6 november 2019

Er verschijnen tegenwoordig steeds meer verontrustende nieuwsberichten in de media over ons drinkwater. Het water dat door onze waterleidingen stroomt blijkt steeds vaker niet te zijn wat het lijkt.
Zo blijkt ook uit een artikel van RTL Nieuws dat veel huizen nog steeds loden waterleidingen hebben. Deze leidingen kunnen ervoor zorgen dat er te veel lood in het drinkwater terecht komt. Dit kan voornamelijk voor zwangere vrouwen en kinderen tot 7 jaar gevaarlijk zijn. Pim van Gool, voorzitter van de Gezondheidsraad, stelt dat er een sterke aanwijzing is dat een verhoogde concentratie lood effect heeft op de hersenontwikkeling. Zoals veel andere schadelijke stoffen, zoals medicijnresten en bacteriën, proef of ruik je lood echter niet.

In welke huizen komen loden leidingen voor?
De kans op loden leidingen is het grootst bij huizen van voor 1960. Het gaat dus vooral om huizen in oude binnensteden. Daarnaast vormen nieuwbouwwoningen ook een risico. “Daar geven de koppelingen en kranen lood af. Dan kan er tijdelijk ook een verhoogde concentratie van lood in het drinkwater komen”, zegt van Gool. Gelukkig neemt de concentratie lood in het drinkwater bij nieuwbouwwoningen na een aantal maanden af. Toch wordt er geadviseerd om flesvoeding van baby’s niet aan te vullen met water uit de kraan.

Wat kun je doen tegen schadelijke stoffen in water?
Gelukkig zijn er ook oplossingen, waaronder een Waterfilter van Boshuis. Het filter is uitgerust met twee aparte filters binnen de behuizing. Deze filters vullen elkaar aan in de filtering. Zo kan het Druppa waterfilter niet alleen kleurstoffen, PFAS en pijnstillers uit het water filteren, maar kan het ook stoffen uit het water filteren die zorgen voor een vieze smaak. Het Druppa waterfilter is in Nederland het eerste waterfilter dat zo'n grote hoeveelheid lood uit het water filtert.
Met zo’n filter kun je genieten van hoogwaardig drinkwater, gewoon uit de eigen kraan. Bovendien verbetert het Druppa waterfilter de smaak, neutraliseert het de geur en verwijdert het dus ongewenste stoffen.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met de afdeling Verkoop via 0345-631206 of e-mail verkoop@boshuis.nl.