1 februari 2023

Een waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en laat zo heerlijk zacht water over. Maar waar is zacht water nou allemaal goed voor? En wat zijn hiermee de voordelen van een waterontharder? Wij hebben de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet:

  • Geen kalkaanslag meer: doordat calcium uit het water wordt gehaald zal er ook geen kalkaanslag meer komen. Dit is dé meest voorkomende reden om een waterontharder in huis te halen. Stop met tijd verspillen aan het schoonmaken van kalkaanslag en geniet van heerlijk zacht water door een waterontharder.
  • Apparatuur gaat langer mee: huishoudelijke apparaten zoals wasmachines en vaatwassers slijten op den duur ook sneller door kalkaanslag. Door leidingwater te ontharden gaan deze apparaten langer mee en bespaart u zo meer kosten. 
  • Minder schoonmaakmiddel gebruiken: calcium hecht zich aan schoonmaakmiddel, wasmiddel, shampoo en andere producten. Hierdoor moet er bij hard water meer schoonmaakmiddel gebruikt worden om eerst deze kalk mineralen te neutraliseren. Voorkom overmatig gebruik van schoonmaakmiddel en haal een waterontharder in huis.
  • Duurzaam waterverbruik: kalk in de leidingen kan zorgen voor een afname in hitte, waardoor er meer energie gebruikt moet worden om dezelfde temperatuur te bereiken. Een waterontharder is dus niet alleen duurzaam door de langere levensduur van apparaten en de vermindering van schoonmaakmiddel, maar ook voor energieverbruik om water op te warmen.
  • Beter voor de huid en haar: zacht water zorgt voor een betere verzorging van de huid en haar. Hard water kan de pH-waarde van uw huid aantasten waardoor de huid eerder beschadigd kan worden. Met name mensen met een gevoelige huid zullen gelijk merken dat de huid minder geïrriteerd is met zacht water.
  • Zacht water smaakt beter: onthard water heeft een zachtere smaak en heeft geen metalige bijsmaken doordat er geen calcium en magnesium meer in zit. 
  • Glazen worden makkelijk schoon met kalkvrij water: glazen, ramen en andere glazen voorwerpen worden ontzettend mooi schoon met kalkvrij water. Zacht water zorgt hier voor een echt glanzende uitstraling zonder dat er extra schoonmaakmiddelen gebruikt moeten worden.

Voordelen van een Boshuis waterontharder

Het installeren van een waterontharder brengt dus veel voordelen met zich mee. Maar waarom zou u kiezen voor een Boshuis waterontharder? Wij hebben al jaren ervaring met alles betreft waterontharders en helpen graag mee om de waterkwaliteit bij u te verbeteren. Zo luisteren we naar uw wensen en zorgen wij voor de waterontharder die perfect bij uw situatie past. En niet alleen voor het installeren van een waterontharder kunt u bij ons terecht, maar ook voor onderhoud en andere services staat Boshuis voor u klaar zodat uw waterontharder optimaal blijft presteren. Ook bieden we naast waterontharders nog veel meer oplossingen om de waterkwaliteit te verbeteren, zoals drukverhogers, waterfilters en nog veel meer! De medewerkers van Boshuis staan altijd voor u klaar om u te helpen bij al uw vragen over waterontharders. Ons team bestaat uit installateurs, servicemonteurs, kantoormedewerkers en adviseurs. Neem vrijblijvend contact op en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor u.