9 januari 2023

Water waar te veel calcium en magnesium in zit, wordt ook wel hard water genoemd. Hard water kan veel problemen met zich mee brengen, zoals huishoudelijke apparaten die minder lang meegaan, meer kosten aan zeep en schoonmaakmiddel en bovendien zorgt kalk natuurlijk voor veel kalkaanslag. Daarom is het een goed idee om overmatig kalk uit het water te halen. Voor het verwijderen van kalk in het water wordt een waterontharder als effectieve oplossing gegeven. Maar wat is nou precies een waterontharder? En hoe werkt een waterontharder?

Wat is een waterontharder precies?

Mensen die al langer een waterontharder in huis hebben, zullen niet twijfelen om een waterontharder aan te raden. Maar wat is een waterontharder? Een waterontharder is een middel dat ontworpen is om de hardheid van het water te verminderen. In andere woorden, een waterontharder is een apparaat gemaakt om calcium en magnesium uit het water te halen en zo voor zacht water te zorgen.

Werking van een waterontharder

Er zijn verschillende soorten waterontharders beschikbaar. De meest effectieve waterontharder werkt op basis van ionenwisseling. Ionenwisseling is een proces waarbij kalk calcium en magnesium uit het water worden gehaald en omgeruild worden voor natrium, waardoor er zacht water overblijft. De waterontharder heeft een harskern die verzadigd wordt naarmate de waterontharder meer kalk uit het water haalt. Om ervoor te zorgen dat de waterontharder optimaal blijft presteren, wordt de harskern regelmatig doorgespoeld met zout water, wat ook wel regeneratie wordt genoemd. Regeneratie van de harskern spoelt de calcium en magnesium ionen weg en laadt de harskern met natriumionen. Bij een Boshuis waterontharder wordt dit process automatisch geregeld, zodat de waterontharder optimaal blijft presteren. Het enige wat u af en toe moet controleren is de voorraad regeneratiezout in de waterontharder.

Boshuis waterontharder

Laat een waterontharder professioneel en vakkundig installeren bij Boshuis om ook bij u thuis te kunnen genieten van zacht water uit de kraan. Ons team bestaat uit installateurs, servicemonteurs, kantoormedewerkers en adviseurs. Heeft u nog verdere vragen over wat een waterontharder is? Twijfel niet en neem contact met ons op zodat wij u spoedig verder kunnen helpen.