9 augustus 2022

Een waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water door middel van ionenwisseling. De ionenwisselaar van de waterontharder vervangt deze mineralen door natrium. Natrium is een van de meest belangrijke mineralen van zout en wordt door de Boshuis waterontharder gebruikt voor het schoonmaken van de ionenwisselaar. Er wordt hiervoor speciaal regeneratiezout gebruikt om het filter schoon te spoelen zodra deze verzadigd is. Zo blijft de Boshuis waterontharder schoon en altijd klaar om veilig zacht water te leveren.

Waarom een Boshuis waterontharder gebruiken?

Er zijn meerdere redenen om te investeren in een waterontharder. Wij hebben de belangrijkste redenen voor u op een rij gezet:

  • Geen kalkaanslag meer: hard water is de voornaamste reden voor kalkaanslag. Door een waterontharder te gebruiken wordt kalk uit het water gehaald. Zo wordt er voorkomen dat u constant aan het schoonmaken bent om witte kalkaanslag te verwijderen.
  • Verzorging huid en haar: magnesium- en calcium verhogen de pH-waarde van de huid. Dit zorgt ervoor dat de huid sneller uitdroogt. Met name voor mensen die al een gevoelige en droge huid hebben kan dit voor veel huidproblemen zorgen. Een waterontharder zorgt ervoor dat deze mineralen uit het water worden gefilterd waardoor huid en haar beter gehydrateerd kunnen worden.
  • Besparing schoonmaakmiddel: zeep en wasmiddel hechten zich vooral aan kalk in het water. Hierdoor is er meer zeep nodig om hetzelfde reinigende effect te krijgen vergeleken met zacht water. Het ontharden van water zorgt er dus voor dat zeep meer efficiënt is. Hierdoor kunt u dus besparen op zeep, wasmiddel, en andere schoonmaakmiddelen.
  • Duurzaam en energiebesparend: huishoudelijke apparaten zoals vaatwassers, koffiemachines en wasmachines worden op lange duur door hard water aangetast waardoor ze meer energie verbruiken en sneller defecten oplopen. Onthard water bespaart u kosten doordat huishoudelijke apparaten langer meegaan en minder energie verbruiken.
  • Intelligent besturingssysteem: met een waterontharder van Boshuis hoeft u zich geen zorgen te maken over een zogenoemde vakantiestand of andere extra toevoegingen. Onze waterontharders zijn altijd zuinig in gebruik en zorgen er zelf voor dat uw water gereinigd en ververst wordt.

Waterontharder bij Boshuis

Wilt u zelf ook een waterontharder in huis halen? Het team van Boshuis staat altijd voor u klaar! Boshuis is al 20 jaar dé Nederlandse specialist op het gebied van waterontharding. Zowel voor particuliere waterontharders als voor waterontharders voor industrieel gebruik kunt u bij ons terecht. Voor vragen kunt u altijd even contact opnemen door ons contactformulier in te vullen, te bellen of te mailen.