Waterhardheid in Rotterdam

8,5 dH is vrij hard
8,5
dH
zacht
4 dH
gemiddeld
8 dH
vrij hard
12 dH
hard
16 dH
zeer hard
20 dH

Behoorlijk hard water

In Rotterdam is het water vrij hard. Tot 4 dH is er weinig aan de hand maar de hardheid in Rotterdam is ruim het dubbele. Wat dit betekent? Een hoge kans op kalkaanslag in uw huis, waar vervelende nadelen aan vast zitten.

De nadelen

Het is gebleken dat sommige mensen last krijgen van huidirritatie bij het gebruik van hard water. Eczeem is hier een bekende vorm van. Daarnaast is het veel smakelijker om zacht water te drinken.

Verder zijn er ook nadelen voor het huis. Een hardheid hoger dan 4dH kan namelijk zorgen voor een verkalkte badkamer. U zal meer schoonmaakwerk hebben wat ook de aanschafkosten van de gebruikte middelen verhoogt. De kalk dat in het water zit zorgt er verder voor dat u meer schoonmaakmiddel nodig heeft omdat het minder goed wordt opgenomen. Dit zorgt ten eerste voor hogere kosten voor het schoonmaken maar het milieu wordt hierdoor ook meer vervuilt.

Daarnaast heeft hard water effect op uw huishoudelijke apparaten en leidingen. U apparaten hebben namelijk meer energie nodig om het gewenste resultaat te bereiken. De kalkaanslag zorgt voor een isolerende werking. Daarnaast is er een hoge kans dat uw apparaten kapotgaan door de kalk. De leidingen zullen verstopt kunnen raken.

Hard water zal dus hoge kosten en misschien wel huidirritatie bezorgen. Het is voor u van belang om het water zacht te maken. Dit kan voordelig met Boshuis’ waterontharder. Lees hieronder verder over de oplossing.

De oplossing

De waterontharder van Boshuis zal u redden van alle vervelende nadelen. Bekijk de desbetreffende pagina om meer te weten te komen over onze waterontharder. Vele bewoners hebben voor onze waterontharder gekozen. Benieuwd wat zij er van vinden? Lees hier de ervaringen

Voor verdere vragen over waterhardheid kunt u contact met ons opnemen.

Zacht water,
de voordelen
  • Geen kalkaanslag, dus minder poetswerk
  • Verzorging van huid en haar
  • Bescherming van uw sanitaire installaties
  • Zuivere smaak van het water (ook voor thee en koffie)
  • Duurzaam en energiebesparend

Meeteenheid waterhardheid

Waterhardheid wordt gemeten met de eenheid dH, wat staat voor 'deutsche Härte'. 1 dH staat gelijk aan 17 gram kalk per kubieke meter water.

Meer dan 400 positieve ervaringen

8,7
gemiddeld
Waterhardheid in Rotterdam - Ervaring Kool Konijnenfokker
Kool Konijnenfokker
Product | Ontijzeringsinstallatie
Wij hebben een konijnenfokbedrijf en maken gebruik van eigen bronwater. In bronwater zit ijzer in en kalk en die stoffen wil ik allebei niet in het drinkwater voor de dieren...
10
Lees meer
Waterhardheid in Rotterdam - Ervaring Harrie van de Steldt
Harrie van de Steldt
Product | Waterontharder
“Wij hebben een nieuwe badkamer laten installeren en ik wilde geen kalkafzetting meer in de badkamer. We wisten niet dat de waterontharder bestond, toen we de badkamer uitzochten werd ons...
8,3
Lees meer

Betrouwbare monteurs door heel Nederland


Waterhardheid in Rotterdam - Monteur Aike Savelsberg
Waterhardheid in Rotterdam - Monteur Matthijs Rooijens
Waterhardheid in Rotterdam - Monteur Patrick Sulman
Waterhardheid in Rotterdam - Monteur Robbie van Burgt
Waterhardheid in Rotterdam - Monteur Alex Penning
Waterhardheid in Rotterdam - Eend
Testpanel
Boshuis - Monteur Dick Kampert
Boshuis - Monteur Peter van Dongen
Boshuis - Monteur Olaf Gerritse