11 april 2022

Heeft u vaak kalkaanslag op de kranen of moet u uw keukenapparatuur vaak ontkalken? Dan zit er waarschijnlijk veel kalk in het drinkwater in uw regio. Hoewel grote hoeveelheden kalk in het water niet schadelijk zijn voor de gezondheid, kan het wel erg vervelend zijn en het veel onnodige kosten met zich mee brengen. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om kalkaanslag te verwijderen of om dit zelfs te voorkomen.

Kalkaanslag verwijderen

Voor het verwijderen van kalkaanslag op uw kranen of sanitair kunt u gebruik van een speciale anti-kalk schoonmaakmiddel. Dit type schoonmaakmiddelen hebben echter wel het nadeel dat deze erg chemisch zijn en niet gebruikt kunnen worden voor het ontkalken van uw waterkoker of andere keukenapparatuur. Voor het ontkalken van deze apparaten kunt u bijvoorbeeld een mengsel maken van water en een zure vloeistof zoals azijn of citroensap. Ontkalken met zo’n mengsel heeft wel het nadeel dat u het apparaat meerdere keren moet doorspoelen om de zure smaak uit het water te verwijderen. Ook kan het voorkomen dat er nog steeds restjes kalk achterblijven in het apparaat nadat u deze heeft ontkalkt.

Een waterontharder: de manier om kalkaanslag te voorkomen.

Aangezien het verwijderen van kalkaanslag een vervelend en tijdrovend klusje is, geldt hiervoor dat voorkomen beter is dan genezen. De manier om kalkaanslag te voorkomen, is door ervoor te zorgen dat er minder kalk in uw water komt. Een lagere hoeveelheid kalk in het water zorgt er niet alleen voor dat u minder vaak hoeft schoon te maken, ook is het beter voor uw huid en haar. Kalkaanslag is te voorkomen door een waterontharder van Boshuis te installeren in uw woning. Nadat de waterontharder is geïnstalleerd, zal het harde water door het speciale iQualQ filter stromen. In dit filter worden de calcium- en magnesiumionen in het water uitgewisseld voor natriumionen wat ervoor zorgt dat het water zacht wordt. Een waterontharder wordt direct achter de watermeter geplaatst waardoor het water in de gehele woning zachter wordt. Naast waterontharders voor woningen, kunt u bij Boshuis ook terecht voor waterontharders voor bedrijven. Deze hebben een grotere capaciteit dan huishoudelijke waterontharders. Voor vragen over de mogelijkheden met betrekking tot waterontharders raden wij aan om even contact met ons op te nemen. We beantwoorden graag al uw vragen over onze waterontharders.