13 februari 2023

Door een waterontharder te laten plaatsen, kunt u van heerlijk zacht water genieten in uw eigen huis. Zacht water brengt meerdere voordelen met zich mee, zoals betere verzorging voor huid en haar, een langere levensduur voor huishoudelijke apparaten en bovendien smaakt het ook nog eens heerlijk! Maar waar plaatst u een waterontharder? Dit kan natuurlijk per situatie verschillen. Wij hebben de meest populaire opties voor u op een rijtje gezet. 

Waterontharder in meterkast plaatsen

Sommige mensen denken dat een waterontharder niet in een meterkast mag, aangezien hier veel elektrische leidingen samenkomen en een waterleiding hier aanpassen geen slim idee is. Dit klopt echter niet! Het installeren van een waterontharder in de meterkast is juist een ideale locatie, aangezien hier een handige toegang tot het elektriciteitsnetwerk en de waterleiding is. Dit is daarom ook een van de meest populaire plekken om de waterontharder te installeren. 

Trapkast gebruiken om de waterontharder in te plaatsen

Een andere populaire keuze voor het installeren van de waterontharder is in de trapkast. Door een waterontharder onder de trap te laten installeren blijft de waterontharder uit het zicht maar is hij toch makkelijk bereikbaar. Ook zit de trapkast dichtbij de benodigde aansluitingen, waardoor de waterontharder zo aan de waterleiding en het elektriciteitsnetwerk gekoppeld kan worden. Wel worden trapkasten vaak al gebruikt voor met name het opbergen van andere spullen, dus is de vraag of u de beperkte ruimte in de trapkast wilt gebruiken om de waterontharder te plaatsen. 

Kruipruimte voor waterontharder

Als u een droge kruipruimte hebt, is dit zeker ook een populaire mogelijkheid om uw waterontharder te laten installeren. De kruipruimte is uit het zicht, heeft de juiste toegang voor aansluitingen en is nog steeds makkelijk bereikbaar voor onderhoud. Hierbij is het wel belangrijk dat de kruipruimte groot genoeg is en niet te vochtig is. Graag adviseren wij u verder voor de perfecte plek voor uw waterontharder.

Waterontharder in garage

Als u een garage heeft is dit een mogelijke optie om de waterontharder in te laten installeren. Een garage is makkelijk toegankelijk en heeft vaak een goede elektriciteit- en wateraansluiting waar een waterontharder aan gekoppeld kan worden. Hierdoor is het ook een goede optie om een waterontharder te plaatsen. Bovendien is een garage vergeleken met een meterkast of trapkast erg ruim en hoeft u zich geen zorgen te maken over eventueel ruimtegebrek.

Aansluiten waterontharder in kelder

Een waterontharder kan 2 à 3 meter onder de waterafvoer geplaatst worden en nog steeds goed functioneren. Daarom is het zeker ook een optie om een waterontharder in de kelder te plaatsen. Door de waterontharder in de kelder te plaatsen staat een waterontharder eigenlijk nooit in de weg. 

Plaatsbepaling waterontharder

Aangezien er meerdere mogelijkheden zijn waar de waterontharder geplaatst kan worden, kunt u zich best afvragen waar allemaal rekening mee gehouden moet worden bij het bepalen van de locatie. Onder andere de beschikbare ruimte, toegang tot de waterleiding en elektriciteit en algemene toegankelijkheid zijn punten die overwogen moeten worden bij het plaatsen van een waterontharder. Om het uzelf makkelijk te maken, kunt u altijd contact opnemen met onze experts bij Boshuis. Wij hebben al jaren ervaring met het leveren en installeren van waterontharders en helpen u graag met alle vragen over waterontharders, van de beste locatie van een waterontharder tot de complete installatie.