Waterhardheid in Arnhem

7,6 dH is gemiddeld
7,6
dH
zacht
4 dH
gemiddeld
8 dH
vrij hard
12 dH
hard
16 dH
zeer hard
20 dH

De hardheid van water wordt in Nederland uitgedrukt in Duitse graden hardheid (ºdH). Dit geeft de hoeveelheid kalk en magnesium aan in het water.

Water boven de 4dH is eigenlijk al te hard. Bij een waterhardheid van 7,6 dH kunnen er verschillende gevolgen ontstaan. Één van de bekende voorbeelden van een gevolg is kalkaanslag.

Kenmerken waterhardheid

Hard water kan erg vervelende gevolgen met zich mee brengen. Door vele malen hard water te gebruiken vormt kalkaanslag zich sneller, met name in de badkamer, keuken en aan elektrische apparaten. Deze kalkaanslag zorgt ervoor dat u vaker en intensiever dient schoon te maken.

Daarnaast brengt het ook nadelige gevolgen mee voor uw elektrische apparaten. De levensduur van de elektrische apparaten nemen af. Dit komt door de kalkaanslag die isolerend werkt, waardoor het rendement van de apparaten achteruitgaat en de energierekeningen omhoog gaan.

Verder kan hard water huidproblemen zoals eczeem veroorzaken en een droge huid. Doordat de werking van uw apparaten achteruitgaat, dient er ook meer vaatwasmiddel en wasmiddel gebruikt te worden. Dit zorgt naast het kostenplaatje ook nog voor vervuiling van het milieu. De smaak van het water is ook minder lekker. De thee gaat hierdoor bitter smaken en het water zelf heeft ook een minder lekkere smaak.

De vervelende gevolgen laten wel blijken dat waterhardheid aangepakt moet worden. Lees hieronder snel verder over de oplossing van Boshuis.

De waterontharder

De oplossing voor waterhardheid is heel simpel, namelijk een waterontharder. Uw water zal hierdoor weer zacht gemaakt worden zodat er geen kalkaanslag meer ontstaat. Dit betekent dat de vervelende gevolgen zullen verdwijnen.

Lees op de waterontharder pagina meer informatie over wat het product u te bieden heeft. Bekijk ook de ervaringen van mensen die voor onze waterontharder hebben gekozen. Boshuis bezorgt u zacht- en kalkvrij water wat u en uw huis verdient.

Voor verdere vragen over waterhardheid kunt u contact met ons opnemen.

Zacht water,
de voordelen
  • Geen kalkaanslag, dus minder poetswerk
  • Verzorging van huid en haar
  • Bescherming van uw sanitaire installaties
  • Zuivere smaak van het water (ook voor thee en koffie)
  • Duurzaam en energiebesparend

Meeteenheid waterhardheid

Waterhardheid wordt gemeten met de eenheid dH, wat staat voor 'deutsche Härte'. 1 dH staat gelijk aan 17 gram kalk per kubieke meter water.

Meer dan 400 positieve ervaringen

8,7
gemiddeld
Waterhardheid in Arnhem - Ervaring Kool Konijnenfokker
Kool Konijnenfokker
Product | Ontijzeringsinstallatie
Wij hebben een konijnenfokbedrijf en maken gebruik van eigen bronwater. In bronwater zit ijzer in en kalk en die stoffen wil ik allebei niet in het drinkwater voor de dieren...
10
Lees meer
Waterhardheid in Arnhem - Ervaring Harrie van de Steldt
Harrie van de Steldt
Product | Waterontharder
“Wij hebben een nieuwe badkamer laten installeren en ik wilde geen kalkafzetting meer in de badkamer. We wisten niet dat de waterontharder bestond, toen we de badkamer uitzochten werd ons...
8,3
Lees meer

Betrouwbare monteurs door heel Nederland


Waterhardheid in Arnhem - Monteur Aike Savelsberg
Waterhardheid in Arnhem - Monteur Matthijs Rooijens
Waterhardheid in Arnhem - Monteur Patrick Sulman
Waterhardheid in Arnhem - Monteur Robbie van Burgt
Waterhardheid in Arnhem - Monteur Alex Penning
Waterhardheid in Arnhem - Eend
Testpanel
Boshuis - Monteur Dick Kampert
Boshuis - Monteur Peter van Dongen
Boshuis - Monteur Olaf Gerritse