Waterhardheid in Assen

8,3 dH is vrij hard
8,3
dH
zacht
4 dH
gemiddeld
8 dH
vrij hard
12 dH
hard
16 dH
zeer hard
20 dH

Wanneer is water te hard?

Wanneer is water té hard? Een te hoge waterhardheid (hoger dan 4 dH) zorgt voor kalkaanslag. Ook zijn de energierekeningen onnodig hoog en krijg je te maken met verstopte leidingen en defecte apparaten door kalkaanslag. Vaker huidirritatie en harde smaak van het water. Dit kunnen we eenvoudig oplossen met een waterontharder. Het is overigens niet ongezond of riskant voor het lichaam om hard water te drinken.

Watermaatschappijen gebruiken onder andere grondwater voor de productie van drinkwater. Het grondwater komt in aanraking met allerlei mineralen, een daarvan is kalk. De hoeveelheid kalk in de bodem en het grondwater is niet overal gelijk. Water met een grotere hoeveelheid kalk wordt ‘hard water’ genoemd. Zoals al aangegeven is, is hard water niet per definitie ongezond. Calcium en magnesium zijn mineralen die ieder mens nodig heeft. Beide zijn van belang voor de opbouw van het bot.

Gevolgen hard water

Hard water brengt vervelende gevolgen met zich mee. Ten eerste zorgt het voor hogere kosten en daarnaast is het ook nog slecht voor het milieu. Kalkaanslag is niet mooi en hierdoor zal er meer gepoetst worden. Daarnaast zorgt hard water voor een slechtere oplossing van schoonmaakmiddel, shampoo etc. U zal hierdoor meer middelen gaan aanschaffen door de toename in gebruik. Dit kost niet alleen meer geld maar zorgt ook voor een hogere vervuiling van het milieu.

Op den duur zal kalkaanslag zorgen voor verstopte leidingen en defecte apparaten die gebruik maken van water. Dit kan ervoor zorgen dat uw energierekening stijgt doordat huishoudelijke apparatuur met kalkaanslag minder rendement heeft. Kalk zorgt namelijk voor een isolerende werking, waardoor een waterkoker bijvoorbeeld meer energie nodig heeft om het water op het kookpunt te krijgen.

Verder heeft een hoge waterhardheid ook directe gevolgen voor uzelf. Het zorgt namelijk vaker voor huidirritatie en daarnaast is de harde smaak van water ook niet lekker.

De vervelende gevolgen laten wel blijken dat waterhardheid in Assen aangepakt moet worden. Lees hieronder snel verder over de oplossing.

Oplossing waterhardheid

Hoe kunt u waterhardheid in Assen oplossen? Voor het verkrijgen van kalkvrij water heeft Boshuis de waterontharder. De waterontharder maakt het water zacht en zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag meer ontstaat. Naast het feit dat een waterontharder uw water minder hard maakt brengt het ook vele voordelen met zich mee. Ook de nadelen hebben wij even benoemd kijk hier voor meer informatie over de voor- en nadelen van een waterontharder, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Voor verdere vragen over waterhardheid kunt u contact met ons opnemen.

Zacht water,
de voordelen
  • Geen kalkaanslag, dus minder poetswerk
  • Verzorging van huid en haar
  • Bescherming van uw sanitaire installaties
  • Zuivere smaak van het water (ook voor thee en koffie)
  • Duurzaam en energiebesparend

Meeteenheid waterhardheid

Waterhardheid wordt gemeten met de eenheid dH, wat staat voor 'deutsche Härte'. 1 dH staat gelijk aan 17 gram kalk per kubieke meter water.

Meer dan 400 positieve ervaringen

8,7
gemiddeld
Waterhardheid in Assen - Ervaring Kool Konijnenfokker
Kool Konijnenfokker
Product | Ontijzeringsinstallatie
Wij hebben een konijnenfokbedrijf en maken gebruik van eigen bronwater. In bronwater zit ijzer in en kalk en die stoffen wil ik allebei niet in het drinkwater voor de dieren...
10
Lees meer
Waterhardheid in Assen - Ervaring Harrie van de Steldt
Harrie van de Steldt
Product | Waterontharder
“Wij hebben een nieuwe badkamer laten installeren en ik wilde geen kalkafzetting meer in de badkamer. We wisten niet dat de waterontharder bestond, toen we de badkamer uitzochten werd ons...
8,3
Lees meer

Betrouwbare monteurs door heel Nederland


Waterhardheid in Assen - Monteur Aike Savelsberg
Waterhardheid in Assen - Monteur Matthijs Rooijens
Waterhardheid in Assen - Monteur Patrick Sulman
Waterhardheid in Assen - Monteur Robbie van Burgt
Waterhardheid in Assen - Monteur Alex Penning
Waterhardheid in Assen - Eend
Testpanel
Boshuis - Monteur Dick Kampert
Boshuis - Monteur Peter van Dongen
Boshuis - Monteur Olaf Gerritse