Descaler

Descaler

Descaler

Naast de "gewone" Boshuis waterontharders, heeft Boshuis een nieuw en tevens milieubewust product op de markt gezet: De Descaler! De oplossing van deze tijd, waarbij kalkaanslag verleden tijd wordt! De Descaler zorgt er, net zoals de "gewone" waterontharder voor dat u geen kalkaanslag meer heeft, maar de Descaler behoudt wel kalk in het water, in tegenstelling tot de "gewone" waterontharder.

Door de katalyserende werking van de Descaler worden op nanoniveau schadelijke kalkdeeltjes omgezet in niet-schadelijke kalkdeeltjes. Mét behoud van alle mineralen in het drinkwater.

of bel 0345 63 12 06
De voordelen:
 • Verzacht water met nanotechniek
 • Beschermend voor uw sanitair
 • Strerend zacht voor uw huid en haar
 • Duurzaam voor het milieu
 • Storingsvrij
Gezien op RTL4
Descaler - Bekend van TV
Bekijk de uitzending

Hoe werkt een descaler?

Wat zijn ervaringen van andere gebruikers? Wat zijn de voordelen? Zijn er zaken waar u van te voren rekening mee moet houden? In deze selectie staan de antwoorden op de meest gestelde vragen, de voordelen die u gaat merken en de technische werking van de descaler. We leggen graag uit hoe dit product speciaal is ontwikkelt om te zorgen dat kalkaanslag niet kan hechten en dus vooromen wordt.
Ervaringen
Voordelen
Werking
Installatie
FAQ

Ervaringen

Onafhankelijke reviews via The Feedback Company
Descaler - Restaurant Oud Vuren
8,7
Restaurant Oud Vuren
Product | Descaler
Restaurant Oud Vuren is gevestigd in de oudste boerderij van Vuren. In deze authentieke toegankelijke locatie serveren zij vol trots hun huisgebakken appeltaart, high tea, lunches en uiterst ambachtelijke buffetten.... Lees meer

Voordelen

In de Descaler vindt een katalysatorproces plaats, waarbij schadelijke kalk wordt omgezet in niet-schadelijk kalk. De totale hoeveelheid kalk in het water blijft gelijk, maar kalkaanslag wordt verleden tijd!
Descaler - Eenvoudige installatie
Moderne techniek
Descaler - Storingsvrij, geen elektronica en mechanica
Storingsvrij
Descaler - Geen kalkaanslag
Bind kalkdeeltjes
Descaler - Nanotechnologie
Nanotechniek
Ontijzeringsinstallatie - Beter drinkwater voor vee
Milieuvriendelijk
Descaler - Lage onderhoudskosten
Groene technologie

Werking

Werking Descaler materiaal

In de Descaler wordt door de katalyserende werking van de Descaler bolletjes, Calcium-bicarbonaat Ca (HCO³) 2 omgezet in de aragoniet vorm van calciumcarbonaat CaCO³. De zeer harde naaldvormige kristallen die ontstaan zullen reeds gevormde kalk in leidingen en op warmtewisselaars verwijderen.

De volgende scheikundige vergelijking beschrijft de reactie die rond de Descaler bolletje in de cilinder plaats vindt: Ca HCO³ 2 wordt omgezet in 3 elementen:

 • CaCO³
 • CO²
 • H²O

Meer informatie
Levensduur
Eens per 5 jaar Descaler materiaal vervangen.
Garantie
Levenslang garantie (vraag naar de voorwaarden).
Toepassing
 • Woningen
 • Kleine hotels
 • Restaurants
 • B&B
Certificering
 • ANSI NSF 61 (USA)
 • WRAS (UK)
 • KIWA
Algemene technische gegevens
Maximale werkdruk 6 bar
Maximale werktemperatuur 40 °C (80 °C versie beschikbaar)
Afmetingen van filtermateriaal 0,55 tot 0,75 mm
Kleur van het filtermateriaal Wit
PH range 6,5 tot 9,5
Maximale hardheid 25 dH (of 250 mg/l)
Maximaal ijzer (Fe) 0,5 mg/l
Maximaal chloride 3 mg/l
Maximaal koper 1,3 mg/l

Installatie

Support en professionele ondersteuning vanuit Boshuis

De Descaler wordt na de watermeter geplaatst, waardoor de hele woning beschermd is tegen kalkaanslag. Boshuis heeft de groene milieubewuste oplossing tegen kalkaanslag gevonden in de Descaler.

