Waterhardheid in Eindhoven

6,2 dH is gemiddeld
6,2
dH
zacht
4 dH
gemiddeld
8 dH
vrij hard
12 dH
hard
16 dH
zeer hard
20 dH

Waterhardheid Eindhoven

De hardheid van water wordt in Nederland uitgedrukt in Duitse graden hardheid (ºdH). Dit geeft de hoeveelheid kalk en magnesium aan in het water.

Wanneer is water te hard?

Wanneer is water té hard? En wat zijn de gevolgen van hard water? Een te hoge waterhardheid (hoger dan 4 dH) zorgt voor kalkaanslag. Ook zijn de energierekeningen onnodig hoog en krijg je te maken met verstopte leidingen en defecte apparaten door kalkaanslag. Vaker huidirritatie en harde smaak van het water. Dit kunnen we eenvoudig oplossen met een waterontharder.

Zoals bovenstaand te zien is, is de waterhardheid in Eindhoven gemiddeld. Toch zorgt deze waterhardheid nog steeds voor de nodige kalkaanslag en hoge energierekeningen. De meeste gemeenten hebben een hoge waterhardheid, met kalkaanslag tot gevolg. Apparaten als wasmachines, vaatwassers en CV-ketels verbruiken als gevolg van deze kalkafzetting op hun verwarmingselementen vele meer energie.

Gevolgen hard water

Hard water brengt vervelende gevolgen met zich mee. Ten eerste zorgt het voor hogere kosten en daarnaast is het ook nog slecht voor het milieu. Kalkaanslag is niet mooi en hierdoor zal er meer gepoetst worden. Daarnaast zorgt hard water voor een slechtere oplossing van schoonmaakmiddel, shampoo etc. U zal hierdoor meer middelen gaan aanschaffen door de toename in gebruik. Dit kost niet alleen meer geld maar zorgt ook voor een hogere vervuiling van het milieu.

Zoals bovenstaand te zien is, is de waterhardheid in Eindhoven gemiddeld. Toch zorgt deze waterhardheid nog steeds voor de nodige kalkaanslag en hoge energierekeningen. De meeste gemeenten hebben een hoge waterhardheid, met kalkaanslag tot gevolg. Apparaten als wasmachines, vaatwassers en CV-ketels verbruiken als gevolg van deze kalkafzetting op hun verwarmingselementen veel meer energie.

Verder heeft een hoge waterhardheid ook directe gevolgen voor uzelf. Het zorgt namelijk vaker voor huidirritatie en daarnaast is de harde smaak van water ook niet lekker.

De vervelende gevolgen laten wel blijken dat waterhardheid aangepakt moet worden. Lees hieronder snel verder over de oplossing.

Oplossing waterhardheid

Hoe kunt u waterhardheid oplossen? Dit is niet heel ingewikkeld, het antwoord is namelijk een waterontharder. Dit apparaat maakt het water zacht en zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag meer ontstaat. Naast het feit dat een waterontharder uw water minder hard maakt brengt het ook vele voordelen met zich mee. Ook de nadelen hebben wij even benoemd kijk hier voor meer informatie over de voor- en nadelen van een waterontharder, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Bent u benieuwd naar de ervaringen van mensen die voor onze waterontharder hebben gekozen? Lees deze hier. Wacht niet langer en geniet van uw zachte- en kalkvrije water!

Voor verdere vragen over waterhardheid kunt u contact met ons opnemen.

Zacht water,
de voordelen
  • Geen kalkaanslag, dus minder poetswerk
  • Verzorging van huid en haar
  • Bescherming van uw sanitaire installaties
  • Zuivere smaak van het water (ook voor thee en koffie)
  • Duurzaam en energiebesparend

Meeteenheid waterhardheid

Waterhardheid wordt gemeten met de eenheid dH, wat staat voor 'deutsche Härte'. 1 dH staat gelijk aan 17 gram kalk per kubieke meter water.

Meer dan 400 positieve ervaringen

8,7
gemiddeld
Waterhardheid in Eindhoven - Ervaring Kool Konijnenfokker
Kool Konijnenfokker
Product | Ontijzeringsinstallatie
Wij hebben een konijnenfokbedrijf en maken gebruik van eigen bronwater. In bronwater zit ijzer in en kalk en die stoffen wil ik allebei niet in het drinkwater voor de dieren...
10
Lees meer
Waterhardheid in Eindhoven - Ervaring Harrie van de Steldt
Harrie van de Steldt
Product | Waterontharder
“Wij hebben een nieuwe badkamer laten installeren en ik wilde geen kalkafzetting meer in de badkamer. We wisten niet dat de waterontharder bestond, toen we de badkamer uitzochten werd ons...
8,3
Lees meer

Betrouwbare monteurs door heel Nederland


Waterhardheid in Eindhoven - Monteur Aike Savelsberg
Waterhardheid in Eindhoven - Monteur Matthijs Rooijens
Waterhardheid in Eindhoven - Monteur Patrick Sulman
Waterhardheid in Eindhoven - Monteur Robbie van Burgt
Waterhardheid in Eindhoven - Monteur Alex Penning
Waterhardheid in Eindhoven - Eend
Testpanel
Boshuis - Monteur Dick Kampert
Boshuis - Monteur Peter van Dongen
Boshuis - Monteur Olaf Gerritse