Waterontharder

Waterontharder

Getest door:
Waterontharder - WRAS

Waterontharder Boshuis

Geen kalkaanslag en minder schoonmaken? Dan is het tijd voor een waterontharder. Als Nederlands specialist in waterontharding leveren wij al meer dan 15 jaar waterontharders, waarbij klanten ons gemiddeld waarderen met een 8,7. Dit komt doordat wij onze afspraken nakomen en de scherpste prijs bieden met wel 20 jaar garantie.

Geniet met de waterontharders van Boshuis van zacht- en kalkvrijwater en kalkvrije douches en badkamers.

of bel 0345 63 12 06
De voordelen
 • Geen kalkaanslag, dus minder poetswerk
 • Verzorging van huid en haar
 • Bescherming van uw sanitaire installaties
 • Zuivere smaak van het water (ook voor thee)
 • Duurzaam en energiebesparend
 • Boshuis serviceabonnement
Gezien op RTL4
Waterontharder - Bekend van TV
Bekijk de uitzending

Gratis standaardmontage (t.w.v. €250) bij aanschaf van een waterontharder!

Deze fantastische actie is geldig t/m 31 januari 2019


Waterontharder Boshuis - Kerst actie
of bel 0345 63 12 06


Deze actie is alleen voor huishoudelijke installaties en geld niet in combinatie met andere acties.

Boshuis Waterontharders

Waterontharder - Vrijblijvend advies op locatie door onze adviseurs
Vrijblijvend advies op locatie door onze adviseurs
Waterontharder - Vrijblijvend advies op locatie door onze adviseurs

Hoe werkt een waterontharder?

Wat zijn ervaringen van andere gebruikers? Wat zijn de voordelen? Zijn er zaken waar u van te voren rekening mee moet houden? In deze sectie staan de antwoorden op de meest gestelde vragen, de voordelen die u gaat merken en de technische werking van de waterontkalker. We leggen graag uit hoe dit product speciaal is ontwikkelt om in de kleine Nederlandse meterkasten te passen en leidingwater te ontkalken.

Meer informatie over ons serviceabonnement.
Ervaringen
Voordelen
Werking
Installatie
FAQ

Ervaringen

Onafhankelijke reviews via The Feedback Company
Waterontharder - Fam. de Jong
9
Jan de Jong
Product | Waterontharder
“Als je tevreden bent, kun je alleen positieve dingen melden. We wonen in Culemborg waar het kalkgehalte in het water heel erg hoog is. Daarom hebben we voor de Boshuis... Lees meer
Waterontharder - Harrie van de Steldt
8,3
Harrie van de Steldt
Product | Waterontharder
“Wij hebben een nieuwe badkamer laten installeren en ik wilde geen kalkafzetting meer in de badkamer. We wisten niet dat een ontkalker bestond, toen we de badkamer uitzochten werd ons... Lees meer
Waterontharder - Wil Melis
8
Wil Melis
Product | Waterontharder
“Toen wij hier drie jaar geleden kwamen wonen merkten we dat het water veel kalk bevatte. We hoorden van onze buren dat Boshuis daar een oplossing voor had. Zodra we... Lees meer