Naast de Descaler voor particulieren heeft Boshuis ook de oplossing voor appartementen, hotels, campings en vele andere situaties waar kalkaanslag niet wenselijk is.

Meer informatie
Plaatsing opties
 • Meterkast
 • Kruipruimte
 • Trapkast
 • Garage
 • Technische ruimte
 • Meerdere plaatsingsopties mogelijk
Aansluiting

De besturing van de Descaler werkt zonder elektronica (elektrisch voeding), besturing of andere regeling. Het water stroomt door het speciale Descaler filtermateriaal. Dit zet kalk om in Nano deeltjes waardoor het niet meer kan hechten aan douchewanden, tegels, verwarmingselementen en alle ander oppervlaktes die in contact komen met het water. Kalk blijft in het drinkwater, maar heeft geen nadelige gevolgen, het hecht niet aan uw mooie spullen. Als bij de watermeter weinig ruimte is voor de Descaler of de plaats is niet makkelijk toegankelijk, is het mogelijk om de installatie in andere ruimtes te installeren.

Onze installatiemonteurs verzorgen de installatie vakkundig en snel. Installatiekosten zijn afhankelijk van de installatiesituatie. Onze adviseurs bepalen tijdens een vrijblijvend bezoek direct de hoogte van de installatie kosten.

Zelf installeren

Uiteraard is het ook mogelijk om de Descaler zelf eenvoudig te installeren. Met de meegeleverde handleiding is dit voor een handige doe-het-zelver goed te doen. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met onze Technische Dienst. Zij bieden graag professionele ondersteuning en service bij de installatie.

FAQ

De ontwikkelingen op het gebied van waterbehandeling gaan steeds verder. Op zoek naar nieuwe technologieën om kalkaanslag tegen te gaan, zijn we in aanmerking gekomen met dit revolutionaire Descaler product. Wij hadden direct het gevoel dat dit de moderne oplossing zou moeten zijn om kalkaanslag te elimineren. Het is een zeer vooruitstrevende, groene en milieu bewuste oplossing, waar uiteindelijk iedereen voordeel bij kan hebben. En toch geen last hoeft te hebben van kalk aanslag. Het Descaler materiaal voldoet aan alle eisen op het gebied van drinkwater toepassingen. De hele Descaler installatie wordt op dit moment KIWA gekeurd.

