17 januari 2023

Een waterontharder is een apparaat ontworpen om calcium en magnesium uit het water te halen. Te veel calcium en magnesium zorgt voor hard water, wat meerdere problemen met zich mee kan brengen, zoals kalkaanslag, kortere levensduur voor huishoudelijke apparaten en overmatig gebruik van schoonmaakmiddel. Het kan daarom een goede investering zijn om een waterontharder op de leiding te laten plaatsen.

Magnetische waterontharder op leiding

Er zijn momenteel waterontharders op de markt die werken op basis van magnetisme. Deze waterontharders worden om de waterleiding heen geplaatst en zouden ervoor moeten zorgen dat calcium en magnesium niet meer aan het water hecht. Dit type waterontharder heeft echter geen meetbaar effect op de hoeveelheid kalk in het water en kan daarom niet als een efficiënte manier van water ontharden gezien. 

Waterontharder met een bypass

De waterontharder van Boshuis wordt geïnstalleerd met een bypass die wordt geplaatst op de waterleiding. Een bypass is als het ware een omleiding op de waterleiding, waardoor het leidingwater direct door de waterontharder kan stromen of er langs kan gaan. Hierdoor blijft water altijd toegankelijk, mocht de waterontharder (tijdelijk) uitgeschakeld zijn. Dit is handig wanneer de waterontharder bijvoorbeeld bezig is met regenereren. Het regeneratieprocess is het schoonspoelen van de harskern van de waterontharder. Door de bypass kan er tijdens het regenereren gewoon water gebruikt blijven worden, al is dit water niet onthard. Hierdoor kan een waterontharder op de leiding ervoor zorgen dat uw water altijd toegankelijk is en blijft de waterontharder optimaal presteren.

Waterontharder door Boshuis laten installeren

Wilt u er zeker van zijn dat uw waterontharder vakkundig wordt geïnstalleerd? Laat uw waterontharder op de leiding plaatsen door Boshuis. De technische medewerkers van Boshuis staan altijd voor u klaar om u te helpen bij al uw vragen over waterontharders. Ons team bestaat uit installateurs, servicemonteurs, kantoormedewerkers en adviseurs. Voor vragen bent u altijd welkom om contact met ons op te nemen en dan helpen wij u zo spoedig mogelijk.