Waterhardheid in Den Haag

11 dH is vrij hard
11
dH
zacht
4 dH
gemiddeld
8 dH
vrij hard
12 dH
hard
16 dH
zeer hard
20 dH

Te hard water

Wanneer water te hard is zal er kalkaanslag gaan optreden. Dit gebeurt al als het water hoger is dan 4dH. De waterhardheid van 11 dH in Den Haag brengt dus zeker zijn nadelen met zich mee. Het is belangrijk dat er maatregelen worden getroffen.

Gevolgen hard water

Hard water kan voor verschillende problemen zorgen. U zult het zelf ook direct ondervinden. Hard water is namelijk niet zo lekker om te drinken en daarnaast zal er vaker huidirritatie optreden.

Daarnaast kan uw huis en keukenapparatuur het ook zwaar te verduren krijgen. De kalkaanslag die optreedt bij te hard water zorgt ervoor dat uw leidingen verstopt raken. Hierdoor bestaat er een verhoogde kans dat apparaten defect raken. De kalkaanslag op uw huishoudelijke apparaten zorgt verder voor een onnodig hoge energierekening. De kalk zorgt voor een isolerende werking. Dit wil zegen dat als u koffie zet het apparaat meer energie nodig heeft om hogere temperaturen te bereiken. Erg zonde als dit u onnodige kosten bezorgt.

Als laatste is er nog een erg groot nadeel. Hard water is namelijk slecht voor het milieu. Het water zelf is niet het probleem maar wel de schoonmaakmiddelen die ervoor nodig zijn om uw apparatuur, keuken, badkamer en sanitaire voorzieningen te ontdoen van kalkaanslag. Wanneer dit bijvoorbeeld in uw douche ontstaat zal er meer gepoetst worden, kalkaanslag is namelijk geen mooi gezicht. Daarnaast zorgt hard water dat middelen, die u onder andere gebruikt voor het schoonmaken, minder goed oplossen. U zult meer schoonmaakmiddelen gebruiken om hetzelfde resultaat te bereiken dan wanneer u zacht water heeft. De hoeveelheid schoonmaakmiddelen neemt toe en dit brengt hogere kosten met zich mee.

Er is een oplossing nodig om u van de bovenstaande gevolgen te besparen. Lees hieronder snel verder over hoe hard water kan worden voorkomen.

Boshuis’ waterontharder

De oplossing van waterhardheid is heel simpel, namelijk de waterontharder. Het zal uw water weer zacht maken zodat er geen kalkaanslag ontstaat.

Bent u benieuwd naar de meningen van bewoners die voor Boshuis' waterontharder hebben gekozen? Lees dan hier de ervaringen die zij met ons hebben gedeeld. Wij bezorgen ook u graag zacht- en kalkvrij water!

Voor verdere vragen over waterhardheid kunt u contact met ons opnemen.

Zacht water,
de voordelen
  • Geen kalkaanslag, dus minder poetswerk
  • Verzorging van huid en haar
  • Bescherming van uw sanitaire installaties
  • Zuivere smaak van het water (ook voor thee en koffie)
  • Duurzaam en energiebesparend

Meeteenheid waterhardheid

Waterhardheid wordt gemeten met de eenheid dH, wat staat voor 'deutsche Härte'. 1 dH staat gelijk aan 17 gram kalk per kubieke meter water.

Meer dan 400 positieve ervaringen

8,7
gemiddeld
Waterhardheid in Den Haag - Ervaring Kool Konijnenfokker
Kool Konijnenfokker
Product | Ontijzeringsinstallatie
Wij hebben een konijnenfokbedrijf en maken gebruik van eigen bronwater. In bronwater zit ijzer in en kalk en die stoffen wil ik allebei niet in het drinkwater voor de dieren...
10
Lees meer
Waterhardheid in Den Haag - Ervaring Harrie van de Steldt
Harrie van de Steldt
Product | Waterontharder
“Wij hebben een nieuwe badkamer laten installeren en ik wilde geen kalkafzetting meer in de badkamer. We wisten niet dat de waterontharder bestond, toen we de badkamer uitzochten werd ons...
8,3
Lees meer

Betrouwbare monteurs door heel Nederland


Waterhardheid in Den Haag - Monteur Aike Savelsberg
Waterhardheid in Den Haag - Monteur Matthijs Rooijens
Waterhardheid in Den Haag - Monteur Patrick Sulman
Waterhardheid in Den Haag - Monteur Robbie van Burgt
Waterhardheid in Den Haag - Monteur Alex Penning
Waterhardheid in Den Haag - Eend
Testpanel
Boshuis - Monteur Dick Kampert
Boshuis - Monteur Peter van Dongen
Boshuis - Monteur Olaf Gerritse