Waterhardheid in Enschede

10 dH is vrij hard
10
dH
zacht
4 dH
gemiddeld
8 dH
vrij hard
12 dH
hard
16 dH
zeer hard
20 dH

Wanneer is water te hard?

De waterhardheid in Enschede is 10 dH, dit is ook wel vrij hard water te noemen. Wanneer water te hard is, hoger dan 4 dH, is het slim om maatregelen te treffen. Hoge waterhardheid kan namelijk verschillende gevolgen met zich mee brengen. Een bekend voorbeeld hiervan is kalkaanslag. Hieronder zult u meer lezen over de gevolgen.

Gevolgen

Zoals hierboven benoemd is kalkaanslag één van de gevolgen van waterhardheid. Kalkaanslag zal te zien zijn rondom uw kranen en in de badkamer, het zorgt voor een onverzorgd gezicht.

Kalk in het water verzorgd ook directe problemen voor u zelf. Er kunnen namelijk klachten ontstaan als huidirritatie en eczeem, door het douchen. Zacht water is niet alleen prettig voor uw huid maar zal ook lekkerder zijn om te drinken.

Verder is hard water nadelig voor het huis en de keukenapparaten. De kalk zorgt voor verstopte leidingen en daarnaast voor een isolerende werking bij de keukenapparaten. Dit wil zeggen dat de apparaten meer energie nodig hebben om het gewenste resultaat te behalen. Een waterkoker verbruikt bijvoorbeeld meer energie om het doel te bereiken. Het kan ook zijn dat de keukenapparaten defect raken door het harde water.

Nadelen

De verdere nadelen van waterhardheid zijn vooral terug te zien in de portemonnee. De kalkaanslag zorgt onder andere voor hogere schoonmaakkosten. Verstopte leidingen, defecte apparaten en hogere energierekeningen zullen daarnaast voor serieuze rekeningen zorgen. De onnodige kosten kunnen heel makkelijk worden voorkomen. Zo kunt u geld uitgeven aan de leuke dingen. Hieronder leest u over de oplossing voor hoge waterhardheid.

Boshuis’ waterontharder

De oplossing voor waterhardheid is een waterontharder. Vele bewoners hebben al voor onze waterontharder gekozen. Bent u benieuwd wat zij er van vinden? Lees dan de ervaringen die zij hebben gedeeld. Wij bezorgen ook u graag zacht- en kalkvrij water!

Voor verdere vragen over waterhardheid kunt u contact met ons opnemen.

Zacht water,
de voordelen
  • Geen kalkaanslag, dus minder poetswerk
  • Verzorging van huid en haar
  • Bescherming van uw sanitaire installaties
  • Zuivere smaak van het water (ook voor thee en koffie)
  • Duurzaam en energiebesparend

Meeteenheid waterhardheid

Waterhardheid wordt gemeten met de eenheid dH, wat staat voor 'deutsche Härte'. 1 dH staat gelijk aan 17 gram kalk per kubieke meter water.

Meer dan 400 positieve ervaringen

8,7
gemiddeld
Waterhardheid in Enschede - Ervaring Kool Konijnenfokker
Kool Konijnenfokker
Product | Ontijzeringsinstallatie
Wij hebben een konijnenfokbedrijf en maken gebruik van eigen bronwater. In bronwater zit ijzer in en kalk en die stoffen wil ik allebei niet in het drinkwater voor de dieren...
10
Lees meer
Waterhardheid in Enschede - Ervaring Harrie van de Steldt
Harrie van de Steldt
Product | Waterontharder
“Wij hebben een nieuwe badkamer laten installeren en ik wilde geen kalkafzetting meer in de badkamer. We wisten niet dat de waterontharder bestond, toen we de badkamer uitzochten werd ons...
8,3
Lees meer

Betrouwbare monteurs door heel Nederland


Waterhardheid in Enschede - Monteur Aike Savelsberg
Waterhardheid in Enschede - Monteur Matthijs Rooijens
Waterhardheid in Enschede - Monteur Patrick Sulman
Waterhardheid in Enschede - Monteur Robbie van Burgt
Waterhardheid in Enschede - Monteur Alex Penning
Waterhardheid in Enschede - Eend
Testpanel
Boshuis - Monteur Dick Kampert
Boshuis - Monteur Peter van Dongen
Boshuis - Monteur Olaf Gerritse