviseurs met jarenlange ervaring bekijken per situatie wat de beste oplossing is. Wij vinden altijd een mogelijkheid om een waterontharder bij u te kunnen installeren!


Meer informatie


Meterkast, kruipruimte, trapkast, garage, technische ruimte.

De aansluiting van de waterontharder wordt standaard op stroom aangesloten. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan hebben wij ook een optie waarbij stroomaansluiting niet nodig is. Het spoelwater wordt aangesloten op de afvoer, waardoor het spoelwater onder druk het riool in wordt geperst. De afvoeraansluiting mag 2 tot 3 meter boven de afvoer van de waterontharder zitten. Hierdoor is het plaatsen van de waterontharder in een kelder of ander lager gelegen plek geen enkel probleem. Als bij de watermeter weinig ruimte is voor de waterontharder of de plaats is niet makkelijk toegankelijk voor het bijvullen van zout, is het mogelijk om de besturing en de zoutbak in andere ruimtes te installeren. Hierdoor kunt u ervoor kiezen de zoutbak op een vrij toegankelijke plaats te installeren. Belangrijk is dat de besturing en de zoutbak zich binnen 3 meter van elkaar bevinden. Onze installatiemonteurs verzorgen de installatie vakkundig en snel. Installatiekosten zijn afhankelijk van de installatiesituatie. Onze adviseurs bepalen tijdens een vrijblijvend bezoek direct de hoogte van de installatiekosten.

Uiteraard is het ook mogelijk om de waterontharder zelf te installeren. Met de meegeleverde handleiding is dit voor een handige doe-het-zelver goed te doen. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met onze afdeling Support. Zij bieden graag professionele ondersteuning en service bij de installatie.

Staat uw vraag er niet bij? Stel uw vraag via het contactformulier of bel 0345 63 12 06


Ja, een waterontharder is zeker aan te raden. Landelijk wordt al langere tijd deel voor deel het water centraal onthard. De watermaatschappij laat vaak erg lang op zich wachten. In 1992 is er al een besluit genomen dat voor 1997 overal centraal onthard moest zijn. Zodra de watermaatschappij centraal gaat ontharden gebeurt dat slechts voor een deel, meestal tot maximaal 6,5 -7,5 dH. Kalkafzetting vindt echter plaats vanaf ca. 4 dH. Na centrale ontharding komt kalkaanslag minder snel terug, maar het resultaat blijft hetzelfde. U blijft kalkaanslag houden. Met een waterontharder in uw woning bent u 100% verzekerd van kalkvrij water. Na verloop van tijd stijgt de hardheid toch weer. Dit komt o.a. door een stijging van het waterverbruik en een te kleine capaciteit van de centrale ontharder.

De hardheid van het aangeleverde drinkwater wordt lager. Kalk is hierdoor in mindere mate aanwezig. Het komt er op neer dat het geleverde drinkwater overgaat van extreem hard naar hard, of van hard naar tamelijk hard drinkwater. Uw waterontharder is dus nog zeker zinvol. Wanneer u een serviceabonnement heeft op uw waterontharder, dan komen wij jaarlijks langs voor controle en reiniging. Onze onderhoudsmonteur zal de hardheid van het water bij het volgende bezoek aanpassen aan de nieuwe hardheid.

Een waterontharder wordt in de meeste gevallen in de meterkast gemonteerd. De waterontharder wordt daar aangesloten direct na de watermeter. Wij maken in de meterkast de aansluitingen naar de kruipruimte toe. De afvoer wordt aangesloten op het riool. In de meeste gevallen moeten wij hier wel voor boren. Bekijk de montagevideo.

Als u water in uw zoutbak ziet staan, is dat in de meeste gevallen "normaal". Het is nu wel tijd om het zout bij te vullen. Zout op? Geen probleem, bestel het eenvoudig online in onze webshop en we komen het bij u thuis afleveren. U kunt het uiteraard ook afhalen bij onze vestigingen.

Is het waterniveau meer dan de helft van de bak? Neem dan contact op met de afdeling Support via het contactformulier. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

De Boshuis waterontharders zijn voorzien van een bypass. Dit is een afsluitmechanisme waarmee de watertoevoer en retour van de waterontharder worden afgesloten. Door de bypass in te schakelen kunt u water gebruiken dat niet onthard is. In sommige gevallen kan het gewenst zijn geen onthard water te gebruiken, bijvoorbeeld bij het vullen van een vijver. Ook in geval van een defect aan de waterontharder kunt u de bypass gebruiken. Zo beschikt u ten alle tijden over drinkwater uit de kraan.

De werking van een bypass is per waterontharder type en model verschillend. 

