Waterhardheid in Amersfoort

6,4 dH is gemiddeld
6,4
dH
zacht
4 dH
gemiddeld
8 dH
vrij hard
12 dH
hard
16 dH
zeer hard
20 dH

Wanneer is water te hard?

In onderstaand element heeft Boshuis geschaald in welke mate waterhardheid wordt beoordeeld. Op verschillende websites is deze beoordeling terug te vinden en soms ziet u ook dat deze op verschillende websites anders is ingedeeld. Daarop is bijvoorbeeld terug te vinden dat de waterhardheid tussen 4 dH en 8 dH nog vrij zacht is. Boshuis heeft er bewust voor gekozen om hier een gemiddelde waterhardheid aan toe te kennen. Waarom Boshuis dit gedaan heeft? Een waterhardheid boven 4 dH zorgt nog steeds voor de nodige kalkaanslag. Deze kalkaanslag brengt nog steeds vervelende gevolgen met zich mee en wordt door Boshuis dan ook niet beschouwt als zacht water. Overigens is hard water niet ongezond of riskant voor uw lichaam.

Gevolgen hard water

Hard water bevat calcium en magnesium. Deze mineralen zorgen ervoor dat na bepaalde tijd kalkaanslag ontstaat op verschillende plekken, zoals in de badkamer, keuken, toiletruimte en elektrische apparaten die gebruik maken van water. Kalkaanslag zorgt er op zijn tijd weer voor dat het nare gevolgen kan hebben voor deze ruimten en apparatuur.

Kalkaanslag heeft een isolerende werking. Apparatuur, denk aan wasmachines, vaatwassers, cv-installaties, boilers en waterkokers verbruiken meer energie om het rendementsverlies op te vangen. Ook is het voor vaatwassers en wasmachines met hard water moeilijker om het gewenste product schoon te krijgen. Hierdoor zal het tot 2 keer zoveel zeep gebruiken, dit is niet alleen nadelig in de kosten maar ook slecht voor het milieu. De levensduur van uw elektrische apparaten gaat hierdoor ook achteruit.

Het goed onderhouden van uw elektrische apparaten maar ook douche, bad en gootsteen is hierbij noodzakelijk. Dit houdt in dat uw elektrische apparaten, douche, bad en gootsteen met regelmaat dienen schoongemaakt te worden en onderhouden worden. Dit is een vervelend klusje en dan staat het nog niet altijd garant voor een lange levensduur, aangezien u niet op alle plekken bij het probleem kunt.

Daarnaast is hard water niet ongezond voor u maar kan het wel zorgen voor een droge huid. Mensen met een gevoelige huid of aandoeningen aan de huid zoals eczeem en psoriasis kunnen zelfs ernstige hinder ondervinden aan kalkrijk water.

Oplossing waterhardheid

Boshuis, Thuis in Water! heeft een oplossing voor al deze problemen, namelijk een waterontharder. Een waterontharder zorgt ervoor dat het harde water weer ‘zacht’ wordt gemaakt door het water te ontdoen van calcium en magnesium. Hierdoor ervaart u geen kalkaanslag meer en dus minder poetswerk. Onthard water droogt de huid niet uit en zorgt ervoor dat deze meer gehydrateerd wordt. Sanitaire installaties verbruiken minder wasmiddel of zeep en de levensduur van deze sanitaire installaties is aanzienlijk hoger. Onthard water is daarnaast niet alleen energiebesparend maar ook duurzaam én zorgt voor een zuivere smaak van het water!

Voor verdere vragen over waterhardheid kunt u contact met ons opnemen.

Zacht water,
de voordelen
  • Geen kalkaanslag, dus minder poetswerk
  • Verzorging van huid en haar
  • Bescherming van uw sanitaire installaties
  • Zuivere smaak van het water (ook voor thee en koffie)
  • Duurzaam en energiebesparend

Meeteenheid waterhardheid

Waterhardheid wordt gemeten met de eenheid dH, wat staat voor 'deutsche Härte'. 1 dH staat gelijk aan 17 gram kalk per kubieke meter water.

Meer dan 400 positieve ervaringen

8,7
gemiddeld
Waterhardheid in Amersfoort - Ervaring Kool Konijnenfokker
Kool Konijnenfokker
Product | Ontijzeringsinstallatie
Wij hebben een konijnenfokbedrijf en maken gebruik van eigen bronwater. In bronwater zit ijzer in en kalk en die stoffen wil ik allebei niet in het drinkwater voor de dieren...
10
Lees meer
Waterhardheid in Amersfoort - Ervaring Harrie van de Steldt
Harrie van de Steldt
Product | Waterontharder
“Wij hebben een nieuwe badkamer laten installeren en ik wilde geen kalkafzetting meer in de badkamer. We wisten niet dat de waterontharder bestond, toen we de badkamer uitzochten werd ons...
8,3
Lees meer

Betrouwbare monteurs door heel Nederland


Waterhardheid in Amersfoort - Monteur Aike Savelsberg
Waterhardheid in Amersfoort - Monteur Matthijs Rooijens
Waterhardheid in Amersfoort - Monteur Patrick Sulman
Waterhardheid in Amersfoort - Monteur Robbie van Burgt
Waterhardheid in Amersfoort - Monteur Alex Penning
Waterhardheid in Amersfoort - Eend
Testpanel
Boshuis - Monteur Dick Kampert
Boshuis - Monteur Peter van Dongen
Boshuis - Monteur Olaf Gerritse