Waterhardheid in Dordrecht

8,5 dH is vrij hard
8,5
dH
zacht
4 dH
gemiddeld
8 dH
vrij hard
12 dH
hard
16 dH
zeer hard
20 dH

Waterhardheid Dordrecht

In Nederland wordt de hardheid van water uitgedrukt in deutsche Härte (dH). We spreken van 'hard' water, als het getal dat bij de deutsche Härte hoort hoger is dan 4. Dit betekent dat het water meer kalk en magnesium bevat.

Wat is precies 'te hard' water?

Te hard water heeft vervelende gevolgen voor de apparatuur en leidingen in je huis. Het harde water zorgt er namelijk voor dat leidingen verstopt kunnen raken en dat apparatuur kalkaanslag krijgt. Over het algemeen spreken we van 'te hard' water wanneer het een waarde heeft van meer dan 4 dH. Veel mensen vinden ook dat hard water een minder lekkere smaak heeft dan zacht water (het is niet zo dat hard water gezondheidsrisico's met zich meeneemt). U kunt dit voorkomen door het installeren van een waterontharder.

Hard water ontstaat door grondwater dat in aanraking komt met de mineralen die zich in de grond bevinden. Eén van deze mineralen is kalk, waardoor het water kalkrijk wordt. Dit kalkrijke water wordt door watermaatschappijen gebruikt bij de productie van drinkwater. De hoeveelheid kalk in het water hangt dus af van de hoeveelheid kalk in de grond. Vandaar dat de waterhardheid per locatie verschillend is. Door het installeren en gebruiken van een waterontharder worden niet alle mineralen uit het water gehaald, maar dat is niet erg. Deze mineralen zijn namelijk niet schadelijk voor het lichaam, we hebben ze juist in bepaalde mate nodig! Door de waterontharder worden dus niet alle mineralen uit het water gefilterd, alleen het grootste deel. Zo blijven uw apparaten en leidingen schoon en krijgt u deze mineralen toch binnen.

Hard water, wat zijn de gevolgen?

Zoals veel Nederlanders heeft u waarschijnlijk verschillende apparaten in uw woning staan. Denk bijvoorbeeld eens aan het koffiezetapparaat, of de waterkoker. Zijn deze bij u ook vaak aangekoekt met kalk? Dit is één van de gevolgen van hard water. Omdat de kalkaanslag isolerend werkt, zullen apparaten meer stroom moeten verbruiken en zal het rendement van de apparaten snel achteruit gaan. Een ander gevolg is dat uw leidingen sneller verstopt zullen raken door de hoeveelheid kalk in het water. Dezelfde kalklaag die u in uw apparaten ziet, zal de binnenkant van uw leidingen dichtslibben. De kalklaag zal ook zorgen voor een doffe laag op uw glas en tegels. Dat geldt voor zowel glazen in de vaatwasser, als het glas van bijvoorbeeld uw douchecabine. Dat betekent dus dat u met hard water meer en harder moet poetsen!

Over smaak valt niet te twisten, maar veel mensen geven aan dat zij zacht water lekkerder vinden dan hard water. Hard water zorgt er bijvoorbeeld voor dat thee een bitterdere smaak krijgt. Uit onderzoek is ook gebleken dat het gebruik van hard water eczeem kan veroorzaken en dat het gebruik van een waterontharder eczeem kan verminderen.

De vervelende gevolgen laten wel blijken dat waterhardheid aangepakt moet worden. Lees hieronder snel verder over de oplossing.

Oplossing hard water

Wellicht vraagt u zich nu af hoe u uw waterhardheid kunt verlagen. Dat kan eenvoudig door de installatie van een waterontharder van Boshuis. Deze waterontharder zorgt ervoor dat de hoeveelheid kalk in het water verminderd wordt en u niet langer last heeft van al deze nare gevolgen. De installatie van een waterontharder brengt naast de vele voordelen ook een paar nadelen met zich mee. Daar kun je hier meer over lezen!!!. Zo kun je een weloverwogen keuze maken.

Korting

Tijdelijk krijgt u 50% korting op de montage van een waterontharder, wanneer u deze bij Boshuis aanschaft. Daarnaast ontvangt u 3 gratis zakken zout van 15 kilo! Wacht niet langer en geniet van je voordelige zachte en kalkvrije water.

Voor verdere vragen over waterhardheid kunt u contact met ons opnemen.

Zacht water,
de voordelen
  • Geen kalkaanslag, dus minder poetswerk
  • Verzorging van huid en haar
  • Bescherming van uw sanitaire installaties
  • Zuivere smaak van het water (ook voor thee en koffie)
  • Duurzaam en energiebesparend

Meeteenheid waterhardheid

Waterhardheid wordt gemeten met de eenheid dH, wat staat voor 'deutsche Härte'. 1 dH staat gelijk aan 17 gram kalk per kubieke meter water.

Meer dan 400 positieve ervaringen

8,7
gemiddeld
Waterhardheid in Dordrecht - Ervaring Kool Konijnenfokker
Kool Konijnenfokker
Product | Ontijzeringsinstallatie
Wij hebben een konijnenfokbedrijf en maken gebruik van eigen bronwater. In bronwater zit ijzer in en kalk en die stoffen wil ik allebei niet in het drinkwater voor de dieren...
10
Lees meer
Waterhardheid in Dordrecht - Ervaring Harrie van de Steldt
Harrie van de Steldt
Product | Waterontharder
“Wij hebben een nieuwe badkamer laten installeren en ik wilde geen kalkafzetting meer in de badkamer. We wisten niet dat de waterontharder bestond, toen we de badkamer uitzochten werd ons...
8,3
Lees meer

Betrouwbare monteurs door heel Nederland


Waterhardheid in Dordrecht - Monteur Aike Savelsberg
Waterhardheid in Dordrecht - Monteur Matthijs Rooijens
Waterhardheid in Dordrecht - Monteur Patrick Sulman
Waterhardheid in Dordrecht - Monteur Robbie van Burgt
Waterhardheid in Dordrecht - Monteur Alex Penning
Waterhardheid in Dordrecht - Eend
Testpanel
Boshuis - Monteur Dick Kampert
Boshuis - Monteur Peter van Dongen
Boshuis - Monteur Olaf Gerritse