Waterhardheid in Haarlem

10 dH is vrij hard
10
dH
zacht
4 dH
gemiddeld
8 dH
vrij hard
12 dH
hard
16 dH
zeer hard
20 dH

Waterhardheid Haarlem

De hardheid van water wordt in Nederland uitgedrukt in deutsche Härte (ook wel geschreven als dH). Over het algemeen wordt er gesproken van hard water als de dH-waarde hoger is dan 4. Met een waterhardheid van 10 dH kan dus gesteld worden dat de waterhardheid in Haarlem vrij hard is. Er zit hier dus veel kalk en magnesium in het water.

'Te hard' water, wat is dat?

Een hoge waterhardheid (en daardoor hard water) kan nare gevolgen hebben voor uw huishouden. Zo kan de grote hoeveelheid kalk die achtergelaten wordt in de leidingen ervoor zorgen dat de leidingen langzaamaan dichtgeslibd raken. De kalk kan ook zorgen voor kalkaanslag in huishoudelijke apparaten, zoals het koffiezetapparaat of de waterkoker. Door middel van de installatie van een waterontharder kan de hoeveelheid kalk in het water verminderd worden en wordt het water dus zachter. Daardoor heeft u dus minder last van de nare gevolgen die hard water met zich meebrengt.

De reden voor de grote verschillen in waterhardheid door Nederland heen, is de samenstelling van de grond. Op de ene locatie bevinden zich namelijk meer mineralen in de grond dan op de andere locatie. Eén van de mineralen die zich in de grond bevindt is kalk. Grondwater komt in aanraking met deze mineralen in de grond, waardoor het grondwater kalkrijk wordt. Dit kalkrijke grondwater gebruiken de watermaatschappijen bij de productie van drinkwater. Als er dus veel mineralen in de grond zit, zal het drinkwater ook kalkrijker zijn. Deze mineralen zijn niet slecht voor het menselijk lichaam, er is zelfs sprake van het tegenovergestelde: we hebben deze mineralen in beperkte maten nodig. Een waterontharder van Boshuis zorgt ervoor dat niet alle mineralen uit het water gefilterd worden. Zo blijven uw apparaten en leidingen schoon, maar krijgt u de mineralen die u nodig heeft toch binnen.

Wat zijn de gevolgen van hard water?

Is het u wel eens opgevallen hoe veel kalk er aan de binnenkant van uw koffiezetapparaat of waterkoker zit? De kalkaanslag is te herkennen aan de witte laag aan de binnenkant van apparaten. Zoals veel Nederlanders heeft u waarschijnlijk verschillende apparaten in uw woning staan. Denk bijvoorbeeld eens aan het koffiezetapparaat, of de waterkoker. Zijn deze bij u ook vaak aangekoekt met kalk? Dit is één van de gevolgen van hard water. Omdat de kalkaanslag isolerend werkt, zullen apparaten meer stroom moeten verbruiken en zal het rendement van de apparaten snel achteruit gaan. Een ander gevolg is dat uw leidingen sneller verstopt zullen raken door de hoeveelheid kalk in het water. Dezelfde kalklaag die u in uw apparaten ziet, zal de binnenkant van uw leidingen dichtslibben. De kalklaag zal ook zorgen voor een doffe laag op uw glas en tegels. Dat geldt voor zowel glazen in de vaatwasser, als het glas van bijvoorbeeld uw douchecabine. Dat betekent dus dat u met hard water meer en harder moet poetsen!

Over smaak valt niet te twisten, maar veel mensen geven aan dat zij zacht water lekkerder vinden dan hard water. Hard water zorgt er bijvoorbeeld voor dat thee een bitterdere smaak krijgt. Uit onderzoek is ook gebleken dat het gebruik van hard water eczeem kan veroorzaken en dat het gebruik van een waterontharder eczeem kan verminderen.

De vervelende gevolgen laten wel blijken dat waterhardheid aangepakt moet worden. Lees hieronder snel verder over de oplossing.

Oplossing hard water

Wellicht vraagt u zich nu af hoe u uw waterhardheid kunt verlagen. Dat kan eenvoudig door de installatie van een waterontharder van Boshuis. Deze waterontharder zorgt ervoor dat de hoeveelheid kalk in het water verminderd wordt en u niet langer last heeft van al deze nare gevolgen. De installatie van een waterontharder brengt naast de vele voordelen ook een paar nadelen met zich mee. Daar kun je hier meer over lezen!!!. Zo kun je een weloverwogen keuze maken.

Korting

Tijdelijk krijgt u 50% korting op de montage van een waterontharder, wanneer u deze bij Boshuis aanschaft. Daarnaast ontvangt u 3 gratis zakken zout van 15 kilo! Wacht niet langer en geniet van je voordelige zachte en kalkvrije water.

Voor verdere vragen over waterhardheid kunt u contact met ons opnemen.

Zacht water,
de voordelen
  • Geen kalkaanslag, dus minder poetswerk
  • Verzorging van huid en haar
  • Bescherming van uw sanitaire installaties
  • Zuivere smaak van het water (ook voor thee en koffie)
  • Duurzaam en energiebesparend

Meeteenheid waterhardheid

Waterhardheid wordt gemeten met de eenheid dH, wat staat voor 'deutsche Härte'. 1 dH staat gelijk aan 17 gram kalk per kubieke meter water.

Meer dan 400 positieve ervaringen

8,7
gemiddeld
Waterhardheid in Haarlem - Ervaring Kool Konijnenfokker
Kool Konijnenfokker
Product | Ontijzeringsinstallatie
Wij hebben een konijnenfokbedrijf en maken gebruik van eigen bronwater. In bronwater zit ijzer in en kalk en die stoffen wil ik allebei niet in het drinkwater voor de dieren...
10
Lees meer
Waterhardheid in Haarlem - Ervaring Harrie van de Steldt
Harrie van de Steldt
Product | Waterontharder
“Wij hebben een nieuwe badkamer laten installeren en ik wilde geen kalkafzetting meer in de badkamer. We wisten niet dat de waterontharder bestond, toen we de badkamer uitzochten werd ons...
8,3
Lees meer

Betrouwbare monteurs door heel Nederland


Waterhardheid in Haarlem - Monteur Aike Savelsberg
Waterhardheid in Haarlem - Monteur Matthijs Rooijens
Waterhardheid in Haarlem - Monteur Patrick Sulman
Waterhardheid in Haarlem - Monteur Robbie van Burgt
Waterhardheid in Haarlem - Monteur Alex Penning
Waterhardheid in Haarlem - Eend
Testpanel
Boshuis - Monteur Dick Kampert
Boshuis - Monteur Peter van Dongen
Boshuis - Monteur Olaf Gerritse