9 oktober 2017

Vuren – Afgelopen vrijdagmiddag, een maand na de verhuizing van Leerdam naar Vuren, was er tijd voor het feestelijke moment. In het bijzijn van relaties, leveranciers en personeel is het nieuwe bedrijfspand van Boshuis, Thuis in water! officieel geopend. Niet alleen het water vloeide rijkelijk…..

Ton Boshuis is in 2003 in Hoornaar begonnen met het verkopen van waterontharders voor de particuliere markt. Hij kreeg al snel ondersteuning van zijn vrouw Anneke en zwager Gerard Blokland, en met zijn drieën hebben ze aan de basis gestaan van het huidige succes. Omdat er méér te doen is op het gebied van water volgde de naamsverandering in Boshuis, Thuis in water! Het bedrijf kwam na de vestiging in Leerdam tot bloei, maar liep daar tegen de grenzen van de groeimogelijkheden.

“In een heel groot gebied hebben we geruime tijd naar een nieuwe en ruimere locatie gezocht, en uiteindelijk hebben we die gevonden op bedrijventerrein Zeiving-Noord in Vuren”, vertelt Ton Boshuis. “We hebben een paar maanden nodig gehad om het pand, zowel van binnen als buiten, naar eigen wensen om te bouwen, en te verhuizen. Grote meerwaarde is het buitenterrein, met name voor het aanrijden van onze bussen en vrachtauto’s van onze leveranciers. Daarnaast liggen we op een mooi punt, met ons pand direct in het zicht, en slechts een paar honderd meter van de A15.”

Boshuis heeft een hoge marktpositie in de verkoop van waterontharders. Vijf jaar geleden zijn in eigen beheer ontworpen waterontharders, van diverse capaciteiten, onder eigen label in de markt gezet. De assemblage gebeurt nu nog in Gorinchem, door medewerkers van sociale werkplaats Avres. Om te voorzien in de participatiewet, en daarmee het integreren van de Avres medewerkers in het bedrijfsleven heeft Boshuis tijdens de herinrichting van het nieuwe pand een assemblageruimte voor een aantal medewerkers gecreëerd. Boshuis visie voor de toekomst is dat de waterontharders onder een dak worden geproduceerd in samenwerking met Avres.

Tijdens de opening is het concept Healthy Water geïntroduceerd. Dat richt zich op het terugdringen van de verkoop van verpakt water en flessenkoelers. In verhouding is verpakt bronwater enorm duur, terwijl het op jaarbasis voor vele tonnen aan plastic restafval zorgt. “Ik vraag me af waarom consumenten zoveel bronwater kopen terwijl kraanwater zeker zo goed is”, merkt Ton Boshuis op. “Nederland heeft het beste kraanwater ter wereld. Het wordt gecontroleerd op liefst 57 punten, terwijl bronwater slechts op 17 items wordt getoetst. Echter komen er steeds meer berichten over mogelijke aanwezigheid van medicijnresten en andere schadelijke stoffen in ons drinkwater. De consument wordt zich hier meer van bewust en kiest daarom vaker voor verpakt water. Boshuis, Thuis in water! heeft Healthy Water ontwikkeld en toepasbaar gemaakt voor alle huishoudens. Healthy filter haalt alle ongewenste stoffen uit het kraanwater, doodt bacteriën en optimaliseert de smaak.

Met de aanschaf van een Healthy Water-apparaat is een eenmalig bedrag van 250 euro gemoeid. Het is eenvoudig zelf te monteren. Het filter dient jaarlijks te worden vervangen, en ook dat kan zonder inschakeling van de servicedienst van Boshuis. De gasten die aanwezig waren bij het openingsfeest kregen als cadeautje een rvs bidon om Healthy Water te ervaren en onderweg mee te nemen. Op die manier toonde Boshuis maar weer eens aan écht thuis te zijn in water!