Descaler - Aanschaffen
Aanschaffen
Descaler - Aansluiten
Aansluiten
Descaler - Verbruik
Verbruik
Descaler - Apparaten
Apparaten
Aanschaffen
Hoe werkt de Descaler?
Water stroomt in up-flow richting (van onder naar boven) hierdoor gaat het materiaal zweven en kan het optimaal zijn werk doen. De gevormde Nanokalkdeeltjes breken los van de Descaler bolletjes en worden meegevoerd met de waterstroom, zonder dat ze nog kalkaanslag achter kunnen laten. Bestaande kalkaanslag wordt zelfs opgelost, door de scherpe naaldstructuur van de niet hechtende kalkdeeltjes. Je hebt dus geen spoelwater, stroom, chemicaliën ed. nodig.
Wat is het belangrijkste verschil tussen een waterontharder en een Descaler?
Een waterontharder geeft zacht water en een Descaler voorkomt kalkaanslag. Een waterontharder is een ionenwisselaar en moet regelmatig regenereren om zijn werk te kunnen blijven doen. Een Descaler is een katalysator die de kalkdeeltjes beïnvloed en omzet in niet schadelijke kalkdeeltjes.
Hoe komt Calcium in het drinkwater?
Regen en sneeuw valt op de aarde en zakt via de verschillende grondlagen naar de diepte ca. 1 meter per jaar. Tijdens dit proces neemt water Calcium en Magnesium op uit gesteente en zandlagen. Een ander deel van het water stroomt door rivieren en beken en komt zo in aanraking met rotsen en gesteente waardoor Calcium en Magnesium in het water wordt opgenomen.
Hoe ontstaat kalkaanslag in leidingen?
Kalkaanslag wordt gevormd door Calcium en Magnesium in het drinkwater. Door verwarmen of stroomsnelheid wisseling zal het wankele evenwicht in het water worden verstoord. De koolzuur wordt onttrokken uit het water en de vrijgekomen kalk slaat neer in de vorm van Calciumcarbonaat (CaCO3).
Kan een Descaler een traditionele waterontharder vervangen?
Een traditionele waterontharder zorgt voor zacht kalkvrij water, maar er komt Natrium voor terug. Teveel Natrium in drinkwater is niet wenselijk. Daarnaast is Calcium en Magnesium goed voor het menselijk lichaam. Tijdens het regeneratieproces verspil je kostbaar drinkwater. En je gebruikt zout wat weer via het riool in het milieu belast. Dit is eigenlijk niet wenselijk een Descaler is dus een goed alternatief.
Waarom hoeft het Descaler katalysatormateriaal niet terug te spoelen of te regenereren?
Er vindt geen uitwisseling van ionen plaats dus hoeft het Descaler materiaal ook niet te regenereren. Het heeft een katalyserende werking en is dus ook geen filtermateriaal. Er blijven ook geen deeltjes achter in het Descaler materiaal. Tijdens gebruik stroomt water in up-flow richting waardoor het Descaler materiaal gaat zweven en vervuiling en bacterie geen kans krijgen om te hechten of in het Descaler materiaal achter te blijven. Je hoeft dus niet terug te spoelen, tijdens normaal gebruik spoelt het Descaler materiaal eigenlijk continu terug (up-flow).
Is er een besturingssysteem nodig?
Omdat het Descaler materiaal geen filtermateriaal is en dus niet hoeft te spoelen of regenereren is een besturing niet nodig. De Descaler installatie is eigenlijk een doorstroom apparaat, waarbij de stroomrichting altijd up-flow moet zijn.
Hoe snel werkt het Descaler katalysator proces?
Het Descaler materiaal werkt als katalysator die Calcium- en Magnesium Bicarbonaten omzet in Calcium en Magnesium carbonaten, dit gebeurt in een “split second”. Het advies bij het ontwerpen van een Descaler installaties is, om uit te gaan van een contacttijd van minimaal ca. 5 seconden (Wat extreem kort is). In deze tijd kunnen ook de Calcium en Magnesium carbonaten zich hechten aan de Descaler bolletjes. Op enig moment, als de Nanodeeltjes voldoende zijn aangegroeid, zullen deze losbreken en met de waterstroom worden meegevoerd, maar deze deeltjes kunnen geen kalkaanslag meer vormen. 99% van de tijdelijke hardheid van Calcium- en Magnesium wordt omgezet, uitgaande van een juist ontwerp van de Descaler installatie.
Zijn er test resultaten van het Descaler materiaal?
Het Descaler materiaal is door verschillende instituten getest, waaronder NSF (vlg. norm 61), dit is een onafhankelijk instituut, gespecialiseerd in gezondheidsonderzoeken. WRAS is een Schots onderzoekslaboratorium voor het testen en reguleren van installatie en materialen op het gebied van drinkwater toepassingen. KIWA is een Nederlandse onafhankelijke organisatie die hooggekwalificeerde certificeringen verzorgt op het gebied van drinkwater installaties.
Wat is het gevoel na het douchen?
Na enkele dagen zult u ervaren dat de Descaler optimaal gaat werken en voelt uw haar en huid zijde achtig aan. Dit geeft in ieder geval een schoner gevoel.
Ziet u veranderingen aan uw schone was uit de wasmachine?
Na enkele dagen doet de Descaler zijn werk optimaal. U merkt dan dat uw was schoner wordt en zachter aanvoelt. En uiteindelijk langer meegaat (minder slijtage vertoont).
Ziet u veranderingen in uw vaatwasser?
Water in een vaatwasser wordt heel erg heet, zeker tijdens het droogproces. Mogelijk ondervindt u als de Descaler net is geplaatst wat vlekjes op uw vaat (dit is afhankelijk van de hoeveelheid kalk in het water). Er kan zich wat aanslag vormen aan de wanden van de vaatwasser en op de sproeiarm van uw vaatwasser. Om dit te voorkomen is het raadzaam om bij iedere wasbeurt een kopje schoonmaakazijn of citroenzuur toe te voegen. U zult zien dat na enkele weken deze aanslag over is. Hoe gladder (schoner) de binnenkant van uw vaatwasser hoe minder aanslag er zal achterblijven.

