12 december 2022

Kalk in kraanwater kan voor veel problemen zorgen. Apparaten slijten sneller met veel kalk in het water, er moet meer schoonmaakmiddel gebruikt worden en bovendien veroorzaakt kalk in het water veel kalkaanslag. Hierdoor moet u vaak veel tijd en geld besteden aan schoonmaken en uw apparaten in goede conditie houden. Kortom, kalk in het water kan beter voorkomen worden. Maar wat is nou de beste manier om kalk uit water te halen?

Water koken om kalk te verwijderen

Een van de makkelijke oplossingen die vaak worden aangeraden om water te ontkalken is het koken van water. Door water te koken blijven stoffen zoals kalk en magnesium op de bodem van de pan of waterkoker hangen waardoor het water zelf kalkvrij is. Echter, hierdoor moet de pan of waterkoker vaker ontkalkt worden, wat voor onnodige slijtage kan zorgen. Bovendien is het water nog steeds niet 100% kalkvrij, aangezien veel deeltjes nog steeds in het water zitten.

Water ontharden door magneten

Recentelijk zijn er veel waterontharders die zouden werken met magneten. Deze magneten worden om een waterleiding heen geplaatst om te zorgen dat magnesium en calcium niet meer aan het water hecht. Of dit nou echt werkt om water te behandeling wordt sterk betwijfeld, aangezien er geen wetenschappelijk bewijs is dat er daadwerkelijk kalk uit het water wordt gehaald.

Kalk uit water halen met waterontharder

Hoewel huishoudelijke trucjes op korte termijn voor kalkvrij water kunnen zorgen, is het altijd beter om een waterontharder in huis te halen die bedoeld is voor het verwijderen van verschillende stofjes in het water. Een waterontharder haalt kalk en magnesium uit het water door een zogenoemde ionenwisselaar. Hierdoor worden deze stoffen effectief uit het water gefilterd, zodat u kalkvrij water uit uw leidingen overhoudt. Boshuis waterontharders zijn speciaal ontworpen om uw water efficiënt te verzachten én de waterontharder zelf te reinigen, waardoor er gemakkelijk schoon water uit uw kraan komt zonder dat u er extra moeite voor hoeft te doen.

Boshuis waterontharders

Wilt u een waterontharder professioneel laten installeren bij u thuis? Dan bent u bij Boshuis op de juiste plek! Wij zijn dé expert voor alle waterbehandelingen, van waterfilters tot ontijzeringsinstallaties. Ons team bestaat uit installateurs, servicemonteurs, kantoormedewerkers en adviseurs. Voor elk waterprobleem hebben wij dé oplossing voor u. Neem direct contact met ons op en dan helpen wij u graag verder!