Voordelen

Een waterontharder zorgt voor zacht water. Daarmee wordt bedoeld dat kalk uit het water wordt gefilterd.
Waterontharder - Geen kalkaanslag, dus minder poetswerk
Geen kalkaanslag, dus minder poetswerk
Kalk in het water breekt schoonmaakmiddelen af. Met zacht water bespaart u tot wel 80% op deze kosten. Uw badkamer blijft mooi en uw sanitair als nieuw. Uw investering in de badkamer behoudt zijn waarde en u geniet van stralend saniair. Bovendien bent u minder tijd kwijt aan schoonmaakwerk, en heeft u thuis minder schoonmaakmiddelen nodig.
Waterontharder - Verzorging van huid en haar
Verzorging van huid en haar
Onthard water droogt je huid niet uit en zorgt ervoor dat deze meer gehydrateerd wordt. Voor mensen met eczeem en psoriasis betekent dit minder jeuk en uitdroging, waardoor de klachten verminderen. Bekijk dit artikel over Eczeem. Ook hoeven mensen minder wasmiddel te gebruiken bij zacht water, wat de klachten ook ten goede komt.
Waterontharder - Bescherming van uw sanitaire installaties
Bescherming van uw sanitaire installaties
Kalkaanslag vermindert de levensduur van zelfs de meest perfecte installaties en apparaten aanzienlijk. Dit zorgt voor onnodig veel onkosten. Bespaar op onnodige kosten, gebruik minder wasmiddel maar toch een zachte was. Ook serviesgoed blijft mooier.
Waterontharder - Zuivere smaak van het water (ook voor thee)
Zuivere smaak van het water (ook voor thee)
Hoewel kalk een goede smaakdrager is voor koffie, wordt de smaak van thee juist intenser door onthard water. Verder leert de ervaring ook dat de meeste klanten het water lekkerder vinden smaken nadat de waterontharder is geplaatst.
Waterontharder - Duurzaam en energiebesparend
Duurzaam en energiebesparend
Kalkaanslag maakt niet alleen alle oppervlaktes waar water overheen loopt vies, het is ook nog eens een duur proces om het te verwijderen. iQualQ is een waterontharder die een einde maakt aan kalkaanslag. De ontharder kan perfect worden afgestemd op de gebruiker. Door het maken van slimme berekeningen van de capaciteit van de installatie is deze waterontharder ook nog eens zuinig en dus duurzaam.

Werking

Water ontkalken met Boshuis waterontharders
Hard water stroomt door het filter van de iQualQ, waarna calcium- en magnesiumionen uitgewisseld worden voor natriumionen. Het gevolg is onthard en dus zacht water! Zodra het filter verzadigd is, zorgt het besturingssysteem voor het schoonspoelen, ook wel regenereren genoemd. Van zout en water in de zoutbak wordt pekelwater gemaakt. Hiermee wordt de filterkern gereinigd. Samen met het spoelwater wordt de kalk afgevoerd naar de riolering. Zowel voor het onthardingsproces als voor de regeneratie, wordt gebruikgemaakt van de waterdruk. Er is geen extra pomp nodig.
Meer informatie
Regeneratie
Regeneratie gebeurt automatisch. De frequentie is afhankelijk van de waterkwaliteit en het waterverbruik. De iQualQ waterontharder wordt standaard geleverd in een volumegestuurde uitvoering. Hierbij registreert de volumemeter het waterverbruik. Zodra het filter is verzadigd, start de regeneratie.
Regeneratiezout
De zoutbak wordt gevuld met regeneratiezout. De voorraad dient bij tussenpozen te worden gecontroleerd en zo nodig bijgevuld. Bij een gemiddeld apparaat en verbruik is deze handeling eenmaal in de twee tot vier maanden nodig.
Resthardheid
Al onze ontharders filteren 100% van het kalk uit het water, maar zijn standaard uitgevoerd met een mengventiel. Hiermee kunt u de waterontharder instellen op de door u gewenste resthardheid. Resthardheid heeft een positief effect op de smaak en het gevoel van het water.
Bypass
De iQualQ is standaard uitgevoerd met een bypass. De bypass kan de ontharder op ieder moment uitschakelen zodat er wel hard water door de leidingen stroomt.
Dubbele beveiliging
Al onze waterontharders worden uitgevoerd met een dubbele beveiliging. Dit is een vlotter die ervoor zorgt dat het spoelwater in de zoutbak ook bij eventuele onvoorziene mankementen niet overloopt. Het is een extra zekerheid en veiligheid.

Installatie

Support en professionele ondersteuning vanuit Boshuis
Waterontharder - Installatie Waterontharder - Installatie
De Boshuis waterontharder wordt direct achter de watermeter aangesloten. Hierdoor heeft u gegarandeerd zacht water in de hele woning. Onze adviseur bekijkt per situatie wat de beste oplossing is. Door onze jarenlange ervaring vinden wij altijd een passende oplossing. Er is altijd wel een optie om de waterontharder te installeren.
Meer informatie
Plaatsing opties
 • Meterkast
 • Kruipruimte
 • Trapkast
 • Garage
 • Technische ruimte
 • Meerdere plaatsingsopties mogelijk
Aansluiting

De besturing van de waterontharder wordt op stroom aangesloten. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan hebben wij ook een optie waarbij stroomaansluiting niet nodig is. Het spoelwater wordt aangesloten op de afvoer, waardoor het spoelwater onder druk het riool in wordt geperst. De afvoeraansluiting mag 2 tot 3 meter boven de afvoer van de waterontharder zitten. Hierdoor is het plaatsen van de waterontharder in een kelder of ander lager gelegen plek geen enkel probleem.