Agressieve afwasmiddelen die de pH waarde van het water verlagen werken erg negatief voor de werking van de Descaler en u zult alsnog kalkaanaanslag zien. Deze kalkaanslag ontstaat omdat de gevormde Nanokalkkristallen door het agressieve afwasmiddel teniet worden gedaan, de Nanokalkkristallen lossen eigenlijk weer op in het water, met als gevolg kalkaanslag. Ook is het belangrijk om de hoeveelheid wasmiddel met zeker 50% te verminderen. Het beste resultaat zult u krijgen bij gebruik van milieu- en natuur vriendelijke wasmiddelen.
Hoe douchewanden en kranen te behandelen?
Na het installeren van een Descaler is het advies om kranen, douchewanden tegels en Douchekoppen goed te reinigen zodat er absoluut geen kalkaanslag meer aanwezig is en de oppervlakken zo glad mogelijk zijn. Wij adviseren deze spullen eenmalig te behandelen met een speciaal beschermmiddel (vraag ons naar de mogelijkheden). De Nanokristallen zullen dan nog minder kunnen hechten waardoor het effect van de Descaler nog beter zichtbaar zal zijn. De Nanokristallen kunnen zich aan ruwe oppervlakken makkelijk hechten.
Aansluiten
Waarom is de stroomrichting bij de Descaler up-flow?
In up-flow richting zullen de Descaler bolletjes netjes gaan zweven in het water, waardoor ze hun katalyserende werking goed uit kunnen voeren. In Downflow richting werkt het systeem niet.
Is er een besturingssysteem nodig?
Omdat het Descaler materiaal geen filtermateriaal is en dus niet hoeft te spoelen of regenereren is een besturing niet nodig. De Descaler installatie is eigenlijk een doorstroom apparaat, waarbij de stroomrichting altijd up-flow moet zijn.
Tot welke hardheid kan het Descaler materiaal worden gebruikt?
Het materiaal zelf kan waterhardheden tot wel 100 dH aan, hier in Europa komt dit niet voor. Wij ontwerpen de installaties met een maximale waterhardheid van 25 dH. De maximale waterhardheid in Nederland mag 16,8 dH zijn (of 3 mnol/liter).
Wat is de maximale en minimale toegestane werktemperatuur van het Descaler materiaal?
De maximale werktemperatuur is 90°C, de minimale werktemperatuur 4°C. Wij houden aan dat het materiaal het best werkt bij een temperatuur van maximaal 40°C. Wij adviseren u graag hoe om te gaan met installaties die geschikt moeten zijn voor hogere temperaturen. Het Descaler materiaal mag absoluut nooit!! bevriezen, dan verliest het gegarandeerd zijn werking.
Verbruik
Waarom is de stroomrichting bij de Descaler up-flow?
In up-flow richting zullen de Descaler bolletjes netjes gaan zweven in het water, waardoor ze hun katalyserende werking goed uit kunnen voeren. In Downflow richting werkt het systeem niet.
Waarom hoeft het Descaler katalysatormateriaal niet terug te spoelen of te regenereren?
Er vindt geen uitwisseling van ionen plaats dus hoeft het Descaler materiaal ook niet te regenereren. Het heeft een katalyserende werking en is dus ook geen filtermateriaal. Er blijven ook geen deeltjes achter in het Descaler materiaal. Tijdens gebruik stroomt water in up-flow richting waardoor het Descaler materiaal gaat zweven en vervuiling en bacterie geen kans krijgen om te hechten of in het Descaler materiaal achter te blijven. Je hoeft dus niet terug te spoelen, tijdens normaal gebruik spoelt het Descaler materiaal eigenlijk continu terug (up-flow).
Wat is de levensduur van het Descaler materiaal?
Indien de installatie juist is uitgelegd is de levensduur zeker 5 jaar. Het advies is om eens per 5 jaar het Descaler katalysator materiaal te vervangen.
Apparaten
Ziet u veranderingen aan uw schone was uit de wasmachine?
Na enkele dagen doet de Descaler zijn werk optimaal. U merkt dan dat uw was schoner wordt en zachter aanvoelt. En uiteindelijk langer meegaat (minder slijtage vertoont).
Ziet u veranderingen in uw vaatwasser?
Water in een vaatwasser wordt heel erg heet, zeker tijdens het droogproces. Mogelijk ondervindt u als de Descaler net is geplaatst wat vlekjes op uw vaat (dit is afhankelijk van de hoeveelheid kalk in het water). Er kan zich wat aanslag vormen aan de wanden van de vaatwasser en op de sproeiarm van uw vaatwasser. Om dit te voorkomen is het raadzaam om bij iedere wasbeurt een kopje schoonmaakazijn of citroenzuur toe te voegen. U zult zien dat na enkele weken deze aanslag over is. Hoe gladder (schoner) de binnenkant van uw vaatwasser hoe minder aanslag er zal achterblijven.

