31 augustus 2016

Specialist in waterbehandeling Boshuis heeft geheel belangeloos een waterontharder geschonken aan vakantiepark L’Accolade. Het vakantiepark is onderdeel van de Nederlandse Stichting L’Accolade en biedt vakanties aan mensen met een lichamelijke en meervoudige beperking.

Op maandag 15 augustus 2016 is de Boshuis waterontharder Simplex in werking gesteld. De waterontharder vervangt een oude waterontharder die circa 17 jaar geleden tweedehands in gebruik is genomen en niet meer goed functioneerde.

De beheerders van het vakantiepark, Frank en Sophie, zijn erg blij met de schenking en hebben de waterontharder met trots in gebruik genomen. Het water in de omgeving is erg hard (circa 36 oF = 20 dH). “Een waterontharder is voor ons erg belangrijk. Wij waren dan ook blij verrast dat Boshuis ons wil ondersteunen met het verwerven van een nieuwe ontharder. Hiermee kunnen wij onze gasten de zorg bieden die zij nodig hebben.”

Ton Boshuis is zelf afgereisd naar het vakantiepark, gelegen in Frankrijk. “Toen ik het verhaal achter de organisatie hoorde voelde ik mij direct betrokken. Ik twijfelde dan ook geen moment om de stichting te helpen met een nieuwe waterontharder. Wij zijn hechten veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid en dragen dan ook graag een steentje bij.”

Over vakantiepark L’Accolade

Vakantiepark L’Accolade richt zich op mensen met een lichamelijke- of meervoudige beperking, zodat ook zij van een onbezorgde vakantie in het buitenland kunnen genieten. Het park draait volledig op sponsoren en vrijwilligers. Ruim 30 vrijwilligers zorgen dagelijks voor het onderhoud van het park en de verzorging van de gasten. De mantelzorgers (de familie) kunnen volledig ontlast worden van hun zorgtaak, zodat ook zij een echte vakantie hebben met hun gehandicapte partner of kind. Het vakantiepark heeft circa 8 bungalows, 6 safaritenten en een kampeerterrein. De bungalows en tenten zijn volledig ingericht voor mensen met een beperking. Ook de sanitaire voorzieningen zijn volledig aangepast aan de behoefte van deze mensen.

Meer informatie over de Stichting en mogelijkheden ook om te steunen? Kijk op www.l-accolade.nl