20,50 incl. btw incl. verzendkosten

Meer informatie

Beschrijving

Boshuis regeneratiezout

De Boshuis waterontharders werken net als de meeste waterontharders op de markt op basis van ionenwisseling. De ionenwisselaar is een cilinder waarin zich speciale kunsthars korrels bevinden. Het binnenkomende leidingwater komt via de bovenkant van de cilinder binnen en stroomt langs de hars naar beneden. De kalk (calcium) en magnesium in het water binden zich aan deze harskorrels en worden vervangen door natrium. Het resultaat noemen we onthard, zacht water. Wanneer de harskern verzadigd is moeten de korrels gespoeld worden met zout en water. Dit noemt men regenereren. Regeneratiezout is dus speciaal ontworpen om de harskern schoon te houden. Het regeneratieproces verloopt bij onze waterontharders volledig automatisch waarbij u zich geen zorgen hoeft te maken dat er zout water in uw leidingen kan komen. Het regeneratiezout van Boshuis is gemaakt van zuivere zeezoutkristallen van ca. 15 mm groot en wordt geleverd in zakken van 15 kilo. Constante kwaliteit, lost langzaam op in water zonder restdelen. Een bewuste keuze voor 100% natuurlijke grondstoffen.

Deze zuivere zeezoutkristallen zorgen voor een perfecte aanmaak van pekel, zonder dat er onopgelost zout onderin uw zoutbak achter blijft. Het zout voldoet volledig aan de richtlijnen van de Europese norm EN 973 type A en zijn daardoor:

  • Geschikt voor huishoudelijk en industrieel gebruik
  • Geschikt voor waterontharders, voor aanmaak drink- en proceswater
  • Geschikt voor voedingsmiddelenindustrie

Hoeveel regeneratiezout verbruikt een waterontharder?

Er zijn meerdere factoren die invloed hebben over hoe veel regeneratiezout er gebruikt wordt door een waterontharder, zoals het type waterontharder, de capaciteit van de harscilinder en de oorspronkelijke waterhardheid. Een waterontharder van Boshuis verbruikt vaak minder zout dan andere waterontharders op de Nederlandse markt. Het zoutverbruik per jaar is gemiddeld 40 kg voor type 150 en 65 kg voor type 250. Het is goed om regelmatig de zoutbak na te lopen om te controleren of er meer zout toegevoegd moet worden, maar mocht het zout een keer op zijn, is dit niet meteen schadelijk voor de waterontharder. 

BSE / TSE verklaring:

De gebruikte grondstoffen zijn niet van dierlijke oorsprong. Het proces en het verpakkingsmateriaal dat gebruikt wordt tijdens de productie, verpakking of het vullen van de zoutzakken komen niet in contact met vleesproducten.

Wetgevende informatie:

Het product is vrij van vreemde en schadelijke bestanddelen. De productie eenheid voldoet aan de hygiënische eisen voor de fabricatie van grondstoffen voor de voedingsindustrie (852/2004/EG)

GMO Verklaring:

  • Het zeezout bevat geen genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s)
  • Bij de productie wordt geen gen-technologie toegepast.
  • GGO containatie is uitgesloten tijdens de behandeling van dit product
  • Het zeezout valt niet binnen het toepassingsgebied van de EG verordening nr. 1829/2003 inzake genetisch gemodificeerde levensmiddelen en diervoeders en de EG verordening nr. 1830/2003 betreffende de traceerbaarheid etikettering van genetisch gemodificeerde organismen.

Kwaliteitssysteem van de producent:

De producent van het zeezout beschikt over de volgende kwaliteitscertificaten BRC – IFS – GMP – Kosher.

Gebruik

Opslag conditie van het zeezout:
Koel en droog opslaan, houdbaarheid minimaal 2 jaar na productiedatum.