Waterhardheid in Amsterdam

10 dH is vrij hard
10
dH
zacht
4 dH
gemiddeld
8 dH
vrij hard
12 dH
hard
16 dH
zeer hard
20 dH

Wanneer is water te hard?

Als het water hoger is dan 4 dH is het te hard. Er zal namelijk vanaf dat moment kalkaanslag ontstaan. Aangezien er in Amsterdam een waterhardheid is van 10 dH is het zeker van belang om hier maatregelen voor te nemen.

Nadelen hard water

Maar wat zijn nu eigenlijk de gevolgen van te hard water? Zoals genoemd zal het zorgen voor kalkaanslag wat vervelende nadelen met zich mee brengt. Ten eerste is kalkaanslag op de kraan niet mooi, er zal dus meer gepoetst moeten worden. Ook lost afwasmiddel, shampoo etc. minder goed op in hard water. De gevolgen hiervan zijn een toenemend gebruik en hogere aanschaf van schoonmaakmiddelen en doucheproducten. Dit zal nadelig zijn voor uw portemonnee maar ook voor het milieu waar de middelen in terecht komen.

Daarnaast zullen er verstopte leidingen en defecte apparaten ontstaan door de kalkaanslag. Er zal ook een onnodig hoge energierekening tot stand komen doordat huishoudelijke apparatuur met kalkaanslag minder rendement heeft. Het zorgt namelijk voor een isolerende werking, hierdoor heeft een waterkoker bijvoorbeeld meer energie nodig om het water op het kookpunt te krijgen.

Verder heeft een hoge hardheid van water ook directe nadelen voor uzelf. Het zorgt namelijk vaker voor huidirritatie en daarnaast is de harde smaak van water ook niet lekker.

De verschillende nadelen laten wel blijken dat er echt iets tegen waterhardheid moet gebeuren. Lees hieronder snel verder over de oplossing.

Oplossing waterhardheid

Wat u tegen de waterhardheid kunt doen? Er is een hele simpele oplossing hiervoor, namelijk een waterontharder. Hierdoor zal er geen kalkaanslag meer ontstaan, wat dus minder schoonmaakwerk betekent.

Lees op de pagina van de waterontharder meer over wat het product u te bieden heeft. Wacht niet langer en geniet van uw zachte- en kalkvrije water.

Voor verdere vragen over waterhardheid kunt u contact met ons opnemen.

Zacht water,
de voordelen
  • Geen kalkaanslag, dus minder poetswerk
  • Verzorging van huid en haar
  • Bescherming van uw sanitaire installaties
  • Zuivere smaak van het water (ook voor thee en koffie)
  • Duurzaam en energiebesparend

Meeteenheid waterhardheid

Waterhardheid wordt gemeten met de eenheid dH, wat staat voor 'deutsche Härte'. 1 dH staat gelijk aan 17 gram kalk per kubieke meter water.

Meer dan 400 positieve ervaringen

8,7
gemiddeld
Waterhardheid in Amsterdam - Ervaring Kool Konijnenfokker
Kool Konijnenfokker
Product | Ontijzeringsinstallatie
Wij hebben een konijnenfokbedrijf en maken gebruik van eigen bronwater. In bronwater zit ijzer in en kalk en die stoffen wil ik allebei niet in het drinkwater voor de dieren...
10
Lees meer
Waterhardheid in Amsterdam - Ervaring Harrie van de Steldt
Harrie van de Steldt
Product | Waterontharder
“Wij hebben een nieuwe badkamer laten installeren en ik wilde geen kalkafzetting meer in de badkamer. We wisten niet dat de waterontharder bestond, toen we de badkamer uitzochten werd ons...
8,3
Lees meer

Betrouwbare monteurs door heel Nederland


Waterhardheid in Amsterdam - Monteur Aike Savelsberg
Waterhardheid in Amsterdam - Monteur Matthijs Rooijens
Waterhardheid in Amsterdam - Monteur Patrick Sulman
Waterhardheid in Amsterdam - Monteur Robbie van Burgt
Waterhardheid in Amsterdam - Monteur Alex Penning
Waterhardheid in Amsterdam - Eend
Testpanel
Boshuis - Monteur Dick Kampert
Boshuis - Monteur Peter van Dongen
Boshuis - Monteur Olaf Gerritse