Waterhardheid in Breda

11 dH is vrij hard
11
dH
zacht
4 dH
gemiddeld
8 dH
vrij hard
12 dH
hard
16 dH
zeer hard
20 dH

Waterhardheid Breda

De hardheid van water wordt in Nederland uitgedrukt in Duitse graden hardheid (ºdH). Dit geeft de hoeveelheid kalk en magnesium aan in het water. De waterhardheid in Breda is 11 ºdH en is dus vrij hard.

Wanneer is water te hard?

Wanneer is water té hard? Een te hoge waterhardheid (hoger dan 4 dH) zorgt voor kalkaanslag. Ook zijn de energierekeningen onnodig hoog en krijg je te maken met verstopte leidingen en defecte apparaten door kalkaanslag. Vaker huidirritatie en harde smaak van het water. Dit kunnen we eenvoudig oplossen met een waterontharder. Het is overigens niet ongezond of riskant voor het lichaam om hard water te drinken.

Watermaatschappijen gebruiken onder andere grondwater voor de productie van drinkwater. Het grondwater komt in aanraking met allerlei mineralen, een daarvan is kalk. De hoeveelheid kalk in de bodem en het grondwater is niet overal gelijk. Water met een grotere hoeveelheid kalk wordt ‘hard water’ genoemd. Zoals al aangegeven is, is hard water niet per definitie ongezond. Calcium en magnesium zijn mineralen die ieder mens nodig heeft. Beide zijn van belang voor de opbouw van het bot.

Gevolgen hard water

Hard water wordt voornamelijk als vervelend ervaren aangezien het vervelende gevolgen met zich mee brengt. Zowel voor u persoonlijk als voor aspecten in het huis. In vrij hard water zit namelijk veel calcium en magnesium. Calcium zorgt ervoor dat er kalkaanslag gevormd wordt. Kalkaanslag komt dan overal voor in het huis wat gebruik maakt van water of waar water gebruikt wordt. Denk hierbij aan badkamers, keukens of elektrische apparaten die water verbruiken.

Deze kalkaanslag zorgt ervoor dat u vaker en intensiever dient schoon te maken. Daarnaast brengt het ook nadelige gevolgen mee voor uw elektrische apparaten. De levensduur van deze elektrische apparaten nemen af, kalkaanslag werkt isolerend waardoor het rendement van de apparaten achteruit gaat en de energierekening omhoog gaat. Ook kan hard water huidproblemen zoals eczeem veroorzaken en zorgt het ervoor dat de huid droger aanvoelt. Doordat de werking van uw apparaten achteruit gaat dient er ook meer vaatwasmiddel en wasmiddel gebruikt te worden wat naast het kostenplaatje ook nog eens slecht is voor het milieu. De smaak van het water is ook minder lekker. De thee gaat hierdoor bitter smaken en het water heeft zelf ook een minder lekkere smaak. Ook laat hard water kalkstrepen achter op ramen en glas.

De vervelende gevolgen laten wel blijken dat waterhardheid aangepakt moet worden. Lees hieronder snel verder over de oplossing.

Oplossing waterhardheid

Hoe kunt u waterhardheid oplossen? Voor het verkrijgen van kalkvrij water heeft Boshuis de waterontharder. De waterontharder maakt het water zacht en zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag meer ontstaat. Naast het feit dat een waterontharder uw water minder hard maakt brengt het ook vele voordelen met zich mee. Ook de nadelen hebben wij even benoemd kijk hier voor meer informatie over de voor- en nadelen van een waterontharder, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Bent u benieuwd naar de ervaringen van mensen die voor onze waterontharder hebben gekozen? Lees deze hier. Wacht niet langer en geniet van uw zachte- en kalkvrije water.

Voor verdere vragen over waterhardheid kunt u contact met ons opnemen.

Zacht water,
de voordelen
  • Geen kalkaanslag, dus minder poetswerk
  • Verzorging van huid en haar
  • Bescherming van uw sanitaire installaties
  • Zuivere smaak van het water (ook voor thee en koffie)
  • Duurzaam en energiebesparend

Meeteenheid waterhardheid

Waterhardheid wordt gemeten met de eenheid dH, wat staat voor 'deutsche Härte'. 1 dH staat gelijk aan 17 gram kalk per kubieke meter water.

Meer dan 400 positieve ervaringen

8,7
gemiddeld
Waterhardheid in Breda - Ervaring Kool Konijnenfokker
Kool Konijnenfokker
Product | Ontijzeringsinstallatie
Wij hebben een konijnenfokbedrijf en maken gebruik van eigen bronwater. In bronwater zit ijzer in en kalk en die stoffen wil ik allebei niet in het drinkwater voor de dieren...
10
Lees meer
Waterhardheid in Breda - Ervaring Harrie van de Steldt
Harrie van de Steldt
Product | Waterontharder
“Wij hebben een nieuwe badkamer laten installeren en ik wilde geen kalkafzetting meer in de badkamer. We wisten niet dat de waterontharder bestond, toen we de badkamer uitzochten werd ons...
8,3
Lees meer

Betrouwbare monteurs door heel Nederland


Waterhardheid in Breda - Monteur Aike Savelsberg
Waterhardheid in Breda - Monteur Matthijs Rooijens
Waterhardheid in Breda - Monteur Patrick Sulman
Waterhardheid in Breda - Monteur Robbie van Burgt
Waterhardheid in Breda - Monteur Alex Penning
Waterhardheid in Breda - Eend
Testpanel
Boshuis - Monteur Dick Kampert
Boshuis - Monteur Peter van Dongen
Boshuis - Monteur Olaf Gerritse