Boshuis mede-oprichter van Expertgroep Waterontharders

Boshuis is verheugd te melden dat het bedrijf als mede-oprichter betrokken is bij de oprichting van de nieuwe expertgroep Waterontharders, onder de vlag van Water Alliance. Dit werd officieel bekendgemaakt tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Water Alliance op 29 mei 2024. De Expertgroep Waterontharders heeft als doel het imago en de kwaliteit van waterontharders, evenals de installatie daarvan, te verbeteren. Door kennis en ervaring te delen en te bundelen, wil de groep innovatie stimuleren en de effectiviteit van waterontharders optimaliseren.

Lidmaatschap en Samenwerking

De expertgroep staat open voor merkeigenaren en fabrikanten van waterontharders die kunnen aantonen dat hun producten voldoen aan de definitie van een waterontharder. Dit houdt in dat de producten meetbaar water kunnen ontharden, de hardheid kunnen reduceren naar nul dH, en werken als (zelfregenererende) ionen(uit)wisselaars zonder de zuurgraad (pH-waarde) of geleidbaarheid van het water te beïnvloeden.

Organisaties die willen toetreden tot de expertgroep dienen aan bepaalde kwaliteitscriteria te voldoen en de doelstellingen van de groep te onderschrijven.

Water Alliance

Water Alliance, een toonaangevende netwerk- en brancheorganisatie in de water- en milieutechnologiesector, speelt een cruciale rol in het bevorderen van samenwerking en innovatie binnen de industrie. Met de oprichting van de Expertgroep Waterontharders wordt een belangrijke stap gezet in het versterken van de watertechnologiesector in Nederland.

Toekomstige Activiteiten

De Expertgroep Waterontharders zal regelmatig bijeenkomen om de nieuwste ontwikkelingen te bespreken, gezamenlijke onderzoeksprojecten te initiëren en best practices te delen. Daarnaast zullen er workshops, seminars en andere educatieve evenementen georganiseerd worden om zowel leden als het brede publiek te informeren over de nieuwste trends en technologieën op het gebied van waterontharding.

Boshuis: Kwaliteit voorop

Bij Boshuis staan kwaliteit en betrouwbaarheid centraal in alles wat we doen. Onze betrokkenheid bij de oprichting van de Expertgroep Waterontharders onderstreept onze toewijding aan het leveren van hoogwaardige waterontharders en het verbeteren van de standaard in de industrie. Door samen te werken met andere toonaangevende bedrijven binnen deze expertgroep, streven we ernaar om de best practices en innovaties te bevorderen die bijdragen aan schoner en zachter water voor iedereen. Met trots kijken wij uit naar de samenwerking binnen de Expertgroep Waterontharders en de positieve impact die dit zal hebben op de wateronthardingstechnologie in Nederland.