Waterhardheid in Helmond

10,7 dH is vrij hard
10,7
dH
zacht
4 dH
gemiddeld
8 dH
vrij hard
12 dH
hard
16 dH
zeer hard
20 dH

De hardheid van water wordt in Nederland uitgedrukt in Duitse graden hardheid (ºdH). Dit geeft de hoeveelheid kalk en magnesium aan in het water.

Wanneer is water te hard?

Wanneer is water té hard? En wat zijn de gevolgen van hard water? Een te hoge waterhardheid (hoger dan 4 dH) zorgt voor kalkaanslag. Ook zijn de energierekeningen onnodig hoog en krijg je te maken met verstopte leidingen en defecte apparaten door kalkaanslag. Vaker huidirritatie en harde smaak van het water. Dit kunnen we eenvoudig oplossen met een waterontharder.

Zoals bovenstaand te zien is, is de waterhardheid in Helmond vrij hard. Doordat het water in Helmond vrij hard is, is de kans groter dat er kalkaanslag plaatsvindt in de badkamer, keuken of aan elektrische apparaten die gebruik maken van water. Kalk heeft een isolerende werking. Door deze kalkaanslag zullen apparaten als wasmachines, vaatwassers en Cv-ketels meer energie verbruiken op hun verwarmingselementen om tot hetzelfde resultaat te komen.

Gevolgen hard water

Hard water kan erg vervelende gevolgen met zich mee brengen. Door vele malen hard water te gebruiken vormt er sneller kalkaanslag, met name in de badkamer, keuken en aan elektrische apparaten. Deze kalkaanslag zorgt ervoor dat u vaker en intensiever dient schoon te maken. Daarnaast brengt het ook nadelige gevolgen mee voor uw elektrische apparaten. De levensduur van deze elektrische apparaten nemen af, kalkaanslag werkt isolerend waardoor het rendement van de apparaten achteruit gaat en de energierekening omhoog gaat. Hard water kan huidproblemen zoals eczeem veroorzaken en zorgt voor een droge huid. Doordat de werking van uw apparaten achteruit gaat dient er ook meer vaatwasmiddel en wasmiddel gebruikt te worden wat naast het kostenplaatje ook nog eens slecht is voor het milieu. De smaak van het water is ook minder lekker. De thee gaat hierdoor bitter smaken en het water heeft zelf ook een minder lekkere smaak. Ook laat hard water kalkstrepen achter op ramen en glas.

De vervelende gevolgen laten wel blijken dat waterhardheid aangepakt moet worden. Lees hieronder snel verder over de oplossing.

Oplossing waterhardheid

Hoe kunt u waterhardheid oplossen? Dit is niet heel ingewikkeld, het antwoord is namelijk een waterontharder. Dit apparaat maakt het water zacht en zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag meer ontstaat. Naast het feit dat een waterontharder uw water minder hard maakt brengt het ook vele voordelen met zich mee. Ook de nadelen hebben wij even benoemd kijk hier voor meer informatie over de voor- en nadelen van een waterontharder, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Geniet nu van onthard water en maak gebruik van Boshuis' waterontharder. Lees op de waterontharder pagina meer informatie over wat het product u te bieden heeft. Bekijk ook de ervaringen van bewoners die voor onze waterontharder hebben gekozen. Boshuis bezorgt u graag zacht- en kalkvrij water wat u en uw huis verdient.

Voor verdere vragen over waterhardheid kunt u contact met ons opnemen.

Zacht water,
de voordelen
  • Geen kalkaanslag, dus minder poetswerk
  • Verzorging van huid en haar
  • Bescherming van uw sanitaire installaties
  • Zuivere smaak van het water (ook voor thee en koffie)
  • Duurzaam en energiebesparend

Meeteenheid waterhardheid

Waterhardheid wordt gemeten met de eenheid dH, wat staat voor 'deutsche Härte'. 1 dH staat gelijk aan 17 gram kalk per kubieke meter water.

Meer dan 400 positieve ervaringen

8,7
gemiddeld
Waterhardheid in Helmond - Ervaring Kool Konijnenfokker
Kool Konijnenfokker
Product | Ontijzeringsinstallatie
Wij hebben een konijnenfokbedrijf en maken gebruik van eigen bronwater. In bronwater zit ijzer in en kalk en die stoffen wil ik allebei niet in het drinkwater voor de dieren...
10
Lees meer
Waterhardheid in Helmond - Ervaring Harrie van de Steldt
Harrie van de Steldt
Product | Waterontharder
“Wij hebben een nieuwe badkamer laten installeren en ik wilde geen kalkafzetting meer in de badkamer. We wisten niet dat de waterontharder bestond, toen we de badkamer uitzochten werd ons...
8,3
Lees meer

Betrouwbare monteurs door heel Nederland


Waterhardheid in Helmond - Monteur Aike Savelsberg
Waterhardheid in Helmond - Monteur Matthijs Rooijens
Waterhardheid in Helmond - Monteur Patrick Sulman
Waterhardheid in Helmond - Monteur Robbie van Burgt
Waterhardheid in Helmond - Monteur Alex Penning
Waterhardheid in Helmond - Eend
Testpanel
Boshuis - Monteur Dick Kampert
Boshuis - Monteur Peter van Dongen
Boshuis - Monteur Olaf Gerritse