Agressieve afwasmiddelen die de pH waarde van het water verlagen werken erg negatief voor de werking van de Descaler en u zult alsnog kalkaanaanslag zien. Deze kalkaanslag ontstaat omdat de gevormde Nanokalkkristallen door het agressieve afwasmiddel teniet worden gedaan, de Nanokalkkristallen lossen eigenlijk weer op in het water, met als gevolg kalkaanslag. Ook is het belangrijk om de hoeveelheid wasmiddel met zeker 50% te verminderen. Het beste resultaat zult u krijgen bij gebruik van milieu- en natuur vriendelijke wasmiddelen.
Hoe douchewanden en kranen te behandelen?
Na het installeren van een Descaler is het advies om kranen, douchewanden tegels en Douchekoppen goed te reinigen zodat er absoluut geen kalkaanslag meer aanwezig is en de oppervlakken zo glad mogelijk zijn. Wij adviseren deze spullen eenmalig te behandelen met een speciaal beschermmiddel (vraag ons naar de mogelijkheden). De Nanokristallen zullen dan nog minder kunnen hechten waardoor het effect van de Descaler nog beter zichtbaar zal zijn. De Nanokristallen kunnen zich aan ruwe oppervlakken makkelijk hechten.
Gebruik
Hoe wordt kalkaanslag verminderd?
Door de katalyserende werking van het Descaler materiaal worden schadelijke kalkdeeltjes omgezet in niet schadelijke kalkdeeltjes (Calcium Bicarbonaat wordt omgezet in Calciumcarbonaat).
Hoe werkt de Descaler?
Water stroomt in up-flow richting (van onder naar boven) hierdoor gaat het materiaal zweven en kan het optimaal zijn werk doen. De gevormde Nanokalkdeeltjes breken los van de Descaler bolletjes en worden meegevoerd met de waterstroom, zonder dat ze nog kalkaanslag achter kunnen laten. Bestaande kalkaanslag wordt zelfs opgelost, door de scherpe naaldstructuur van de niet hechtende kalkdeeltjes. Je hebt dus geen spoelwater, stroom, chemicaliën ed. nodig.
Waarom hoeft het Descaler katalysatormateriaal niet terug te spoelen of te regenereren?
Er vindt geen uitwisseling van ionen plaats dus hoeft het Descaler materiaal ook niet te regenereren. Het heeft een katalyserende werking en is dus ook geen filtermateriaal. Er blijven ook geen deeltjes achter in het Descaler materiaal. Tijdens gebruik stroomt water in up-flow richting waardoor het Descaler materiaal gaat zweven en vervuiling en bacterie geen kans krijgen om te hechten of in het Descaler materiaal achter te blijven. Je hoeft dus niet terug te spoelen, tijdens normaal gebruik spoelt het Descaler materiaal eigenlijk continu terug (up-flow).
Wat gebeurt er als er lange tijd geen water wordt gebruikt?
Als het Descaler materiaal gedurende, bijvoorbeeld de nacht, niet wordt gebruikt dan zullen de Descaler bolletjes op de bodem van de cilinder liggen. Omdat bacteriegroei tijdens gebruik uitgesloten is zal er gedurende het buitengebruik zijn (in de nacht) van de installatie ook geen bacteriegroei optreden.
Wat is de levensduur van het Descaler materiaal?
Indien de installatie juist is uitgelegd is de levensduur zeker 5 jaar. Het advies is om eens per 5 jaar het Descaler katalysator materiaal te vervangen.
Tot welke hardheid kan het Descaler materiaal worden gebruikt?
Het materiaal zelf kan waterhardheden tot wel 100 dH aan, hier in Europa komt dit niet voor. Wij ontwerpen de installaties met een maximale waterhardheid van 25 dH. De maximale waterhardheid in Nederland mag 16,8 dH zijn (of 3 mnol/liter).
