21,18 incl. btw

Meer informatie

Beschrijving

Waarom waterhardheid testen?

Een waterhardheid test laat zien hoe hard of zacht uw water is. Hard water kan meerdere problemen met zich meebrengen, zoals snellere slijtage van huishoudelijke apparaten, kalkaanslag en huid- en haarproblemen. Zacht water is daarentegen beter voor uw gezondheid, uw apparaten en het smaakt bovendien ook nog eens beter. Daarom is het goed om te weten wat uw waterhardheid is om hard water eenvoudig aan te kunnen pakken met bijvoorbeeld een waterontharder

Zelf uw waterhardheid testen

Met deze waterhardheid test kunt u gemakkelijk zelf uw waterhardheid testen. Deze set bevat een maatbeker en twee vloeistoffen. Spoel de testbeker om, schudt het volledig leeg en voeg water 10 ml water toe om te testen. Voeg hier 2 druppels van vloeistof A toe en meng dit. Voeg vervolgens langzaam druppels B toe aan de solutie en meng na elke extra druppel. Het aantal druppels dat u toe moet voegen om het water volledig om te laten kleuren naar blauw is de hardheid van uw water in dH. Kleurt uw water bijvoorbeeld blauw na 12 druppels van vloeistof B, dan is uw waterhardheid 12 dH en heeft u last van hard water. Bovendien is de waterhardheid testset meerdere keren te gebruiken, waardoor u een beter oog kan houden op de hardheid van uw water.

Waterhardheid weten zonder testset

Vaak kunt u zelf al inschatten of u last heeft van hard water. Heeft u bijvoorbeeld veel last van kalkaanslag? Dan is de kans groot dat uw kraanwater hard water heeft. In Nederland is er een groot verschil in waterhardheid. Vooral stedelijke gebieden hebben vaak last van hard water. Wilt u een schatting hebben van uw waterhardheid voordat u het wilt testen? Neem dan eens een kijkje naar onze tool om de waterhardheid in uw regio te ontdekken.

Ideaal om de waterhardheid van je eigen waterbron of grondwater mee te kunnen testen. Deze eenvoudig te gebruiken testset is gerealiseerd om de waterhardheid te kunnen testen en om na de installatie van de waterontharder de resthardheid in te kunnen regelen.

Deze waterhardheid testset bestaat uit:

 • Flacon met blauwe vloeistof
 • Flacon met transparante vloeistof
 • Maatbeker
 • Instructie in de verschillende talen

Boshuis waterhardheid

Heeft u vragen over de waterhardheid van uw waterbron? Of heeft u last van hard water en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor u om dit op te lossen? Neem dan contact met ons op en dan zullen we u zo snel mogelijk helpen. Boshuis is al jaren de specialist in waterbehandelingen en ons team bestaat uit installateurs, servicemonteurs, kantoormedewerkers en adviseurs die bereid staan om u te helpen.

Gebruik
 • Spoel de testbeker met het testwater
 • Schud volledig leeg
 • Vul 10 mL = onder meniscus
 • Voeg 2 druppels A toe
 • Meng
 • Voeg B per druppel toe vanuit een verticale positie en meng na elke toevoeging
 • Het aantal druppels B tot volledige kleuromslag naar blauw = hardheid in dH