Als bij de watermeter weinig ruimte is voor de waterontharder of de plaats is niet makkelijk toegankelijk voor het bijvullen van zout, is het mogelijk om de besturing en de zoutbak in verschillende ruimtes te installeren. Hierdoor kunt u ervoor kiezen de zoutbak op een vrij toegankelijke plaats te installeren. Belangrijk is dat de besturing en de zoutbak zich binnen 3 meter van elkaar bevinden.

Onze installatiemonteurs verzorgen de installatie vakkundig en snel. Installatiekosten zijn afhankelijk van de installatiesituatie. Onze adviseurs bepalen tijdens een vrijblijvend bezoek direct de hoogte van de installatie kosten.

Zelf installeren

Uiteraard is het ook mogelijk om de waterontharder zelf eenvoudig te installeren. Met de meegeleverde handleiding is dit voor een handige doe-het-zelver goed te doen. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met onze Technische Dienst. Zij bieden graag professionele ondersteuning en service bij de installatie.

Water ontharden is maatwerk, met een beetje hulp bent u snel in het bezit van de juiste waterontharder.

FAQ

Staat uw vraag er niet bij? Stel uw vraag via het contactformulier of bel 0345 63 12 06
Waterontharder - Aanschaffen
Aanschaffen
Waterontharder - Aansluiten
Aansluiten
Waterontharder - Verbruik
Verbruik
Waterontharder - Apparaten
Apparaten
Wel of geen waterontharder?
Mijn waterleverancier maakt het water zachter. Is een waterontharder nog zinvol?
Ja, een waterontharder is zeker aan te raden. Landelijk wordt al langere tijd deel voor deel het water centraal onthard. De watermaatschappij laat vaak erg lang op zich wachten. In 1992 is er al een besluit genomen dat voor 1997 overal centraal onthard moest zijn. Zodra de watermaatschappij centraal gaat ontharden gebeurt dat slechts voor een deel, meestal tot maximaal 6,5 -7,5 dH. Kalkafzetting vindt echter plaats vanaf ca. 4 dH. Na centrale ontharding komt kalkaanslag minder snel terug, maar het resultaat blijft hetzelfde. U blijft kalkaanslag houden. Met een waterontharder in uw woning bent u 100% verzekerd van kalkvrij water. Na verloop van tijd stijgt de hardheid toch weer. Dit komt o.a. door een stijging van het waterverbruik en een te kleine capaciteit van de centrale ontharder.
Uw drinkwaterleverancier heeft de hardheid van uw water aangepast of gaat dit doen. Is mijn Boshuis waterontharder nog wel nodig? Wat moet ik doen? Wat doet Boshuis?
Is mijn Boshuis waterontharder nog wel nodig?
De hardheid van het aangeleverde drinkwater wordt lager. Kalk is hierdoor in mindere mate aanwezig. Het komt er op neer dat het geleverde drinkwater overgaat van extreem hard naar hard, of van hard naar tamelijk hard drinkwater. Uw waterontharder is dus nog zeker zinvol.

Uw drinkwaterleverancier maakt water zachter maar Boshuis maakt water het zachtst.

Wat moet ik doen? Wat doet Boshuis?
Niets! Heeft u een Service abonnement op uw waterontharder? Dan komen wij jaarlijks bij uw waterontharder voor controle en reiniging. Onze onderhoudsmonteur past de waterontharder tijdens het volgende bezoek aan aan de nieuwe inkomende waterhardheid en de resthardheid (hoeveelheid kalk na de waterontharder).