Wat is de maximale en minimale toegestane werktemperatuur van het Descaler materiaal?
De maximale werktemperatuur is 90°C, de minimale werktemperatuur 4°C. Wij houden aan dat het materiaal het best werkt bij een temperatuur van maximaal 40°C. Wij adviseren u graag hoe om te gaan met installaties die geschikt moeten zijn voor hogere temperaturen. Het Descaler materiaal mag absoluut nooit!! bevriezen, dan verliest het gegarandeerd zijn werking.
Wat is het pH bereik van het Descaler materiaal?
Het Descaler materiaal werkt bij een pH (zuurtegraad) waarde tussen 6,5 en 9. Normaal is de pH waarde van drinkwater in Nederland ongeveer 7 (pH Neutraal dus).
Hoe snel werkt het Descaler katalysator proces?
Het Descaler materiaal werkt als katalysator die Calcium- en Magnesium Bicarbonaten omzet in Calcium en Magnesium carbonaten, dit gebeurt in een “split second”. Het advies bij het ontwerpen van een Descaler installaties is, om uit te gaan van een contacttijd van minimaal ca. 5 seconden (Wat extreem kort is). In deze tijd kunnen ook de Calcium en Magnesium carbonaten zich hechten aan de Descaler bolletjes. Op enig moment, als de Nanodeeltjes voldoende zijn aangegroeid, zullen deze losbreken en met de waterstroom worden meegevoerd, maar deze deeltjes kunnen geen kalkaanslag meer vormen. 99% van de tijdelijke hardheid van Calcium- en Magnesium wordt omgezet, uitgaande van een juist ontwerp van de Descaler installatie.
Wat is het effect op de Calcium en Magnesium deeltjes in het water?
Afhankelijk van de hoeveelheid kalk (Calcium en Magnesium), zou het voor kunnen komen dat in eerste instantie de totale hardheid in het water hoger wordt. Maar na enkele weken zal dit steeds minder worden, na gelang de kalk in het leidingsysteem en apparatuur is opgelost. Mogelijk ziet u in eerste instantie kalkdeeltjes in de perlator of zeefjes van kranen en douchekoppen. Vooral bij warm leidingwater is dit het best te zien. In warmwater toestellen en boilers hoopt de meeste kalk op. Het is raadzaam deze te reinigen na de installatie van een Descaler. Met een Descaler blijft de kalk in het water maar hecht niet meer, er zou wat witte stof achtige aanslag op de spullen kunnen komen, maar deze is eenvoudig weg te vegen en hecht dus niet. Dit zijn de Nanokalkdeeltjes (eigenlijk kalk stof deeltjes).
Is er verschil te meten in waterhardheid?
De waterhardheid die met een hardheidtest set wordt gemeten is de totale hardheid. Dit betekent dat tijdelijke en permanente hardheid wordt gemeten (Calcium bicarbonaten en calcium carbonaten). Door het omzetten van bi- naar calcium carbonaat verandert de totale hardheid dus niet. Met een standaard waterhardheidtest set meet je dan ook geen verschil.
Is de werking van het Descaler materiaal te testen?
De eenvoudige manier om het Descaler materiaal te testen is 2 pannen op een warmtebron plaatsen, maar niet te laten koken. In de ene pan doet u hardwater, in de andere pan behandelt Descaler water. Na enige tijd zal het water verdampen en blijft er bij de hardwater versie harde kalkaanslag achteren, maar bij het Descaler water ziet u hoogstens wat witte of soms grijze stofachtige aanslag op de bodem liggen, deze kunt u eenvoudig wegvegen (LET OP!!! Tijdens de test mogen de pannen niet droog koken).

