Waterhardheid in Zwolle

13 dH is hard
13
dH
zacht
4 dH
gemiddeld
8 dH
vrij hard
12 dH
hard
16 dH
zeer hard
20 dH

Betekenis van waterhardheid

De hoeveelheid kalk in het water bepaald de hardheid van het water. In de ene regio is het water harder en in de andere zachter. Het verschil komt door het grondwater op de verschillende plaatsen. In het grondwater zit van nature magnesium en kalk, maar dit kan per regio behoorlijk verschillen. In Zwolle is het water hard, namelijk 13 dH. Al het water dat boven de 4 dH uitkomt wordt gezien als water met te veel kalk en magnesium. Een waterhardheid van 13 dH vraagt dus om maatregelen.

Waarom hard water om maatregelen vraagt

Maar waarom is er actie nodig tegen het harde water? Er is actie nodig omdat het vele nadelen met zich mee brengt voor u en uw woning. Hard water zorgt ten eerste voor het ontstaan van kalkaanslag. Dit zal onder andere zichtbaar worden in de badkamer. Het is voor het gezicht niet mooi en vraagt om poetswerk. Wanneer dit elke keer terugkomt zal het u veel tijd gaan kosten.

Daarnaast zult u ook meer schoonmaakmiddelen en doucheproducten gebruiken. Deze producten lossen minder goed op in hard water, waardoor er meer van nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. De toename van gebruik zal zorgen voor hogere aanschafkosten en daarnaast is het ook nadelig voor het milieu, waar de extra middelen in terecht komen.

Verder zorgt kalkaanslag voor verstopte leidingen en slecht werkende apparaten. De energierekening zal toenemen doordat kalkaanslag voor een isolerende werking zorgt. De apparaten hebben meer energie nodig dan normaal om het resultaat te bereiken.

Als laatste kan de hoge waterhardheid ook directe gevolgen voor u met zich meebrengen. Huidirritatie zal namelijk vaker voorkomen dan normaal. Daarnaast is de smaak van het water ook minder lekker.

Hieronder kunt u lezen hoe u deze nadelen kan voorkomen of tegen gaan.

Waterontharder

De oplossing tegen hoge waterhardheid is de waterontharder. Het zal u besparen van de bovenstaande nadelen. Op de waterontharder pagina kunt u meer lezen over de details van het product. Lees ook de ervaringen van mensen die voor onze waterontharder hebben gekozen. Wacht niet langer en laat Boshuis u zacht- en kalkvrij water bezorgen.

Voor verdere vragen over waterhardheid kunt u contact met ons opnemen.

Zacht water,
de voordelen
  • Geen kalkaanslag, dus minder poetswerk
  • Verzorging van huid en haar
  • Bescherming van uw sanitaire installaties
  • Zuivere smaak van het water (ook voor thee en koffie)
  • Duurzaam en energiebesparend

Meeteenheid waterhardheid

Waterhardheid wordt gemeten met de eenheid dH, wat staat voor 'deutsche Härte'. 1 dH staat gelijk aan 17 gram kalk per kubieke meter water.

Meer dan 400 positieve ervaringen

8,7
gemiddeld
Waterhardheid in Zwolle - Ervaring Kool Konijnenfokker
Kool Konijnenfokker
Product | Ontijzeringsinstallatie
Wij hebben een konijnenfokbedrijf en maken gebruik van eigen bronwater. In bronwater zit ijzer in en kalk en die stoffen wil ik allebei niet in het drinkwater voor de dieren...
10
Lees meer
Waterhardheid in Zwolle - Ervaring Harrie van de Steldt
Harrie van de Steldt
Product | Waterontharder
“Wij hebben een nieuwe badkamer laten installeren en ik wilde geen kalkafzetting meer in de badkamer. We wisten niet dat de waterontharder bestond, toen we de badkamer uitzochten werd ons...
8,3
Lees meer

Betrouwbare monteurs door heel Nederland


Waterhardheid in Zwolle - Monteur Aike Savelsberg
Waterhardheid in Zwolle - Monteur Matthijs Rooijens
Waterhardheid in Zwolle - Monteur Patrick Sulman
Waterhardheid in Zwolle - Monteur Robbie van Burgt
Waterhardheid in Zwolle - Monteur Alex Penning
Waterhardheid in Zwolle - Eend
Testpanel
Boshuis - Monteur Dick Kampert
Boshuis - Monteur Peter van Dongen
Boshuis - Monteur Olaf Gerritse