Onze visie en ervaring
In gebieden als Alblasserwaard, Noord-Holland en Limburg is al eerder de waterhardheid teruggebracht naar minder hard water. Toch blijft hier de vraag naar zacht water groeien. Badkamers worden steeds luxer, waar we veel gebruikmaken van glas en hardsteen. In de keuken maken we steeds vaker gebruik van automatische koffiemachines, een Quooker, thermostatische mengkranen etc. Deze installaties en materialen zijn zeer gevoelig voor kalk(aanslag). Met een Boshuis waterontharder is uw water echt zacht en heeft kalkaanslag geen kans.

Kortom, een Boshuis waterontharder blijft een must voor in de moderne woning!
Hoe aansluiten?
Hoe wordt een waterontharder aangesloten? Wat voor slangen worden er gebruikt?
Een waterontharder wordt aangesloten met kunststof leidingen. Deze zijn goed buigzaam en worden gekoppeld aan de waterleiding direct na de watermeter. Met een extra kunststof slang wordt de waterontharder via een PVC buis gekoppeld aan de afvoer die wordt afgevoerd onder de grond aan een grotere afvoer. In een meterkast zijn vaak openingen aanwezig om koppeling naar de afvoer te maken. Soms is het nodig om te boren. Bekijk de montagevideo.
Waar kan ik mijn Boshuis waterontharder registreren?
U kunt uw Boshuis waterontharder registreren via de registratiepagina. Na registratie ontvangt u een bevestiging per e-mail.
Wat voor verbruik?
Hoeveel liter water verbruikt een waterontharder tijdens het spoelen?
Tijdens de regeneratie verbruikt een waterontharder, afhankelijk van model en type ongeveer 30 tot 40 liter water. Het spoelen van een waterontharder duurt ca. 25 min en vindt afhankelijk van het waterverbruik gemiddeld één keer per week plaats. Dit gebeurt 's nachts op een door u gewenst in te stellen tijdstip.
Hoeveel zout verbruikt een Boshuis waterontharder?
De Boshuis waterontharder is de enige Nederlandse waterontharder. Bij de productie van deze unieke Nederlandse waterontharder hebben wij rekening gehouden met de Nederlandse markt. De waterontharder is zeer zuinig door 50% minder zoutverbruik. Bij de technische specificaties van de Boshuis waterontharder vindt u het zoutverbruik per type waterontharder.
Neemt de waterdruk af met een waterontharder?
Bij een goed berekende waterontharder is het drukverlies ongeveer 0,5 bar. Met een gemiddelde waterdruk is dit niet merkbaar in een woning. Bij de maximaal haalbare capaciteit van de waterontharder kan het drukverlies max. 1 bar zijn. Bij gebruik van een grote stortdouche en extra badkamer kan dit beetje druk wel het verschil uitmaken. Een grotere waterontharder met een grotere doorstroomcapaciteit is dan aan te raden.
Wat doet het voor mijn apparaten?
Ik heb een Boshuis waterontharder. Welke gevolgen heeft dit voor mijn vaatwasmachine?
Een Boshuis waterontharder beïnvloedt de werking van uw vaatwasser niet negatief. U kunt uw vaatwasser instellen op 3 dH of op de laagste hardheid stand. Kalk in leidingwater veroorzaakt kalkaanslag in apparaten die water behandelen. Met name apparaten die water verwarmen hebben hier last van.

Een gevolg van kalkaanslag is energieverlies doordat kalk een isolatielaag op verwarmingselementen vormt. Hiermee worden uw duurzame energiezuinige apparaten steeds minder duurzaam en gaan meer energie gebruiken dan oorspronkelijk. In extreme gevallen veroorzaakt kalk een vroegtijdig defect aan uw duurzame apparaten als vaatwassers, wasmachines, waterkokers, Quooker en andere apparaten. Met een Boshuis waterontharder verlengt u de levensduur van uw apparatuur aanzienlijk.
Hoeveel vaatwasmiddel heb ik nodig met een Boshuis waterontharder?
Met een Boshuis waterontharder heeft u zeer zacht water. U heeft daardoor weinig schoonmaakmiddel nodig. Om in de vaatwasser de juiste dosis te bepalen adviseren wij gebruik te maken van een poederproduct. De aangegeven "normale" dosering volgens de verpakking kunt u halveren. Houd hierbij de laagste dosering aan. Hoe hoger het kalkgehalte in het water, hoe meer schoonmaakmiddel nodig is om de vaat schoon te krijgen.
Hoe werkt het?
Er staat water in de zoutbak van mijn waterontharder. Is dit normaal?
Als u water in uw zoutbak ziet staan, is dat in de meeste gevallen "normaal". Het is nu wel tijd om het zout bij te vullen. Zout op? Geen probleem, bestel het eenvoudig online in onze webshop en we komen het bij u thuis afleveren. U kunt het uiteraard ook afhalen bij onze vestigingen.

