Wendy Plomp:
Ontijzeringsinstallatie

8,2
format_quote

'Geen last meer van ijzer en kalkresten'

Wendy Plomp is eigenaresse van Paardenfokkerij de Waalsehoeve. “Voor onze Paardenfokkerij hebben we veel water nodig. Een paard drinkt gemiddeld 50 liter per dag en we hebben hier 20 paarden staan. We hebben een ontijzeringsinstallatie laten maken voor hun drinkwater en om de rijbakken te sproeien. Hiervoor merkten we dat er veel ijzer in het water zat, want als we de baan gingen spuiten kwam er een oranje gloed overheen. Nu behouden we het mooie witte zand. Tien jaar geleden hebben we een waterbron laten slaan. Vorige week werd de installatie vervangen. De ontijzeringsinstallatie staat in een technische ruimte en we hebben er geen last van. Eén keer per jaar komen de monteurs langs voor een groot onderhoud. Vlak voor de winter is het handig om de installatie te onderhouden.

Wat we heel prettig vinden is dat de monteurs bij de nieuwe installatie volop rekening hielden met de dieren, Vlak tegenover de technische ruimte stond een hoogdrachtig paard en voordat ze begonnen gaven ze aan dat het beter was als zij ergens anders werd gestald, vanwege de herrie die ze zouden gaan maken bij het boren. We vinden het fijn dat Boshuis hier is voor onderhoud, maar er alles aan doet om de paarden zo min mogelijk tot last te zijn.

We hebben in het bedrijf geen last van kalkaanslag. De installatie werkt ook voor de waterhuishouding in ons huis en we hebben hierdoor in de badkamer ook geen last meer van kalkresten. Het schoonmaken van onze badkamer is altijd erg makkelijk.”

Bekijk nog meer ervaringen