Waterhardheid in Zoetermeer

8,5 dH is vrij hard
8,5
dH
zacht
4 dH
gemiddeld
8 dH
vrij hard
12 dH
hard
16 dH
zeer hard
20 dH

Kenmerken van hard water

Water met een hardheid boven de 4dH kan voor verschillende gevolgen zorgen. Bij een waterhardheid van 8,5 dH is het van belang dat er maatregelen worden getroffen. Één van de bekende voorbeelden van een gevolg is kalkaanslag. Dit zal zich vormen rondom uw kranen en in de badkamer. Deze aanslag zorgt voor een onverzorgd gezicht.

Voor het directe gebruik is hard water ook niet optimaal. Het kan namelijk zorgen voor huidirritatie wanneer ermee wordt gedoucht. Daarnaast is de smaak van hard water minder lekker dan zacht water.

Het harde water zorgt er verder voor dat uw huis en keukenapparatuur het zwaar te verduren krijgen. De kalkaanslag die ontstaat laat leidingen verstopt raken. Verder laat de kalk een isolerende laag achter op keukenapparaten, waardoor bijvoorbeeld een koffieapparaat meer energie nodig heeft om goede koffie te maken. In het ergste geval raken uw apparaten defect.

Nadelen

De bovenstaande gevolgen zijn zeer vervelend. De kalk zal namelijk zorgen voor hogere schoonmaakkosten, omdat de kalk weg gepoetst zal moeten worden. En de rekeningen zullen daarnaast toenemen door de reparatiekosten van leidingen, keukenapparatuur en de hogere energierekeningen.

De extra kosten die hard water met zich mee brengt zijn totaal onnodig en kunnen makkelijk worden voorkomen. U geeft vast uw geld liever aan de leuke dingen uit, niet? Hieronder zal de oplossing worden beschreven voor te hard water.

De waterontharder

De oplossing voor waterhardheid is heel simpel, namelijk een waterontharder. Uw water zal hierdoor weer zacht gemaakt worden zodat er geen kalkaanslag meer ontstaat en de vervelende gevolgen worden voorkomen.

Ervaringen

Bent u benieuwd naar de meningen van bewoners die voor Boshuis' waterontharder hebben gekozen? Lees dan hier de ervaringen die zij met ons hebben gedeeld. Wij bezorgen ook u graag zacht- en kalkvrij water, wacht niet langer!

Voor verdere vragen over waterhardheid kunt u contact met ons opnemen.

Zacht water,
de voordelen
  • Geen kalkaanslag, dus minder poetswerk
  • Verzorging van huid en haar
  • Bescherming van uw sanitaire installaties
  • Zuivere smaak van het water (ook voor thee en koffie)
  • Duurzaam en energiebesparend

Meeteenheid waterhardheid

Waterhardheid wordt gemeten met de eenheid dH, wat staat voor 'deutsche Härte'. 1 dH staat gelijk aan 17 gram kalk per kubieke meter water.

Meer dan 400 positieve ervaringen

8,7
gemiddeld
Waterhardheid in Zoetermeer - Ervaring Kool Konijnenfokker
Kool Konijnenfokker
Product | Ontijzeringsinstallatie
Wij hebben een konijnenfokbedrijf en maken gebruik van eigen bronwater. In bronwater zit ijzer in en kalk en die stoffen wil ik allebei niet in het drinkwater voor de dieren...
10
Lees meer
Waterhardheid in Zoetermeer - Ervaring Harrie van de Steldt
Harrie van de Steldt
Product | Waterontharder
“Wij hebben een nieuwe badkamer laten installeren en ik wilde geen kalkafzetting meer in de badkamer. We wisten niet dat de waterontharder bestond, toen we de badkamer uitzochten werd ons...
8,3
Lees meer

Betrouwbare monteurs door heel Nederland


Waterhardheid in Zoetermeer - Monteur Aike Savelsberg
Waterhardheid in Zoetermeer - Monteur Matthijs Rooijens
Waterhardheid in Zoetermeer - Monteur Patrick Sulman
Waterhardheid in Zoetermeer - Monteur Robbie van Burgt
Waterhardheid in Zoetermeer - Monteur Alex Penning
Waterhardheid in Zoetermeer - Eend
Testpanel
Boshuis - Monteur Dick Kampert
Boshuis - Monteur Peter van Dongen
Boshuis - Monteur Olaf Gerritse