5 juni 2023

Te veel kalk in het water kan zeer vervelend zijn. Iedereen weet dat kalk in het water kalkaanslag met zich meebrengt, maar kalk in het water kan ook zorgen voor huid- en haarproblemen, overmatig gebruik van schoonmaakmiddelen en snellere slijtage van apparaten. Daarom is het fijn om de hoeveelheid kalk in het water te kunnen controleren. Hiervoor kan een anti-kalk systeem geïnstalleerd worden.

Wat is een anti-kalk systeem?

Een anti-kalk systeem heeft meerdere namen, zoals een anti-kalk apparaat, waterontkalker, waterverzachter of waterontharder. Dit is een systeem ontworpen puur om kalk uit het water te halen. Water waarbij het kalk is weggehaald wordt ook wel zacht of onthard water genoemd. De anti-kalk systemen van Boshuis werken door middel van ionenwisseling, wat een proces is dat kalk en magnesium uit het water haalt. Hierdoor wordt het water heerlijk zacht en kunt u genieten van onthard water.

Waarom een anti-kalk systeem in huis halen?

Zoals al eerder gemeld kan te veel kalk veel problemen met zich meenemen. Toch is het voor veel mensen onduidelijk wat nou precies de voordelen zijn van een anti-kalk systeem. We hebben de belangrijkste redenen voor u op een rijtje gezet:

  • Geen kalkaanslag meer
  • Minder schoonmaakmiddelen nodig
  • Beter voor huid en haar
  • Apparaten zoals vaatwasser, wasmachine, strijkijzers en warmptepompen gaan langer mee
  • Zacht water smaakt beter
  • Duurzamer watergebruik
  • Minder schoonmaken van sanitair

Anti-kalk systeem van Boshuis

Wilt u ook een anti-kalk systeem bij u thuis aan laten sluiten? Dan bent u bij Boshuis op de juiste plek! We hebben al meer dan 20 jaar ervaring met alles wat betreft water ontharden en andere wateroplossingen. Zo willen wij u graag helpen om ook de beste kwaliteit water direct uit uw kraan te krijgen. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op en dan helpen wij u graag verder.