3 mei 2016

Van 1 t/m 8 mei 2016 is het de Week van ons water. Het thema dit jaar is zuiver water. Een thema waar wij volledig achterstaan! Schoon, zuiver en voldoende drinkwater is namelijk niet altijd zo vanzelfsprekend. Als specialist in waterbehandeling streven wij altijd naar de meest zuivere vorm van water.

Per dag gebruiken wij gemiddeld 121 liter drinkwater per persoon. Iedere dag werken wij hard aan schoon (drink)water zonder ongezonde toevoegingen zoals kalk, medicijnresten en ijzer. Wij bieden verschillende producten die huishoudens en bedrijven voorzien van zuiver (drink)water.

Kraanwater gezond?

Kraanwater is de goedkoopste en ook nog eens een gezonde dorstlesser. Het bevat allerlei mineralen en is vrij van suiker, zoetstof en kleurstoffen. Nederlandse waterbedrijven halen het water uit diverse waterbronnen. Helaas bevat dit water meer dan alleen gezonde mineralen. Nederlands drinkwater is kwalitatief heel goed, maar toch krijgen we hierdoor ongemerkt andere stoffen binnen die schadelijk kunnen zijn.

Hard water in Nederland

Ook is het water in Nederland relatief hard. De hardheid van het water heeft te maken met de hoeveelheid kalk en verschilt per regio. Kalk in water zorgt voor kalkaanslag en vermindert de levensduur van apparatuur zoals de wasmachine, koffieapparaat en de mooie blinkende badkamer. Natuurlijk is kalk nodig voor de opbouw van botten, maar het kalk in het water draagt daar niet aan bij. In de dagelijkse voeding krijgen wij voldoende kalk binnen voor gezonde botten.

De zekerheid van zuiver water

Om zekerheid te bieden van super schoon drinkwater uit de kraan, bieden wij verschillende filtersystemen. Voor huishoudelijk gebruik is de Osmose een apparaat dat drinkwater voor 99,9% zuiver maakt. Dit water is te vergelijken met het heldere neutrale smeltwater direct uit de bergen.