Is het waterniveau meer dan de helft van de bak? Neem dan contact op met de afdeling Support via het contactformulier. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.
Hoe kan ik de waterontharder uitschakelen (op bypass zetten) zodat het water niet onthard wordt?
De Boshuis waterontharder zijn voorzien van een bypass. Dit is een afsluitmechanisme waarmee de watertoevoer en retour van de waterontharder worden afgesloten. Door de bypass in te schakelen kunt u water gebruiken dat niet onthard is. In sommige gevallen kan het gewenst zijn geen onthard water te gebruiken, bijvoorbeeld bij het vullen van een vijver. Ook in geval van een defect aan de waterontharder kunt u de bypass gebruiken. Zo beschikt u ten alle tijden over drinkwater uit de kraan.

De werking van een bypass is per waterontharder type en model verschillend. Hieronder staan de verschillende modellen en de bypass werking omschreven.

Bypass werking Boshuis Plus waterontharder (alle types 2013 - heden) Waterontharder - Bypass werking Boshuis Plus waterontharder (alle types 2013 - heden)

Bypass werking Boshuis Softflow, Type I (alle types tussen c.a. 2003 - 2013) Waterontharder - Bypass werking Boshuis Softflow, Type I (alle types tussen c.a. 2003 - 2013)
Wat is de resthardheid van mijn waterontharder?
Boshuis waterontharder leveren standaard een resthardheid van 3 dH. Het Nederlandse Drinkwaterbesluit stelt een eis voor een minimale resthardheid. Desgewenst of geëist kan deze worden ingesteld op een andere hardheid. Instellingen van 0 dH of 5,6 dH zijn in sommige gevallen een vereiste. Als eindgebruiker bent u altijd zelf eindbeslisser en verantwoordelijk voor de juiste kwaliteit van het drinkwater.
Als de waterontharder aan het regenereren is 's nachts en iemand gebruikt toch water, wat gebeurt er dan in de ontharder?
Tijdens de regeneratie gaat in de waterontharder automatisch een bypass open. U kunt dus gewoon water gebruiken, het is tijdens de regeneratie alleen niet onthard. De regeneratie vindt, afhankelijk van uw waterverbruik, gemiddeld één keer per week plaats op een door u gewenst in te stellen tijdstip. De regeneratie duurt ca. 25 min. Na de regeneratie gaat de bypass weer dicht en heeft u weer onthard water ter beschikking.
Kan ik mijn CV (centrale verwarming) vullen met onthard water uit een Boshuis waterontharder?
U kunt uw CV-systeem vullen met onthard water uit uw Boshuis waterontharder. Enkele CV ketel–onderdelen leveranciers schrijven voor dat geen onthard water in de toestellen of onderdelen mag worden gebruikt. Hiermee wordt totaal onthard water van 0 dH bedoeld. Uw Boshuis waterontharder levert altijd water met voldoende resthardheid.

Wij adviseren om een CV-systeem te vullen met Boshuis onthard water. Kalk in leidingwater veroorzaakt kalkaanslag in apparaten, CV-ketels en onderdelen. Een gevolg van kalkaanslag is energieverlies, doordat kalk een isolatielaag op verwarmingselementen en onderdelen vormt. Hierdoor is een warmte overdracht negatief beïnvloed. In extreme gevallen veroorzaakt kalk een vroegtijdig defect aan CV-ketels en onderdelen aan het CV-systeem. Met een Boshuis waterontharder verlengt u de levensduur van uw apparatuur aanzienlijk.
Ik zie vlekjes ondanks de Boshuis waterontharder. Wat zijn dit voor vlekjes?
De waterontharder verwijdert kalk (calcium en magnesium) uit uw drinkwater. Dit voorkomt hardnekkige en zeer vervelende kalkaanslag. Naast calcium en magnesium, zitten er in ons drinkwater nog meer stoffen die vlekjes veroorzaken. Andere mineralen en zouten blijven achter op bijvoorbeeld een douchescherm of tegels nadat het water opgedroogd is. Deze vlekjes typeren zich in witte kringen die relatief eenvoudig te verwijderen zijn. Kalk daarentegen typeert zich in hardnekkige vlekken die vaak alleen te verwijderen zijn met een agressief schoonmaakmiddel op zuurbasis, bijvoorbeeld Antikalk of schoonmaakazijn.

