18 oktober 2022

Regeneratie waterontharder

Regeneratie van een waterontharder is het process waarbij zout door de ionenwisselaar wordt gespoeld om de waterontharder te reinigen. Deze spoeling gebeurt grondig met een zoutoplossing waar bacteriën niet tegen bestand zijn. Hierdoor wordt bacterievorming voorkomen en blijft de waterontharder schoon. Bij alle Boshuis waterontharders gebeurt dit regeneratieproces automatisch en u hoeft zich zo nooit zorgen te maken over het reinigen van uw waterontharder.

Ontsmettingsmodule

Veel waterontharders op de markt worden tegenwoordig uitgerust met een ontsmettingsmodule of vakantiestand. Deze extra modules zouden ervoor moeten zorgen dat uw waterontharder goed blijft presteren, ook als u voor een langere tijd geen water gebruikt. Vaak maken deze waterontharders gebruik van een zogenoemde chlorinator, die door middel van chloordampen de waterontharder ontsmet. Dit process vindt plaats tijdens het regeneren en is als het ware een extra stap om de waterontharder grondig te reinigen. Echter, het gebruik van regeneratiezout alleen zorgt er al voor dat de waterontharder grondig gereinigd wordt, waardoor de chlorinator een overbodige optie lijkt te zijn. Bovendien tast chloor op lange termijn de kwaliteit van het harsfilter aan en beperkt daarmee de levensduur van de waterontharder.

Waterontharder reinigen

Als een ontsmettingsmodule een overbodige optie is, vraagt u zich mogelijk af hoe de Boshuis waterontharder dan goed wordt schoongemaakt? Het regeneratie process is alles wat u nodig heeft om uw waterontharder optimaal te laten presteren. De Boshuis waterontharders staan verplicht nooit langer stil dan 7 dagen, of u nou veel of helemaal geen water gebruikt. Het enige wat u hoeft te doen, is af en toe het regeneratiezout bijvullen zodat de harskern van de waterontharder gereinigd blijft worden. Bent u toch langdurig weg? Dan raden wij aan de waterontharder compleet uit te schakelen en bij terugkomst het regeneratieprocess te forceren om een extra spoeling uit te laten voeren. Hierdoor bespaart u energie en heeft u altijd gegarandeerd schoon en veilig water, direct uit uw eigen kraan. Ook is het altijd goed om de leidingen door te spoelen als ze langer stil hebben gestaan, of u nou gebruik maakt van een waterontharder of niet.

Hoe lang duurt regeneratie van een waterontharder?

Regeneratie van een waterontharder duurt ongeveer 25 minuten. U kunt zelf instellen op welk tijdstip u de regeneratie automatisch wil laten plaatsvinden. Zo gebeurt de regeneratie alleen op het moment dat voor u goed uitkomt. Ook kan er dankzij de bypass nog steeds water gebruikt worden tijdens de regeneratie, alleen is het kraanwater dan niet onthard. Het regeneratie proces zorgt er dus in ieder geval nooit voor dat u geen water meer kan gebruiken.

Boshuis waterontharder

Besloten om een waterontharder in huis te nemen zonder dat u extra moet betalen voor onnodige ontsmettingsmodules of een vakantiestand? Dan is Boshuis zeker de beste keuze voor een waterontharder. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen door ons contactformulier in te vullen, te bellen of te mailen. Ons team staat voor u klaar!