11 november 2022

Kalkaanslag voorkomen

Kalkaanslag is een erg vervelend probleem. De witte vlekken die door kalk worden veroorzaakt zijn vaak hardnekkig en lastig schoon te maken. Ook is kalkaanslag slecht voor huishoudelijke apparaten. Maar hoe kan u er nou voor zorgen dat u geen last meer heeft van kalkaanslag? Een antikalk apparaat is de oplossing voor u!

Antikalk apparaat

Er zijn veel verschillende namen voor een antikalk apparaat, van antikalk systeem, kalkfilter tot waterontharder, maar het doel van deze apparaten is simpel: verwijder kalk uit het water zodat er  zo geen kalkaanslag wordt veroorzaakt. 

Voordelen antikalk apparaat

Kalk in het water kan voor veel problemen zorgen zonder dat u dat daadwerkelijk doorheeft. Naast het voorkomen van kalkaanslag, zijn er nog meer voordelen van het installeren van een antikalk apparaat. De belangrijkste voordelen zijn hier voor u op een rijtje gezet:

  • Huishoudelijke apparaten gaan langer mee: veel kalk in het water zorgt voor snellere slijtage van apparaten zoals wasmachines en vaatwassers. Door kalk uit het water te halen blijven deze apparaten langer goed presteren.
  • Water zonder kalk is beter voor de verzorging van huid en haar: kalk in het water zorgt voor hard water, wat voor een droge en geïrriteerde huid kan zorgen. Ook kan kalk sneller zorgen voor gespleten haarpunten.
  • Minder schoonmaakmiddel nodig: kalk bindt zich aan schoonmaakmiddel, waardoor er meer schoonmaakmiddel gebruikt moet worden om hetzelfde effect te krijgen als water zonder kalk.
  • Betere smaak van water: ontkalkt water smaakt zachter en heeft daardoor een betere smaak.

Werking antikalk apparaat

Een antikalk apparaat werkt door middel van een onthardingsproces waarbij calcium- en magnesiumionen uit hard water gefilterd worden en vervangen worden door natriumionen. Hierbij wordt dus al het kalk uit het water gehaald zodat er helder zacht water overblijft. Bovendien gebruiken de waterontharders van Boshuis een harskern met regeneratiezout waardoor de waterontharder efficiënt water kan blijven filteren en zichzelf reinigt.

Antikalk apparaat bij Boshuis

Boshuis levert al jaren wateroplossingen bij u aan huis. Voor antikalk apparaten bent u dan ook zeker op het juiste adres! Heeft u last van kalkaanslag en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor u? Neem dan contact op en een van onze specialisten kan u verder helpen.