Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen - duurzame impact creƫren

Als onderdeel van onze visie op MVO heeft Boshuis Thuis in Water! zich ten doel gesteld om klimaatneutraal te ondernemen. Dit doen wij door onze CO2-uitstoot te compenseren en hiermee een bijdrage te leveren aan het tegengaan van klimaatverandering, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen.

Boshuis is hiervoor een samenwerking aangegaan met Trees for All. Deze stichting bestaat al ruim 20 jaar en is erkend met CBF-keurmerk en ANBI-status.

We zijn gestart door Black Friday 2021 samen met vele andere bedrijven uit te roepen tot Green Friday en aansluitend de gehele maand december voor elke verkochte waterontharder 2 bomen te doneren. 1 boom namens onze klant en 1 boom namens ons bedrijf.

2022

In 2022 zullen wij ons verder inspannen met als doel een volledig CO2-neutraal Boshuis Thuis in Water! Dit doen we uiteraard niet alleen door het planten van bomen.

Het begint met de juiste mindset van onze medewerkers en de gedragingen van ons allen. Zo werken we niet alleen aan een optimale klantervaring maar ook aan onze carbon footprint.

Uiteraard houden we u gedurende het jaar op de hoogte van de ontwikkelingen. Mocht u tussentijds vragen hebben, onze klantenservice staat u graag te woord. Of maak gebruik van de onderstaande infomatiebutton.

 

 

 

 

Hoe werkt het principe van CO2-compensatie via bomen?

Bomen hebben voor hun groei het (broeikas)gas CO2 nodig. Met hulp van zonlicht en water zetten bomen koolstofdioxide (CO2) om in koolstof (C) en zuurstof (O2). De koolstof wordt vastgelegd in de biomassa van de boom: de stam, de takken en wortels. Zolang een boom groeit, wordt er CO2 uit de atmosfeer opgenomen. Een afstervende boom geeft de CO2 geleidelijk weer af. In een bossysteem wordt deze CO2 weer opgenomen door de groeiende bomen en struiken die de plek innemen van de oude boom.