Mocht u na het lezen van deze informatie toch twijfels hebben over de vlekjes of de werking van uw waterontharder, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.
Wat voor zout?
Op welke verkooppunten kan ik Boshuis regeneratiezout afhalen?
Boshuis regeneratiezout is af te halen bij de hoofdvestiging in Vuren en onze vestiging in Zwolle. Bekijk de openingstijden per vestiging. U kunt het zout ook online bestellen via onze webshop. Het zout wordt binnen 14 dagen bij u thuis afgeleverd. Wist u dat wij ook regeneratiezout verkopen in zakken van 15 kilo? Bestel uw Boshuis regeneratiezout eenvoudig en snel via onze webshop.
Kan ik gewoon zout in de Boshuis waterontharder doen, of moet dit een speciaal soort zout zijn?
In een Boshuis waterontharder gebruikt u altijd Boshuis regeneratiezout. Dit zijn zuivere zoutkristallen, speciaal ontwikkeld voor onze waterontharder. Wij adviseren om geen ander zout te gebruiken. Dit kan verstopping en defecten veroorzaken. Bestel het zout eenvoudig via de webshop, of laat het bezorgen tijdens de jaarlijkse servicebeurt. U bespaart dan op bezorgkosten. Neem contact op om de zoutbestelling bij de jaarlijkse servicebeurt te ontvangen.
Gezondheid waterontharder
Is zacht water drinken van invloed op mijn gezondheid?
Zacht water heeft geen nadelige invloed op uw gezondheid. Het kalk in het drinkwater wordt door uw lichaam niet gebruikt voor uw botten. Dit wordt wel vaak gedacht. Wel kan water als het volledig wordt onthard naar 0 dH invloed hebben op de omgeving. Het water mist stoffen, heeft een groter oplosbaar vermogen en kan bijvoorbeeld zachte metalen aantasten zoals koper en aluminium. Dit is uiteraard niet goed voor uw leidingen of de warmtewisselaar in uw CV-ketel. De waterontharders van Boshuis zijn uitgerust met een mengventiel, hiermee wordt een veilige resthardheid ingesteld. Zo is het water veilig voor u, uw huis en uw apparaten.
Zit er een ontsmettingsmodule op uw toestellen? Zo nee, is dit noodzakelijk?
Waterontharders die zijn uitgerust met een ontsmettingsmodule zijn voorzien van een z.g. chlorinator. Met chloordampen wordt de waterontharder ontsmet. Onze waterontharders staan nooit langer stil dan 6 dagen, ook als u op vakantie bent. Ze zijn namelijk uitgevoerd met een verplichte regeneratie. Hierdoor blijft de kwaliteit van het filter en de gehele waterontharder altijd optimaal. Overigens is het al lange tijd niet toegestaan in Nederland om chloor te gebruiken in het drinkwater.
Ik lees dat een waterontharder minstens 1 keer per week moet regenereren vanwege bacteriegroei? Hoe zit het met bacteriegroei en desinfectie van de harskern?
De waterontharder is uitgevoerd met een verplichte regeneratie. Hierdoor blijft de waterontharder altijd in beweging en het water staat niet te lang stil. Met een Service Plus abonnement komen wij de waterontharder jaarlijks controleren en schoonmaken. Ook de harskern wordt dan extra gereinigd met een speciale harsreiniger. Het Service Plus abonnement kunt u vrijblijvend afsluiten na plaatsing van de waterontharder. Neem hiervoor contact op.
Garantie & service
Garantie & service

Registreer uw waterontharder en profiteer van extra snel hulp bij vragen over uw waterontharder. Doordat wij direct uw gegevens bij de hand hebben, kunnen we u makkelijk en snel helpen.