Een eenvoudiger manier om de werking van de Descaler te testen is, kijken in uw apparatuur of douche of u kalkaanslag ziet. U zult soms wat witte of grijze stofachtige aanslag zien, maar deze veegt u eenvoudig weg.
Zout
Kan een Descaler een traditionele waterontharder vervangen?
Een traditionele waterontharder zorgt voor zacht kalkvrij water, maar er komt Natrium voor terug. Teveel Natrium in drinkwater is niet wenselijk. Daarnaast is Calcium en Magnesium goed voor het menselijk lichaam. Tijdens het regeneratieproces verspil je kostbaar drinkwater. En je gebruikt zout wat weer via het riool in het milieu belast. Dit is eigenlijk niet wenselijk een Descaler is dus een goed alternatief.
Gezondheid
Hoe komt Calcium in het drinkwater?
Regen en sneeuw valt op de aarde en zakt via de verschillende grondlagen naar de diepte ca. 1 meter per jaar. Tijdens dit proces neemt water Calcium en Magnesium op uit gesteente en zandlagen. Een ander deel van het water stroomt door rivieren en beken en komt zo in aanraking met rotsen en gesteente waardoor Calcium en Magnesium in het water wordt opgenomen.
Hoe ontstaat kalkaanslag in leidingen?
Kalkaanslag wordt gevormd door Calcium en Magnesium in het drinkwater. Door verwarmen of stroomsnelheid wisseling zal het wankele evenwicht in het water worden verstoord. De koolzuur wordt onttrokken uit het water en de vrijgekomen kalk slaat neer in de vorm van Calciumcarbonaat (CaCO3).
Wat zijn de effecten van Calcium?
Negatief effect van Calcium is dat het kalkaanslag geeft. Kalkaanslag op zijn beurt is een basis voor bacteriegroei en legionellagroei. Daarnaast is kalk een super isolator dus is er meer energie nodig om water te verwarmen als er kalkaanslag op een warmtewisselaar zit. 1mm kalkaanslag geeft ca. 10% energie verlies. Of anders gezegd je hebt 10% meer energie nodig om water via een warmtewisselaar met kalkaanslag op dezelfde temperatuur te brengen.

