27 februari 2017

Ben jij bewust van wat er allemaal in ons water zit? Steeds meer berichten in het nieuws schudden ons wakker, vervuild water door medicijnresten, afvaldumpingen en ga zo maar door. Wat zit er tegenwoordig in ons water? Niet voor niets staan supermarkten en benzinepompen vol met plastic flessen water. Maar welke invloed heeft deze overvloed aan plastic op ons lichaam en ons milieu?

Plastic afval sloopt onze planeet

Hoe meer plastic wij gebruiken, hoe slechter het met onze aarde gaat. Zoek maar eens op ‘plastic soep‘. In oceanen en zeeën zwerft tonnen aan plastic afval. Dagelijks komt er 12.000 ton plastic afval via onze rivieren in de zeeën en oceanen. Zeedieren sterven door het eten van plastic afval. Dit moet anders! Plastic recyclen is een stap in de goede richting. Zachte plastic flessen kunnen worden gerecycled. Echter, plastic kan maar 1 keer worden gerecycled. Hoeveel en hoe lang kunnen we nog doorgaan met recyclen?

Bronwater uit plastic flessen

De productie, verpakking en transport van plastic flessen water zorgt voor circa 300 keer meer CO2 uitstoot dan kraanwater van dezelfde hoeveelheid. Daarnaast bevatten plastic flessen BPA (Bisphenol A). Dit is een chemische stof dat wordt gebruikt om kunststof week en soepel te maken. Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) wijst uit dat in het algemeen op korte termijn geen schadelijke effecten te verwachten zijn voor consumenten. Echter, uit recente aanwijzingen blijkt BPA mogelijke schadelijke effecten te hebben op het immuunsysteem van ongeborenen en jonge kinderen bij lagere blootstelling dan die waarop de huidige Europese norm is gebaseerd. De gevolgen op lange termijn zijn daardoor onbekend. Ook op financieel gebied is water uit plastic flessen niet aan te raden. Voor water in een plastic flesje betalen wij circa 1000 keer meer dan voor dezelfde hoeveelheid kraanwater. Eén liter fles water kost gemiddeld 1 euro. 1000 liter water uit de kraan kost gemiddeld ook 1 euro.

Wat nu? Water uit de kraan kan beter en bronwater uit plastic flessen is vandaag en in de toekomst not-done.

De Boshuis oplossing; Healthy Water

Geen water meer uit plastic flessen dus. Maar ook water uit de kraan laat te wensen over. Wat nu? Vanuit onze visie dat drinkwater comfortabeler, veiliger, gezonder en zuiniger kan, hebben wij een oplossing voor gezond drinkwater uit eigen kraan. Boshuis Healthy Water is een filtersysteem dat eenvoudig kan worden aangesloten op de waterleiding. Door een unieke samenstelling van filtermaterialen verwijdert Healthy Water pesticiden, bacteriën, antibiotica, medicijn- en bacterieresten. U bent verzekerd van veilig drinkwater uit eigen kraan, zonder stoffen die u liever niet binnenkrijgt. Daarnaast verbetert het de smaak en neutraliseert geur- en gifstoffen.

Lees meer informatie over Healthy Water of neem contact op.