Boshuis Waterontharders: de oplossing tegen kalkaanslag!

Met een waterontharder kunt u de kalkdeeltjes in uw water zodanig verlagen dat u voortaan geniet van zacht water. Dit zorgt voor vele voordelen; U beschermt uw apparatuur en de levensduur ervan door kalkaanslag op bijvoorbeeld verwarmingselementen te voorkomen. Hiermee bespaart u ontzettend veel op kosten voor reparatie of het voortijdig vernieuwen van apparaten. Ook zorgt u dat uw apparaten optimaal werken. Zacht water is lekkerder om te drinken en er ontstaat geen kalklaag meer in bijvoorbeeld uw glas thee. Zacht water is zeer verzorgend voor uw huid en haren zeker wanneer u last heeft van dermatologische aandoeningen.

Voordelen

  • Geen vervelende kalkaanslag meer op kranen, douchedeuren, regendouche en glasservies.
  • U houdt tijd over omdat schoonmaken een stuk sneller gaat.
  • Ook uw dure apparatuur gaat langer mee doordat verwarmingselementen niet verkalken. Denk aan uw Quooker-kraan, vaatwasser, wasmachine, koffieautomaat en warmtepomp.
  • Een lagere energierekening door snellere opwarming van uw apparatuur. Kalk isoleert namelijk uw elementen.
  • Zacht water is beter voor uw huid. U ervaart zeker voordeel bij een gevoelige of droge huid.
  • U verbruikt minder wasmiddel en bespaart op wasverzachter. Beter voor uw portemonnee en het milieu.

 

Boshuis Drukverhogers: de oplossing tegen lage waterdruk

Wilt u de waterdruk verhogen van uw kranen of douche in uw badkamer? Een drukverhoger is de oplossing voor extra waterdruk in uw woning. De binnenkomende waterdruk kan mogelijk te laag zijn bij bijvoorbeeld een tweede badkamer of stortdouche. Wilt u verzekerd zijn van een hoge waterdruk in huis, laat dan een drukverhoger installeren. Een waterpomp/hydrofoor die de druk in de waterleiding verhoogt kan uw problemen oplossen. Door een drukverhoger in uw woning te plaatsen, zult u altijd genieten van een comfortabele waterstraal in uw woning en tuin. De drukverhoger is eenvoudig te installeren en u zult geen last meer hebben van drukschommelingen.

Voordelen

  • Comfort bij luxe badkamers:Geniet zorgeloos van een voortreffelijke waterdruk bij de wastafels of in de regendouche van uw luxe badkamer.
  • Constante waterdruk: De maximale waterdruk blijft altijd constant, ook als er meerdere tappunten tegelijkertijd worden gebruikt.
  • Energiezuinig en uiterst stil

Kalkaanslag maakt niet alleen alle oppervlaktes waar water overheen loopt vuil, het is ook nog eens een lastig proces om dit weer te verwijderen. Onze waterontharder maakt een einde aan kalkaanslag. De ontharder kan perfect worden afgestemd op de gebruiker, door het maken van slimme berekeningen.

Werking van een Boshuis waterontharder

Hard water stroomt door het filter van de iQualQ, waarna calcium- en magnesiumionen uitgewisseld worden voor natriumionen. Het gevolg is onthard en dus zacht water! Zodra het filter verzadigd is, zorgt het besturingssysteem voor het schoonspoelen, ook wel regenereren genoemd. Van zout en water in de zoutbak wordt pekelwater gemaakt. Hiermee wordt de filterkern gereinigd. Samen met het spoelwater wordt de kalk afgevoerd naar de riolering. Zowel voor het onthardingsproces als voor de regeneratie, wordt gebruikgemaakt van de waterdruk. Er is geen extra pomp nodig.

MEER INFORMATIE


Regeneratie

Regeneratie gebeurt automatisch. De frequentie is afhankelijk van de waterkwaliteit en het waterverbruik. De iQualQ waterontharder wordt standaard geleverd met een uitgestelde volumeregeneratie. Hierbij registreert de volumemeter het waterverbruik. Zodra het filter verzadigd is, start de regeneratie op het door u gewenste tijdstip.

Regeneratiezout

De zoutbak wordt gevuld met regeneratiezout. De voorraad dient bij tussenpozen te worden gecontroleerd en zo nodig bijgevuld. Bij een gemiddeld apparaat en verbruik is deze handeling eenmaal in de twee tot vier maanden nodig.

Resthardheid

Al onze ontharders filteren 100% van het kalk uit het water, maar zijn standaard uitgevoerd met een mengventiel. Hiermee kunt u de waterontharder instellen op de door u gewenste resthardheid. Resthardheid heeft een positief effect op de smaak en het gevoel van het water.

Bypass

De iQualQ is standaard uitgevoerd met een bypass. De bypass kan de ontharder op ieder moment uitschakelen zodat er wel hard water door de leidingen stroomt.

Dubbele beveiliging

Al onze waterontharders worden uitgevoerd met een dubbele beveiliging. Dit is een vlotter die ervoor zorgt dat het spoelwater in de zoutbak ook bij eventuele onvoorziene mankementen niet overloopt. Het is een extra zekerheid en veiligheid.

Plaatsingsopties

De Boshuis waterontharder wordt direct achter de watermeter aangesloten. Hierdoor heeft u gegarandeerd zacht water in de gehele woning. Onze adviseurs met jarenlange ervaring bekijken per situatie wat de beste oplossing is. Wij vinden altijd een mogelijkheid om een waterontharder bij u te kunnen installeren!

In de meterkast, kruipruimte, trapkast, garage of technische ruimte.

THUIS in WATER & THUIS in BOUWEN

De bouwpartners van Thuis in Bouwen en Boshuis Thuis in Water! hebben al geruime tijd een samenwerking met als gezamenlijke doelstelling u als klant zo optimaal mogelijk te informeren en ontzorgen. Of u nu kiest voor een waterontharder, een drukverhoger of beiden. U bent verzekerd van het juiste advies, de beste kwaliteit, professionele inbouw en een uitstekende service en garantieregeling.

VRIJBLIJVEND INFORMATIE & ADVIES

Stuur het aanvraagformulier in en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op. Aan de hand van een paar korte vragen zoals gezinssamenstelling, uw (toekomstig) waterverbruik, enz. kunnen wij u van een passend advies voorzien. Indien u liever zelf belt, gelieve "Thuis in Bouwen" te vermelden voor een vlotte afwikkeling.

Gegevens