Het positieve effect van kalk in drinkwater is dat kalk een hele goede smaakdrager is, dus koffie, thee en aanmaak limonades smaken veel voller bij kalkrijk water. Ook om koolzuurgas toe te voegen aan drinkwater moet je kalk in het water hebben. En een mens heeft kalk nodig als bouwstof voor het lichaam.
Kan Descaler materiaal ingezet worden in plaats van polyfosfaat?
Het Descaler materiaal is een veel betere oplossing, omdat het schadelijke kalk omzet in niet schadelijke kalk. Polyfosfaat maskeert en kapselt mineralen in. Maar ook de goede mineralen worden ingekapseld en merk je dus niet meer. Daarnaast verliest polyfosfaat zijn kapselende werking bij verwarmen van het water. Polyfosfaat is een voedselbron voor bacterie.
Wat is het gevoel na het douchen?
Na enkele dagen zult u ervaren dat de Descaler optimaal gaat werken en voelt uw haar en huid zijde achtig aan. Dit geeft in ieder geval een schoner gevoel.
Is chloor in het water schadelijk voor de werking van de Descaler?
Voor de werking van het Descaler materiaal is het absoluut noodzakelijk om contact met chloor te voorkomen. Hoewel in Nederland chloor in drinkwater niet wordt gebruikt, wordt in ons omringende landen chloor wel gebruikt. Dus let op indien u de Descaler in andere landen wilt gebruiken. Er moeten dan extra filters geplaatst worden om eerst het chloor te neutraliseren.
Garantie & Service
Wat is de levensduur van het Descaler materiaal?
Indien de installatie juist is uitgelegd is de levensduur zeker 5 jaar. Het advies is om eens per 5 jaar het Descaler katalysator materiaal te vervangen.
Zijn er test resultaten van het Descaler materiaal?
Het Descaler materiaal is door verschillende instituten getest, waaronder NSF (vlg. norm 61), dit is een onafhankelijk instituut, gespecialiseerd in gezondheidsonderzoeken. WRAS is een Schots onderzoekslaboratorium voor het testen en reguleren van installatie en materialen op het gebied van drinkwater toepassingen. KIWA is een Nederlandse onafhankelijke organisatie die hooggekwalificeerde certificeringen verzorgt op het gebied van drinkwater installaties.
Is de werking van het Descaler materiaal te testen?
De eenvoudige manier om het Descaler materiaal te testen is 2 pannen op een warmtebron plaatsen, maar niet te laten koken. In de ene pan doet u hardwater, in de andere pan behandelt Descaler water. Na enige tijd zal het water verdampen en blijft er bij de hardwater versie harde kalkaanslag achteren, maar bij het Descaler water ziet u hoogstens wat witte of soms grijze stofachtige aanslag op de bodem liggen, deze kunt u eenvoudig wegvegen (LET OP!!! Tijdens de test mogen de pannen niet droog koken).

Een eenvoudiger manier om de werking van de Descaler te testen is, kijken in uw apparatuur of douche of u kalkaanslag ziet. U zult soms wat witte of grijze stofachtige aanslag zien, maar deze veegt u eenvoudig weg.
Descaler - Gebruik
Gebruik
Descaler - Zout
Zout
Descaler - Gezondheid
Gezondheid
Descaler - Garantie & Service
Garantie & Service

Betrouwbare monteurs door heel Nederland


Descaler monteur - Aike Savelsberg
Descaler monteur - Matthijs Rooijens
Descaler monteur - Patrick Sulman
Descaler monteur - Robbie van Burgt
Descaler monteur - Alex Penning
Descaler - Eend
Testpanel
Boshuis monteur - Dick Kampert
Boshuis monteur - Peter van Dongen
Boshuis monteur - Olaf Gerritse
Waterontharder - Vrijblijvend advies op locatie door onze adviseurs
Vrijblijvend advies op locatie door onze adviseurs
Waterontharder - Vrijblijvend advies op locatie door onze adviseurs