Boshuis waterontharders leveren standaard een resthardheid van 3 dH. Het Nederlandse Drinkwaterbesluit stelt een eis voor een minimale resthardheid. Desgewenst of geëist kan deze worden ingesteld op een andere hardheid. Instellingen van 0 dH of 5,6 dH zijn in sommige gevallen een vereiste. Als eindgebruiker bent u altijd zelf eindbeslisser en verantwoordelijk voor de juiste kwaliteit van het drinkwater.

Tijdens de regeneratie gaat in de waterontharder automatisch een bypass open. U kunt dus gewoon water gebruiken, het is tijdens de regeneratie alleen niet onthard. De regeneratie vindt, afhankelijk van uw waterverbruik, gemiddeld één keer per week plaats op een door u gewenst in te stellen tijdstip. De regeneratie duurt ca. 25 min. Na de regeneratie gaat de bypass weer dicht en heeft u weer onthard water ter beschikking.

De waterontharder verwijdert kalk (calcium en magnesium) uit uw drinkwater. Dit voorkomt hardnekkige en zeer vervelende kalkaanslag. Naast calcium en magnesium, zitten er in ons drinkwater nog meer stoffen die vlekjes veroorzaken. Andere mineralen en zouten blijven achter op bijvoorbeeld een douchescherm of tegels nadat het water opgedroogd is. Deze vlekjes typeren zich in witte kringen die relatief eenvoudig te verwijderen zijn. Kalk daarentegen typeert zich in hardnekkige vlekken die vaak alleen te verwijderen zijn met een agressief schoonmaakmiddel op zuurbasis, bijvoorbeeld Antikalk of schoonmaakazijn.

Mocht u na het lezen van deze informatie toch twijfels hebben over de vlekjes of de werking van uw waterontharder, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Tijdens het regeneratieproces verbruikt een waterontharder ongeveer 30 tot 40 liter water. Het regeneratieproces kunt u aanpassen naar een door uw gewenst tijdstip.

De Boshuis waterontharder is een Nederlandse waterontharder. Bij de productie van deze unieke waterontharder hebben wij rekening gehouden met de Nederlandse markt. De waterontharder is zeer zuinig door 50% minder zoutverbruik. Bij de technische specificaties van de Boshuis waterontharder vindt u het zoutverbruik per type waterontharder.

Met een gemiddelde waterdruk is het drukverlies niet merkbaar in de woning. Bij gebruik van een grote stortdouche en extra badkamer, kan dit wel verschil gaan uitmaken. Ons advies is dan om een grotere waterontharder aan te schaffen met een grotere doorstroomcapaciteit.

Kalk in leidingwater veroorzaakt kalkaanslag in apparaten die water behandelen. Een gevolg van kalkaanslag is energieverlies, doordat kalk een isolatielaag op verwarmingselementen vormt. Hiermee worden uw duurzame, energiezuinige apparaten steeds minder duurzaam en ze gaan meer energie verbruiken dan oorspronkelijk. In extreme gevallen veroorzaakt kalk een vroegtijdig defect aan uw duurzame apparaten als vaatwassers, wasmachines, waterkokers, Quookers en andere apparaten. Met een Boshuis waterontharder wordt de werking van uw apparaten niet negatief beïnvloed.

U kunt de vaatwasser aanpassen naar een hardheid van 3 dH of op de laagst mogelijke hardheid. De vaatwasser heeft geen zout meer nodig en u kunt uw vaatwasmiddel halveren. Wij adviseren gebruik te maken van een poederproduct.

De wasmachine hoeft niet aangepast te worden naar een hardheid van 3 dH. Wel mag u ook hier het wasmiddel halveren.

Een waterkoker of koffiezetapparaat hoeft niet meer ontkalkt te worden. Sommige koffiezetapparaten kunnen ook aangepast worden op de hardheid van het water. U mag het apparaat dan instellen op 3 dH of op de laagst mogelijke hardheid.

U kunt uw CV-systeem ook gewoon vullen met onthard water uit uw Boshuis waterontharder. Enkele CV-leveranciers schrijven voor dat geen onthard water in de toestellen of onderdelen mag worden gebruikt. Hiermee wordt totaal onthard water van 0 dH bedoelt. Uw Boshuis waterontharder levert altijd water met voldoende resthardheid.

In een Boshuis waterontharder gebruikt u altijd Boshuis regeneratiezout. Dit zijn zuivere zoutkristallen, speciaal ontwikkeld voor onze waterontharder. Wij adviseren om geen ander zout te gebruiken, dit kan verstopping en defecten veroorzaken. Bestel het zout eenvoudig via de webshop, of laat het bezorgen tijdens de jaarlijkse servicebeurt, u bespaart dan op bezorgkosten. Neem contact op om de zoutbestelling bij de jaarlijkse servicebeurt te ontvangen.