Wij staan 100% garant voor de kwaliteit en levensduur van onze waterontharders. U ontvangt daarom zonder compromis 20 jaar fabrieksgarantie op onderdelen. Daarnaast profiteert u van extra voordeel met het Service Plus Abonnement.

Garantie voorwaarden
Algemene voorwaarden

Art. 14.1. BBWC B.V. staat gedurende 6 maanden na (op)levering in voor de goede uitvoering van de overeengekomen prestatie.

Dit heeft betrekking op het installatiewerk van alle producten van Boshuis, Thuis in Water!. Hieronder vallen alle producten en montage.

Fabrieksgarantie – 20 jaar garantie zonder Service Plus Abonnement

 • 20 jaar fabrieksgarantie op de waterontharder.
 • 20 jaar fabrieksgarantie op onderdelen exclusief het vervangen van – en slijtage aan – onderdelen en defecten door eigen toedoen.
 • Bij vervangen van een onderdeel wordt het onderdeel vergoed. Arbeidsloon en voorrijkosten worden in rekening gebracht.
 • Algemene voorwaarden BBWC B.V. zijn van kracht.

All-in Garantie – 20 jaar garantie met Service Plus Abonnement

 • Jaarlijkse controle en reiniging.
 • Waterhardheid nakijken of afstellen.
 • 20 jaar fabrieksgarantie op de waterontharder.
 • 20 jaar fabrieksgarantie op onderdelen exclusief het vervangen van – en slijtage aan – onderdelen en defecten door eigen toedoen.
 • Kosteloos vervangen van een onderdeel, arbeidsloon en voorrijkosten.
 • Het gemak van alles in één pakket, 20 jaar garantie, geen verrassende kosten voor service en onderhoud.
 • Algemene voorwaarden BBWC B.V. zijn van kracht.

*Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor sommige producten geldt ook een fabrieksgarantie. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie.

Service plus abbonement
Service Plus Abonnement Waterontharder

Profiteer van extra voordeel met het Service Plus Abonnement. Onze vakkundige servicemonteurs zorgen ieder jaar voor de kwaliteit van uw waterontharder. Geniet van jarenlang zorgeloos zacht water met het Boshuis Service Plus Abonnement.

Tijdens de servicebeurt worden onderstaande punten behandeld:

 • De waterontharder wordt van binnen en buiten gereinigd en gedesinfecteerd.
 • Het harsfilter wordt met een harscleaner weer in optimale conditie gebracht.
 • De werking van de vlotterbeveiliging wordt gecontroleerd.
 • De resthardheid van het uitgaande water wordt gecontroleerd.
 • De filters in de injector en pekelslang worden gereinigd en zo nodig vervangen.

Met dit abonnement heeft u recht op één jaar service. Dit houdt in dat u voor eventuele servicebezoeken buiten de jaarlijkse servicebeurt om, geen voorrijkosten en arbeidsloon betaalt. Gebruikte materialen die buiten de garantie vallen worden wel berekend. Voor verdere informatie kun je contact opnemen met planning@boshuis.nl of bel 0345 63 12 06

Waterontharder - Gebruik
Gebruik
Waterontharder - Zout
Zout
Waterontharder - Gezondheid
Gezondheid
Waterontharder - Garantie en Service
Garantie & service

Betrouwbare monteurs door heel Nederland


Waterontharder monteur - Aike Savelsberg
Waterontharder monteur - Matthijs Rooijens
Waterontharder monteur - Patrick Sulman
Waterontharder monteur - Robbie van Burgt
Waterontharder monteur - Alex Penning
Waterontharder - Eend
Testpanel
Boshuis monteur - Dick Kampert
Boshuis monteur - Peter van Dongen
Boshuis monteur - Olaf Gerritse
Waterontharder - Vrijblijvend advies op locatie door onze adviseurs
Vrijblijvend advies op locatie door onze adviseurs
Waterontharder - Vrijblijvend advies op locatie door onze adviseurs