Waterhardheid in Schiedam

8,5 dH is vrij hard
8,5
dH
zacht
4 dH
gemiddeld
8 dH
vrij hard
12 dH
hard
16 dH
zeer hard
20 dH

Waterhardheid Schiedam

In Nederland wordt de hardheid van water uitgedrukt in Duitse graden (ºdH). Als dit getal hoger wordt, is er sprake van 'harder' water, wat betekent dat er meer kalk en magnesium in het water zit.

Wanneer heeft u 'te hard' water?

Water wordt gezien als 'te hard' wanneer de waterhardheid hoger dan 4 dH is. Dit harde water heeft nare gevolgen voor de leidingen en apparaten in uw huis. Door het harde water kunnen leidingen namelijk verstopt raken en kunnen apparaten kapot gaan. Ook vinden veel mensen dat hard water minder lekker smaakt dan zacht water (het drinken van hard water is niet riskant of ongezond) en raakt de huid geïrriteerd door hard water. Wat kunt u hieraan doen? U kunt dit simpel oplossen door de installatie van een waterontharder.

Voor de productie van drinkwater gebruiken watermaatschappijen onder andere grondwater. Omdat het grondwater in aanraking komt met de mineralen in de grond (waarvan kalk er één is) wordt het water kalkrijk. De hoeveelheid kalk in de grond is niet overal in Nederland even groot, daarom is het water op sommige plekken in Nederland harder dan in andere. Naast kalk zit er ook magnesium in het harde water. Zoals eerder vermeld zijn deze stoffen niet per se slecht voor het lichaam, ieder mens heeft ze zelfs nodig. Door het gebruik van een waterontharder worden niet alle mineralen uit het water gehaald, maar slechts een groot deel, waardoor machines en leidingen optimaal kunnen blijven functioneren.

Gevolgen hard water

De gevolgen van hard water zijn pas echt te merken in de apparaten in uw woning. Door de grote hoeveelheid calcium en magnesium in het water, zullen apparaten vaker schoongemaakt moeten worden en zullen leidingen ook sneller verstopt raken. Niet alleen zullen apparaten vaker schoongemaakt moeten worden, u zult ook merken dat de levensduur van elektrische apparaten afneemt. Dit komt omdat kalkaanslag isolerend werkt, waardoor het rendement van de apparaten sneller achteruit gaat en de energierekening juist zal toenemen. De kalkaanslag zal ook te zien zijn op douchewanden, tegels en badmeubelen. Als u bijvoorbeeld veel glas in uw badkamer hebt, zult u dus meer en harder moeten poetsen als er hard water uit de kraan komt!

Veel mensen vinden ook dat hard water minder lekker smaakt dan zacht water. Thee die gezet is met hard water heeft bijvoorbeeld een bitterdere smaak. Ten slotte heeft de huid ook last van het harde water. Mensen die zich wassen met hard water krijgen vaker last van eczeem en de huid zal ook droger aanvoelen.

De vervelende gevolgen laten wel blijken dat waterhardheid aangepakt moet worden. Lees hieronder snel verder over de oplossing.

Oplossing waterhardheid

U vraagt zich misschien af hoe u de waterhardheid kunt verlagen. Daarvoor kunt u gebruikmaken van een waterontharder van Boshuis. Deze waterontharder maakt het water zacht en zorgt ervoor dat kalkaanslag niet meer ontstaat. Naast de vele voordelen zijn er ook een aantal nadelen die de installatie van een waterontharder met zich meebrengt. Daar kunt u hier meer over lezen!!!. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken.

Korting

U krijgt tijdelijk 50% korting op de montage van een waterontharder, wanneer u deze bij Boshuis aanschaft. Daarnaast ontvangt u 3 gratis zakken zout van 15 kilo! Wacht niet langer en geniet van uw voordelige zachte en kalkvrije water.

Voor verdere vragen over waterhardheid kunt u contact met ons opnemen.

Zacht water,
de voordelen
  • Geen kalkaanslag, dus minder poetswerk
  • Verzorging van huid en haar
  • Bescherming van uw sanitaire installaties
  • Zuivere smaak van het water (ook voor thee en koffie)
  • Duurzaam en energiebesparend

Meeteenheid waterhardheid

Waterhardheid wordt gemeten met de eenheid dH, wat staat voor 'deutsche Härte'. 1 dH staat gelijk aan 17 gram kalk per kubieke meter water.

Meer dan 400 positieve ervaringen

8,7
gemiddeld
Waterhardheid in Schiedam - Ervaring Kool Konijnenfokker
Kool Konijnenfokker
Product | Ontijzeringsinstallatie
Wij hebben een konijnenfokbedrijf en maken gebruik van eigen bronwater. In bronwater zit ijzer in en kalk en die stoffen wil ik allebei niet in het drinkwater voor de dieren...
10
Lees meer
Waterhardheid in Schiedam - Ervaring Harrie van de Steldt
Harrie van de Steldt
Product | Waterontharder
“Wij hebben een nieuwe badkamer laten installeren en ik wilde geen kalkafzetting meer in de badkamer. We wisten niet dat de waterontharder bestond, toen we de badkamer uitzochten werd ons...
8,3
Lees meer

Betrouwbare monteurs door heel Nederland


Waterhardheid in Schiedam - Monteur Aike Savelsberg
Waterhardheid in Schiedam - Monteur Matthijs Rooijens
Waterhardheid in Schiedam - Monteur Patrick Sulman
Waterhardheid in Schiedam - Monteur Robbie van Burgt
Waterhardheid in Schiedam - Monteur Alex Penning
Waterhardheid in Schiedam - Eend
Testpanel
Boshuis - Monteur Dick Kampert
Boshuis - Monteur Peter van Dongen
Boshuis - Monteur Olaf Gerritse