Duurzame waterbehandeling is de toekomst!

Een waterontharder, wie kent dit niet? Het is naast de zonnepanelen een veel gekocht product als men denkt aan de duurzaamheid van de woning.  Ondanks dat de waterontharder tot een bepaalde luxe behoort, is deze luxe voor veel huishoudens niet meer weg te denken.

Boshuis “Thuis in Water!”  is ruim 17 jaar geleden begonnen met de verkoop van waterontharders. De bekendheid van de waterontharders lag destijds meer bij de industriële markt. Toch zag Boshuis een gat in de markt door deze aan de particuliere markt aan te bieden. En met groot succes. Ondertussen genieten vele huishoudens van een waterontharder van Boshuis.

In 17 jaar is er veel aan gedaan om te blijven ontwikkelen op duurzaamheid en de veiligheid van ons drinkwater. Door eigen ontwikkeling van onze waterontharder kunnen wij als bedrijf de service en kwaliteit garanderen.

Water wordt door de drinkwatermaatschappijen grotendeels al gezuiverd en onthard. Helaas is het nog steeds niet mogelijk om goed onthard water aan te leveren. Dit is ook een mission impossible omdat wij ons drinkwater gebruiken voor vele doeleinden, denk aan sproeien van het land, drinkwater voor het vee, auto wassen, riolering etc. Dat wij mogelijk in de toekomst een scheiding krijgen van drinkwater en water voor andere doeleinden is niet ondenkbaar. Tot die tijd bieden wij als Boshuis “Thuis in Water!” diverse mogelijkheden om onze maatschappij zo goed als mogelijk te voorzien van goed en veilig drinkwater.

Een waterontharder werkt met een ionenwisselaar. Het water gaat door een harspatroon heen, waar een uitwisseling plaatsvind tussen calcium en natriumionen. De kalk blijft in het filter achter en het water zonder kalk komt er aan de andere kant weer uit. Om de continuïteit te waarborgen wordt het filter regelmatig geregenereerd (teruggespoeld) met pekelwater, zo blijft het harspatroon 20 tot 30 jaar zijn werking behouden.

Is dit dan het enige wat wij bieden? Nee, wij vinden onszelf de Nederlandse specialist in het geven van wateroplossingen. En zoals al reeds benoemd gespecialiseerd in het ontwikkelen van filtermaterialen om het drinkwater veiliger en schoner te krijgen. Ons nieuwste product is een filter wat niet alleen de smaak en de kwaliteit van het water verbeterd, maar ook medicijnresten en als nieuwste ontwikkeling ook zware metalen en lood verwijderd!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die wij als Boshuis “Thuis in Water!” aan u kunnen bieden? Neem een kijkje in producten of neem vrijblijvend contact op met ons team van specialisten. Wij vertellen u graag meer!