Boshuis regeneratiezout is af te halen bij de hoofdvestiging in Vuren en onze vestiging in Zwolle. Bekijk de openingstijden per vestiging. U kunt het zout ook online bestellen via onze webshop. Het zout wordt binnen 7 dagen bij u thuis afgeleverd. Bestel uw Boshuis regeneratiezout eenvoudig en snel via onze webshop.

Zacht water heeft geen nadelige invloed op uw gezondheid. Het kalk in het drinkwater wordt door uw lichaam niet gebruikt voor uw botten. Dit wordt wel vaak gedacht. Wel kan water als het volledig wordt onthard naar 0 dH invloed hebben op de omgeving. Het water mist stoffen, heeft een groter oplosbaar vermogen en kan bijvoorbeeld zachte metalen aantasten zoals koper en aluminium. Dit is uiteraard niet goed voor uw leidingen of de warmtewisselaar in uw CV-ketel. De waterontharders van Boshuis zijn uitgerust met een mengventiel, hiermee wordt een veilige resthardheid ingesteld. Zo is het water veilig voor u, uw huis en uw apparaten.

Waterontharders die zijn uitgerust met een ontsmettingsmodule zijn voorzien van een z.g. chlorinator. Met chloordampen wordt de waterontharder ontsmet. Onze waterontharders staan nooit langer stil dan 7 dagen, ook als u op vakantie bent. Ze zijn namelijk uitgevoerd met een verplichte regeneratie. Hierdoor blijft de kwaliteit van het filter en de gehele waterontharder altijd optimaal. Overigens is het al lange tijd niet toegestaan in Nederland om chloor te gebruiken in het drinkwater.

De waterontharder is uitgevoerd met een verplichte regeneratie. Hierdoor blijft de waterontharder altijd in beweging en het water staat niet te lang stil. Met een serviceabonnement komen wij de waterontharder jaarlijks controleren en schoonmaken. Ook de harskern wordt dan extra gereinigd met een speciale harsreiniger. Het serviceabonnement kunt u vrijblijvend afsluiten na plaatsing van de waterontharder. Neem hiervoor contact op.

Registreer uw waterontharder en profiteer van extra snel hulp bij vragen over uw waterontharder. Doordat wij direct uw gegevens bij de hand hebben, kunnen we u makkelijk en snel helpen.

Algemene voorwaarden

Art. 14.1. BBWC B.V. staat gedurende 6 maanden na (op)levering in voor de goede uitvoering van de overeengekomen prestatie.

Garantie – 20 jaar garantie zonder serviceabonnement

 • 20 jaar garantie op de waterontharder.
 • 20 jaar garantie op onderdelen exclusief het vervangen van – en slijtage aan – onderdelen en defecten door eigen toedoen.
 • Bij vervangen van een onderdeel wordt het onderdeel vergoed. Arbeidsloon en voorrijkosten worden in rekening gebracht.
 • Algemene voorwaarden BBWC B.V. zijn van kracht.

All-in Garantie – 20 jaar garantie met serviceabonnement

 • Jaarlijkse controle en reiniging.
 • Waterhardheid nakijken of afstellen.
 • 20 jaar garantie op de waterontharder.
 • 20 jaar garantie op onderdelen exclusief het vervangen van – en slijtage aan – onderdelen en defecten door eigen toedoen.
 • Kosteloos vervangen van een onderdeel, arbeidsloon en voorrijkosten.
 • Het gemak van alles in één pakket, 20 jaar garantie, geen verrassende kosten voor service en onderhoud.
 • Algemene voorwaarden BBWC B.V. zijn van kracht.


*Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor sommige producten geldt ook een fabrieksgarantie. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie.

 • Wij komen jaarlijks uw apparaat volledig controleren op een goede werking.
 • Afstellen, bijvullen en algehele controle van de waterontharder.
 • Het filter materiaal wordt gereinigd met een speciale harsreiniger.
 • Testen en afstellen van de juiste resthardheid.
 • Preventief onderhoud aan de bewegende delen.
 • Geen voorrijkosten en arbeidsloon  bij eventuele storingen
 • 10% korting op het benodigde zout (Dan kost een zak van 15 kilo € 9,00 i.p.v. € 10,00).
 • Geen bezorgkosten van het zout indien geleverd tijdens het reguliere onderhoud.

Indien u deze afsluit, geniet u van de All-in-Garantie 20 jaar, zie hiervoor het stuk met de garantievoorwaarden.

Voor meer informatie over serviceabonnementen of prijzen kunt u contact opnemen met onze afdeling Verkoop via verkoop@boshuis.nl of telefonisch.

Ja, dat kan. Profiteer van extra voordeel met het serviceabonnement. Voor een blijvende goede werking en het behoud van het apparaat, is het raadzaam om regelmatig een servicebeurt uit te laten voeren. Neem voor meer informatie over ons serviceabonnement contact met ons op.